Autobusi - razno (3)

Autor CONECTO430, Lipanj 08, 2017, 13:09:02

smogovci.bbb2

"Nećete imati ništa i bit ćete sretni"
Kad je nepravda zakon, otpor je obaveza

Ivan

G.b. 467 očajno zvuči i trese se kad motor radi a na 50 km/h kao da se raspada, retarder isključen, kočnice cvile... Žalosno.

MAN truck bus

Nešto novo u 536, da nije brojač putnika?
"vas 10 ušlo niko nikakve karte, znači prazan bus vozi na liniji bespotrebno"
"kartu imamo?"
"jel može karta? jel problem dat ovdje kartu"

smogovci.bbb2

To ti je u 536 već 2 ili 3 godine

MAN truck bus

:o

Onda se bome slabo vozim s Citarima G iz 2006. Hvala smogovac.
"kartu imamo?"

smogovci.bbb2

Da, ali i mene zanima što je to

421

Glavni razlog stresa je svakodnevni kontakt s idiotima. Albert Einstein
Ako ne mi, tko? Ako ne sada, kada? JFK
Možete varati neke ljude sve vrijeme i sve ljude neko vrijeme, ali ne možete varati sve ljude sve vrijeme. Abe Lincoln

smogovci.bbb2

tramvajac 92

I u jedan tramvaj... valjda je to bilo probno, pa ako bude dobro, ide i u druge, ako ne, ništa.

smogovci.bbb2

Koliko sam ja primjetio u 536 nije ugrađeno iznad vrata kod vozača buljo

MAN truck bus

U 536 je na svim vratima. Od prvih do zadnjih.
"kartu imamo?"

smogovci.bbb2

marin

Jučer nekim čudom gbr. 155 na 136, krepao jedan od Citelisa, na drugom vr. osto Citelis, a na trećem isto krepao i zamjena gbr. 177, no taj je nestao nakon nekog vremena drugdje, došao je gbr. 29 i kasnije mi je vozač javio da ga je vidio u garaži s razbijene 3 bočne šajbe.  >hammer< Kako i zašto, ne znam. E da, tema je zaključana pa da napišem, nit su Talijani ljudi, nit je Iveco autobus  rofl
Majstore, imaš moju podršku, sve je točno tak kak je napisano i iz iskustva, a ovo kaj drugi pišu to su samo nagađanja i priče. Sve sam to ja davno pisao, ali ne, Ivanu se ljepše bilo po onakvoj bivšoj Zagrebačkoj cesti prevest s Citelisom nego sa Citarom. Fali mi face palm.

citaro

Iz kojeg iskustva, vjerojatno ni jedan ni drugi Crossway LE niste ni vidjeli u zivo.

marin

Crossway sam vidio i vozio se u Autoturistovom, kao što je i on to napisao da se pregrijavaju i slično. Može reć ko kaj oće, al MAN će uvijek bit MAN i to na razini u svemu, a mi putnici to najmanje osjetimo, vozači najviše, tako da dosta baljezganja o tome "samo švabo, samo švabo", kad to u praksi i je tako. Ne na kratkoročno, ali na dugoročno gledajući, dostupnost dijelova, pouzdanost, užitak vožnje u njemu, užitak vožnje vozača, ovjes da ne pričam miljama daleko, kad najgori Citaro visi u jednu stranu, padnu mu jastuci (kao gbr. 191 obješen u lijevo cijelo vrijeme), on to i dalje ne osjeti. Ma milion stvari. Dakle, nakon 10 godina više se isplati MAN/Mercedes....nego neki Iveco, pogotovo na primjeru Citelisa koji je svaki treći dan u Resniku i gdje nema mjesta više za parkiranje autobusa. Dal treba neki drugi razlog? Jebla vas ta cijena koja je manja u startu, nitko ne gleda dugoročno. Dubravski Cityi su se navozili da je to strašno, i sa preko milje su u kolko tolko dobrom stanju (a bili bi u perfektnom da su održavani), gbr. 464 milju odavno pregazio, što u samom startu znači da je to samo toči i vozi, dal treba eksperimentirat uopće s drugim markama ma da je kupuje ne znam koji grad u DE ili CH, uopće je to nebitno. Ako si doma zadovoljan s VW Passatom, dok se ne pokaže drugačije, zašto bi prešao na Renault ili slično?