Nabavke autobusa 2008. – 2017.

Autor maky, Siječanj 18, 2008, 22:26:06

netko

Ja neznam otkud love više za to.Ako Regio košta 355.000 Eura+4 visoko turistička,mislim...... ::| ::|
Dok smo, neka smo, kad umremo, da se spominjemo.

maky

Kad je nešto potrebno, onda se ne pita koliko košta. Svakako će se isplatiti...  Uostalom, to su samo priče zasad, može biti točno, a i ne mora. Dok ja ne vidim potpis i pečat crno na bijelo, neću ovo uzimati 100% zaozbiljno.

NEOPLAN - 75 YEARS moving ideas

ŠPIJUNI SU MEĐU NAMA!

maky

I naravno, neću reći odakle sam to izvukao, ali  koliko ja znam, u Promet je sad trebalo doći školskih autobusa (neznam koliko). O tome se  govorilo i to se spominjalo, još na primopredaji 40 novih u 4. mjesec (mislim da bi se i vedro trebao prisjetiti toga). I ako se dobro sijećam, tamo su već bila spomenuta 2 turistička autobusa (prilično sam siguran da se radi o Lion`s Coachevima jer je direktor dobio na poklon sliku  Coacha). E sad, da je to bilo istina šta se govorilo, ja bi očekivao bio nove autobuse već u garaži pomalo, spremne za registraciju i početak nove školske godine. Međutim, ja ne primjećujem ništa novoga, tako da imam razloga biti nepovjerljiv i oko navodne kupovine 12 novih Regia.

Ali, kad malo bolje pogledam, nije mi jasno čime će Promet vršit školski prijevoz?! Samo jedan od uvjeta koji mi pada napamet je da autobus mora imati pojaseve za vezivanje na svim sjedalima. A koliko ja znam, tome jedino udovoljavaju Regiji i ona 4 Classica Ü. Pa  neće im valjda dati Regije na uništavanje?!

ŠPIJUNI SU MEĐU NAMA!

netko

Citat: maky  u Kolovoz 19, 2008, 11:34:31
I naravno, neću reći odakle sam to izvukao, ali  koliko ja znam, u Promet je sad trebalo doći školskih autobusa (neznam koliko) I ako se dobro sijećam, tamo su već bila spomenuta 2 turistička autobusa (prilično sam siguran da se radi o Lion`s Coachevima jer je direktor dobio na poklon sliku  Coacha).
10 školskih i 3 visokoturistička.Bar sam ja tako pročitao u novinama. ;) :D

maky

Citat: netko  u Kolovoz 19, 2008, 11:40:12
I naravno, neću reći odakle sam to izvukao, ali  koliko ja znam, u Promet je sad trebalo doći školskih autobusa (neznam koliko) I ako se dobro sijećam, tamo su već bila spomenuta 2 turistička autobusa (prilično sam siguran da se radi o Lion`s Coachevima jer je direktor dobio na poklon sliku  Coacha).
10 školskih i 3 visokoturistička.Bar sam ja tako pročitao u novinama. ;) :D
Znači nije samo do mene dolepršalo nešto informacija, nego se čak pisalo i u novinama.

Jedino što je sigurno je da od toga zasad ništa nije još uparkirano u garažu  ;D

ŠPIJUNI SU MEĐU NAMA!

netko

Znači nije samo do mene dolepršalo nešto informacija, nego se čak pisalo i u novinama.
Jedino što je sigurno je da od toga zasad ništa nije još uparkirano u garažu  ;D
Da,budem pronašao članak.

EDIT:Sory neogu niš pronaći,ali glavom i tijelom uvjeren da sam pročitao u Slobodnoj i da su to bile riječi direktora.

maky

Evo danas slušao Radio Dalmaciju dok sam se vozio autobusom i baš se spominjao Promet. Direktor je nešto govorio. Uglavnom, rečeno je kako je kupljeno 16 novih autobusa. Sada mi se čini mogućim ono šta sam rekao o 12 Regia i 4 turistička autobusa. Treba pričekat...

ŠPIJUNI SU MEĐU NAMA!

markost

Mislim da ste krivo informirani.Promet je posla gradu zahtjev za nabavku 16 novih autobusa od kojih bi tribali bit 10 školskih ,4 zglobnjaka i 2 turistička autobusa.A mislim da ovi školski neće bit Regiji, prije Classici.

maky

Može bit i da smo krivo informirani, sad su to spekulacije, nagađanja i "rekla - kazala" informacije. Na primopredaji je već bilo govora o nabavci školskih autobusa, za koje sam bio uvjeren da su već trebali  biti spremni za novu školsku godinu. Također, jedno vrijeme se govorkalo o nabavci Regija koji im trebaju za SP u rukometu, što sam i napisao prije koji mjesec, kao i što sam napisao da školski autobusi nisu stigli na početak nove školske godine.
4 zglobnjaka? Gdje će naći tako malu količinu? Bojim se da će to biti nešto "sa lagera", 2 turistička pretpostavljam Lion`s Coach.

U pravu si šta se tiče zahtjeva gradu, jer natječaj još nije objavljen u Narodnim Novinama, šta znači da još nisu kupljeni.

Inače, da se mene pita, ja školske autobuse nikad nebi kupio. Kao prvo neisplativi su jer ako bi vozili samo za školu, onda bi radili 9 mjeseci u godini i to 2-3 puta dnevno. Isto tako se zna da su nam mila naša dječica draga najveći uništavači i razbijači svega što im se nađe na putu. Mislim da smo svi ovdje svjedočili tome i to više puta. A oni roditelji koji se bune zbog toga u čemu se to njihova djeca voze u školu su uglavnom u krivu. Istina, prijevoznik je dužan održavati vozilo što se tiče mehaničkih komponenti i sigurnost uvijek mora biti na najvišem nivou, kao da je autobus sada izašao iz tvornice. Međutim, ono šta se unutra razbije i uništi nije krivnja prijevoznika. Treba tim istim roditeljima objasniti da bi najidealnije prijevozno sredstvo za njihovu djecu bio KAVEZ, kao i ostalim životinjama.
Mi nismo bogata država da kupujemo autobuse samo za školski prijevoz, stoga nam treba neki kompromis za autobus koji će moći voziti školski prijevoz po novom kretenskom zakonu, ali  da će i u slobodno vrijeme (kojeg će imati napretek) moći voziti standardne linije. Mislim da nemamo potrebe za običnim Classicima, koji su visokopodni i za linije po gradu Splitu nisu potrebni.  Regija dati u ruke vandalima bi bilo suludo, ali njima bi riješili SP u rukometu i zamijenili umorne Neoplane na prigradu. Možda bi onda kompromis svemu tome predstavljao Classic Ü, al dok ne vidimo na svoje oči, nećemo znati.

ŠPIJUNI SU MEĐU NAMA!

maky

E sad... Svatko voli pikanterije, pa tako i ja.
Dosta toga ne bude istinito, ali isto tako dosta i bude. Ja se iskreno nadam da ovo šta sam doznao nije samo običan trač, nego prava istina. Radi se o 2 turistička autobusa. Ja sam pretpostavljao da će to biti Lion`s Coachevi, međutim, kao pravi Neoplanovac, ipak sam se potajno nadao da dođe nešto iz njihove štale. Ako je vjerovati glasinama, 2 turistička autobusa će najvjerojatnije biti novi Citylineri.

Ja se nadam da zaista i hoće, a budu li, ja ću biti jako jako sretan....

ŠPIJUNI SU MEĐU NAMA!

netko

Sigurno je da će biti 2 komada,tu se nemoraš mislit. ;D
Inače ja sam u Total Split-broj koji je taman izašao poslije nabavke pročitao da se kupuju dva visoko turistička autobusa i 10 školskih,pa sad..... ;) ???

maky

Ako tko ima kakve sigurne informacije plaćam suhim zlatom...  :)

Uglavnom, koliko čujem školski i 4 zglobna bi već trebali biti naručeni (tko je dobio natječaj?), a Citylineri još nisu plaćeni...

ŠPIJUNI SU MEĐU NAMA!

Tlimfocit

STVARNO DOBIJAMO CITYLINERE???????????????

maky

Citat: Tlimfocit  u Studeni 14, 2008, 12:21:59
STVARNO DOBIJAMO CITYLINERE???????????????
Ako Bog da, a ja se stvarno nadam da hoće. Sudeći po svim glasinama trebali bi, ali dok ja njih ne ugledam parkirane u garaži neću se još veselit da se ne razočaram...

ŠPIJUNI SU MEĐU NAMA!

maky

Ništa od nove nabavke autobusa. Zbog gospodarske krize odustalo se od nabavke novih autobusa i izgleda da će u 2009. možda biti jedino kupljeno samo nekoliko prijeko potrebnih školskih i to je to.

ŠPIJUNI SU MEĐU NAMA!