Kinezi

Autor manoplan, Travanj 04, 2008, 14:17:35

CroHerc

CroHerc

NEĆEMO SAD BAŠ SVAKU SITNICU KOJA JE SLIČNA NEČEMU ISTICATI. ;) ;)

tomekk

nisam baš najbolje odgonetnuo, al koliko sam shvatio lexea je talijanski bus s kineskim motorom ( il se puno uvozi u italiju) ?????? u svakom slučaju koliko vidim postoji neka veza s italijom
Život je kao matematika - ako ide lako, vjerojatno nešto radite pogrešno
RIP Grga

mansg313

Citat: tomekk  u Listopad 27, 2008, 20:47:23
nisam baš najbolje odgonetnuo, al koliko sam shvatio lexea je talijanski bus s kineskim motorom ( il se puno uvozi u italiju) ?????? u svakom slučaju koliko vidim postoji neka veza s italijom
Da to su prvi kinezi napravljeni jer sam negdje pročitao da je prva zemlja koja je uvezla kineze bila baš italija ???

shef

Lexea Phoenix je kineski autobus, međutim talijani imaju značajan udjel u vlasništvu mješovite tvrtke, a također i glavni dizajner je Talijan.
Inače osim Daewoo motora, sada dolazi i sa 10-litarskim MAN-om kao kod Regija.
Cijena u Italiji cca 185.000 €

I ne, Lexea Phoenix nisu bili prvi autobusi iz Kine na europskom tlu, već King Longovi prije čini mi se 3-4 godine u Bugarskoj.
Ne ideš u lov na patke ili brat masline pa da kažeš da je sezona završila,autobusa uvik ima,nisu ko laste da se tek na proljeće vraćaju

(c)Teutonic

shef

E da, i molim kolegu mansg313 da mi objasni koje veze s kvalitetom autobusa ima veze ovaj link na usatoday.com koji govori o vozilu za izvršavanje smrtnih kazni u Kini?
Ne ideš u lov na patke ili brat masline pa da kažeš da je sezona završila,autobusa uvik ima,nisu ko laste da se tek na proljeće vraćaju

(c)Teutonic

busi

Citat: mansg313  u Listopad 28, 2008, 08:57:48
Citat: shef  u Listopad 27, 2008, 21:39:36
E da, i molim kolegu mansg313 da mi objasni koje veze s kvalitetom autobusa ima veze ovaj link na usatoday.com koji govori o vozilu za izvršavanje smrtnih kazni u Kini?
Može nije baš o kvaliteti nego o gluposti šta če im autobus za egzekuciju šta če ga voziti po svim selima u pokrajini i malo po malo ubrizgavati otrov da svi vide :D

a kakve veze ima sto su bas u kineski autobus podmetnuli bombe??? to isto ima veze sa kineskom kvalitetom?

shef

A što je čudno? Pa nije Daewoo propao ako je automobilski dio preuzet od GM-a. Pa ja vozim Chevroleta i kao proizvođač je naveden GM Daewoo-S.Korea.
http://www.daewoo.com/english/index.jsp

(c)Teutonic

evobus

Ja sam vidjeo ponudu za tog Lexea bus-a od 140 000 EUR bez poreza.

busi

Citat: shef  u Listopad 28, 2008, 15:14:59
A što je čudno? Pa nije Daewoo propao ako je automobilski dio preuzet od GM-a. Pa ja vozim Chevroleta i kao proizvođač je naveden GM Daewoo-S.Korea.
http://www.daewoo.com/english/index.jsp

ma nisam mislio nista lose. prvi put vidim Daewoo motor u autoobusu

mb0404

Dal postoji ista na svijetu sto Kinez nece kopirati????
Nije mi jasno sto fabrike ne zastite svoj dizajn i kvit posla a ne ovako iz daleka kad gledas ne znas jel Neoplan Setra ili neki kinez,ljudi prave identicne autobuse.I glavni fazon dvije tipke na volanu i imitacija drveta koja je mislim od plastike,takav dizajn bio je popularan prije 20 godina.Zaostaju dizajnom za evropom bar 20 godina a o kvalitetu necu da govorim posto sa tim cinjenicama nisam upoznat.

stipe15

I u igračkama ih kopiraju.Jadni mi Europljani....p.s. moj dida u pozadini. ;D

goranxxx

joj,joj,joj, ERSTR=SETRA, kaj još neće kopirati ti kinezi :'( :'( :'(
SETRA 417 HDH