Tipovi autobusa na linijama 2018. (neuobičajena vozila za tu liniju)

Autor 405GN2, Siječanj 02, 2018, 16:49:01

marin

Citat: smogovci.bbb2  u Rujan 11, 2018, 10:15:18
Da, a kako su onda jučer vozili na 290 ako nesmiju izvan ZG ???
To sam se i ja pitao, ali očito eto njima je drugačije. Samo stoje u APP bezveze.

Ivan

Joj to rekla-kazala od nekih vozača...

Kaže lovac da vozi 111, a to ide ne samo izvan mjesta Zagreb nego i izvan administrativnog područja grada.

Ne znam točno ali pogađao bih da su Podsusedu došli kasniji primjerci i zato nije imao vremena sa svima provesti papirologiju.

Inače ne znam zašto bi svrstavali 131 pod slabije opterećene linije, možda popodne kad je raspašoj s kontraproduktivnom 120 u punoj snazi dok je ujutro štedljiva, ali ujutro može biti prave gužve i 131 nema puno drugačiju dinamiku od 123, osim što ju popodne putnici ponekad ne dožive na Črnomercu zbog nelogično smještenog perona no tada su i 123 i 120 često prazne zbog spomenutog idiotnog voznog reda.

Ivan

... no mislim, u biti na svim navedenima a i na 119 može realno voziti LE bez velikih problema (pogotovo kad bi vozni red bio usklađen), samo bolje je pokriti prvo prilično brojne duže i manje opterećene linije dok ih ima samo 15.

545

Zanimljivo je da u 12:55 iz garaže g.b.40 izišao kao linija 110.
Jos mi je bilo cudno da su ga disponirali na tu liniju..

Poslano sa mog SM-J730F koristeći Tapatalk

MAN truck bus

Moguć problem je kapacitet rezervoara IVECO Crossway LE City autobusa. Kapacitet iznosi 200l (ili su naručeni sa većim rezervoarom od 320l? ???) za pogonsko gorivo i 80l za AdBlue.
Velika potrošnja ili malen rezervoar? umnik2
Most people get all angry about going to work the grind, just living for the weekend and all that, not me! Nope, I enjoy what I do!  Contributing the only way I know how. No place I'd rather be, nothing else I'd rather be doing. This is what life's all about only and I only really feel like myself.

smogovci.bbb2

Rekao mi vozač na 229 da mogu sa jednim spremnikom voziti 700 km. Molim 421 ili Majstora da to potvrde ili demantiraju
"Nećete imati ništa i bit ćete sretni"
Kad je nepravda zakon, otpor je obaveza

Ivan

Ivan

g.b.41 sada na 123, pretpostavljam kao zamjena za standardni Lion's City, nije bio ranije...

Portos

PRAVILA foruma autobusi.org:
Ukoliko želite citirati tekst s neke druge web stranice, pored navođenja citiranog linka obavezno citirajte i pripadajući tekst.

leonardo123

408 na 229.
411 na 226/3.

421

Citat: smogovci.bbb2  u Rujan 11, 2018, 19:26:02
Rekao mi vozač na 229 da mogu sa jednim spremnikom voziti 700 km. Molim 421 ili Majstora da to potvrde ili demantiraju
U gradskoj vožnji teško, međugradskoj da. Ovisi o prijenosu u diferencijalu i mjenjaču.
Autonomija tražena u tenderu bila je 600km.
Ovisno o ugrađenom spremniku (200l ili 320l), posljednja vožnja 643/644 do istoka države i natrag (cca 700km) zatekla je kazaljku na 1/3 rezervoara.
Glavni razlog stresa je svakodnevni kontakt s idiotima. Albert Einstein
Ako ne mi, tko? Ako ne sada, kada? JFK
Možete varati neke ljude sve vrijeme i sve ljude neko vrijeme, ali ne možete varati sve ljude sve vrijeme. Abe Lincoln

545

Zna li netko, na kojim linijama danas vozi LE, na području istoka?

Poslano sa mog SM-J730F koristeći Tapatalk

MAN truck bus

Most people get all angry about going to work the grind, just living for the weekend and all that, not me! Nope, I enjoy what I do!  Contributing the only way I know how. No place I'd rather be, nothing else I'd rather be doing. This is what life's all about only and I only really feel like myself.

smogovci.bbb2

"Nećete imati ništa i bit ćete sretni"
Kad je nepravda zakon, otpor je obaveza