Linije - razno 2018.

Autor 405GN2, Siječanj 02, 2018, 16:56:04

smogovci.bbb2

Koji tip autobusa vozi na lin 140?! Jesu stavili LE ???
"Nećete imati ništa i bit ćete sretni"
Kad je nepravda zakon, otpor je obaveza

marin

Obično je bus sa onom tanjuračom iza za bicikle. Jedan obavezno na 140 i jedan na 102 jer su polasci na 102 crvenom bojom koji imaju mogućnost prijevoza bicikla, pa je uvijek na istom vr neki MAN s tim.

Westin

Zglobni bus na Savskom mostu osim 607 ne može voziti jer mu je preuska traka ( stupići,...)

545

@Westin
na kojem dijelu je preuska traka za zglobni bus sa Savskog mosta (npr. linije 110)?

Poslano sa mog SM-J730F koristeći Tapatalk

545

Sad nešto sasvim drugo. Zanima me zašto na 218 vozi MAN G?

O putnicima, dužini busa i sličnim glupostima sam već 200x čuo, nego na toj liniji ima toliko uskih zavoja, ležećih policajaca i loše ceste. Slično kao i na 269, cesta prema Kraljevcu od Kobiljaka.

Zar se ne može staviti na neku drugu liniju gdje nije loša cesta i nema ležećih??

Zar nije nikome u ZET-U u interesu da se sačuva bus nego ga razvaliti čim prije?!

smogovci.bbb2

ZET-u je jedini interes dodvoriti se Milanu
"Nećete imati ništa i bit ćete sretni"
Kad je nepravda zakon, otpor je obaveza

Citaro04

Citat: Westin  u Prosinac 21, 2018, 10:21:35
Zglobni bus na Savskom mostu osim 607 ne može voziti jer mu je preuska traka ( stupići,...)
Tokom vikenda obišao sam obilazne pravce kod glavnog zagrebačkog rotora, te iako su stupići postavljeni na način da je autobusu preusko proći, zglobni autobus vozi na linijama sa terminala Savski Most, kao i na autobusnim linijama 222 i 234.

545

Na liniji 110 slobodno može voziti zglobni autobus.
Možda ne NG 312, zbog dužine prednjeg dijela, ali Citelis18 sigurno.

Zašto ih disponiraju na linijama 113,114, 124, a ima manje putnika njima!?
Vidi se po broju polazaka koja je od navedenih linija frekventnija (110,113,114,124)..

110/2 vozi kroz uski Stupnik 2x dnevno, pa ako tamo može proći, što ne bi 150m zavoja mogao svladati "skidajući" se desno sa Jadranskog mosta na Riječku ulicu i na bypass uz nasip.

Ovo je samo razmišljanje naglas, jer na 222 i 234 voze zglobni bez problema (malo su pomaknuli stupiće radi autobusa).

jakov5

Citat: 545  u Prosinac 25, 2018, 16:25:24
Zašto ih disponiraju na linijama 113,114, 124, a ima manje putnika njima!?
Vidi se po broju polazaka koja je od navedenih linija frekventnija (110,113,114,124)..
Na 113 od zglobnjaka zadnjih mjesec dana bio je izvanredno samo 149 i biodizel u listopadu zbog kvara solaša koliko sam pratio.
A na 114 i 124 ih disponiraju vjerojatno zbog nedovoljnog broja solaša.
Na 110 ne stavljaju zglobne na one vozne redove koji voze neku drugu liniju na kojoj je okretište u rikverc.
Slike u punoj rezoluciji možete vidjeti kombinacijom desni klik miša+otvaranje u novom prozoru

MAN truck bus

Citat: 545  u Prosinac 25, 2018, 14:29:51
Sad nešto sasvim drugo. Zanima me zašto na 218 vozi MAN G?

O putnicima, dužini busa i sličnim glupostima sam već 200x čuo, nego na toj liniji ima toliko uskih zavoja, ležećih policajaca i loše ceste. Slično kao i na 269, cesta prema Kraljevcu od Kobiljaka.

Zar se ne može staviti na neku drugu liniju gdje nije loša cesta i nema ležećih??

Zar nije nikome u ZET-U u interesu da se sačuva bus nego ga razvaliti čim prije?!

Zato što tamo žive Bandićevi "igrači" i glasači koji se moraju voziti u novim busevima.
Most people get all angry about going to work the grind, just living for the weekend and all that, not me! Nope, I enjoy what I do!  Contributing the only way I know how. No place I'd rather be, nothing else I'd rather be doing. This is what life's all about only and I only really feel like myself.

545

@jakov5

na voznom redu 110/2 ne mora voziti bus unazad jer ima okretište s obzirom da vozi za Stupnicki Obrez, pa opet nema zglobnog busa..

Cak i na 110/1 bi mogao voziti zglobni autobus, s polaskom za Aspergere jer bi se mogao okrenuti i tamo. Osim 110/3 za Strpet, tamo ipak ne.

A na 110/4 ako vozi, (novi vozni red od 17.12.2018.) ,isto nema problema jer vozi par puta na Glavni kolodvor.

Znači generalno gledajući moglo bi voziti 3 zglobna autobusa na 110 (nepotrebno), 1-2 sasvim ok. Ne vozi niti jedan.

MAN truck bus

Fali zglobnih jer su raspoređeni na 607 zglobni autobusi s otvaranjem vrata manualno od strane vozače te zatvaranjem bez senzora pomoću raznih čačkalica, žličica i vađenjem osigurača ili releja. Zato fali zglobnih autobusa za druge linije. Da voze nekakve smijurije od linija gdje je Stratos prevelikog kapaciteta, no to je već do organizacije, a i linije manjeg otpora.
Most people get all angry about going to work the grind, just living for the weekend and all that, not me! Nope, I enjoy what I do!  Contributing the only way I know how. No place I'd rather be, nothing else I'd rather be doing. This is what life's all about only and I only really feel like myself.

jakov5

Citat: 545  u Prosinac 26, 2018, 12:38:26
@jakov5

na voznom redu 110/2 ne mora voziti bus unazad jer ima okretište s obzirom da vozi za Stupnicki Obrez, pa opet nema zglobnog busa..

Cak i na 110/1 bi mogao voziti zglobni autobus, s polaskom za Aspergere jer bi se mogao okrenuti i tamo. Osim 110/3 za Strpet, tamo ipak ne.

A na 110/4 ako vozi, (novi vozni red od 17.12.2018.) ,isto nema problema jer vozi par puta na Glavni kolodvor.

Znači generalno gledajući moglo bi voziti 3 zglobna autobusa na 110 (nepotrebno), 1-2 sasvim ok. Ne vozi niti jedan.

Na 110/2 sam slikao kocku ljetos i to u Obrežu, dakle znaju oni slat i tamo zglobni.
Ašpergeri sam vidio okretište, bus se može okrenuti ali polukružno

Tko zna, možda da nema puno švercera i da izbroje putnike kako spada, možda bi dva zglobna i vozila.
A možda i nema putnika za zglobni. To što je solo bus "fino" popunjen niš ne znači, svako jutro na 118 stanica Zagorska ne uspije ući par ljudi  ;)
Na 124 se redovito cvikaju i registriraju karte (vozim se svako malo, uvijek neki zglobni za slikanje "iskrsne" ;D) pa su valjda temeljem toga odlučili stavljati zglobne buseve na tu liniju,
kao na liniju na kojoj vozi solo ali dva uvjeta: a) ima najveći broj putnika od ostalih solo linija,   b) bus se uredno može okrenuti.

Realno ja mislim da je razlog za ne slanje zglob buseva na 110 banalan, vjerojatno zbog onih stupića ;D.
Al mislim ja da će oni vratit zglobni bar jedan da tamo vozi poslije zimskih praznika ;)
Slike u punoj rezoluciji možete vidjeti kombinacijom desni klik miša+otvaranje u novom prozoru

545

@jakov5

Ne možeš nikako uspoređivati 118 i 110.
Na 118 ne može voziti zglobni nikako.

A intervali su 6-7 minuta sa 6 autobusa, koji cijeli dan voze samo svoju trasu.

A na 110 interval je 10,15-20 sa 4 autobusa od kojih niti jedan ne vozi svoju trasu cijeli dan.

jakov5

Citat: 545  u Prosinac 26, 2018, 13:13:41
@jakov5

Ne možeš nikako uspoređivati 118 i 110.
Tamo ne može voziti zglobni nikako.

A intervali su 6-7 minuta sa 6 autobusa, koji cijeli dan voze samo svoju trasu.

A na 110 interval je 10,15-20 sa 4 autobusa od kojih niti jedan ne vozi svoju trasu cijeli dan.

Uspoređivao sam broj putnika i tip autobusa - realno 118 voze solo busevi s gušćim polascima, a ima više putnika od 110.
Postoji jedna prepreka disponiranju zglob vozila tamo, a to je skretanje sa Zelenog vala na Trg Mažuranića lijevo. Okretište u Voltinom je napravljeno i zglobni je tamo moguće okrenuti.

Po rasporedu na zet.hr danas je interval polazaka 15 minuta, baš me zanima kolko se ljudi vozi.

Uglavnom moj je zaključak da svi stanu u solo bus, sad ti reci je li tome tako? Kad bi bus išao svakih 15 minuta po rasporedu jel bi svi stali u njega u špici?