Okretišta i terminali

Autor tomobrad, Prosinac 01, 2007, 19:34:23

545

Rado bi vidio za par godina Mtb u MAN-u da me vozi u Botinec, npr.

Ili Jakov5 na 118 za Voltino, bilo kojeg tipa i dužine busa.

Najiskrenije. Evo i pitat ih što su naučili na forumu, a što u praksi.

Poslano sa mog SM-J730F koristeći Tapatalk

Volzhanin

Citat: jakov5  u Siječanj 22, 2019, 18:01:34
Preurediti ugibališta, konkretno ovo na Zagorskoj produžiti, a realno na stanicama u Golikovoj ugibalište nije potrebno, nema toliko gužve kao recimo na Zagorskoj, gdje bi bilo nezgodno da autobus viri na cestu. I naravno nezgodna skretanja su tu. Ono iz Zagorske u Golikovu bi se mogla proširiti cesta na Tomislavovoj desno na onaj šljunak kako bi bus imao više manevra za skretanje.
Mislim, naravno da je nerealno očekivati da se to sve ostvari, ali bi se moglo kad bi se htjelo.
Na okretištu bi se mislim mogao okrenuti, bila je već slika. No bez konkretnih podataka ne možemo točno znati. :)

Daj to opet ponovi onak naglas sam sebi....80% ugibališta bi trebalo preurediti da bi imala smisla...269 skoro niti jedno ugibalište ne zadovoljava kriterije za zglobni autobus....210 na Oporovečkoj solo ne stane itd itd....o čemu ti pričaš tko više to uopće gleda....idu radit novo ugibalište i naprave ga gore nego što je staro recimo bilo....i onda još nabiju nadstrešnicu tako da retrovizorom uz izbjegavanje glava stoke koja se gura pred bus kao da će ostat svi izbjegavaš još i nadstrešnicu....ne želim da opet shvatite to kao govor mržnje ali za mene su ljudi (a u tome i putnici) oni koji mirno čekaju autobus kod stajališne oznake, koji kulturno uđu i ponište kartu i pozdrave...evo nevezano za temu danas baš neka starija žena sa štakom doslovno trči od prednjih vrata na druga i ja ih zatvorim njoj pred nosom (dok su vrata išla bip bip ona se taman zaletjela prema njima) i ide na prva i viče da zar ja ne vidim da je ona invalid?? Ona za mene nije ni putnik kad tako juri oko busa gore dolje a kamo li invalid....kakvih sve situacija doživljavamo iz dana u dan....da imam živce za tri čovjeka ostao bi bez njih....

Tomek

Ove frustracije tko je gori, vozač ili putnici su zapravo sve istog korijena. Politika. Činjenica je da se već dva desetljeća ne ulaže u javni prijevoz (osim kupnje vozila) i da zapravo prometno grad Zagreb već više od dvadeset godina stagnira. Zbog toga u prvom redu bijes dobijaju vozači zbog raznih kašnjenja i gubljenja živaca na sve neuređeniji promet. Isto tako onda zbog liših iskustava sa određenim vozačima putnici gube živce i naravno svaljuju još više bijesa na vozače. S druge strane neka generalna kultura ovog grada, a i države se lagano kroz godine smanjuje te smo tako dobili i putnike i vozače koji jedva znaju dvije suvisle rečenice složiti bez da ne opsuju. Tako smo dobili jedan začarani krug seljoberstva na svim stranama, a zapravo iza svega stoji politika i upravljanje gradom koji je već godinama tragično i sve gore. I da, ima ona dobar glas se daleko čuje, loš još dalje. Jedan nepristojni vozač će ostaviti dojam za 50ak ZETovaca, kao i jedan putnik za 50 putnika.

Volzhanin

Nažalost tako je...već sam jednom rekao - začarani krug...ima li itko kakvih saznanja planira li se terminal Dubec selit u Sesvete? Odnosno neke linije jer je terminal pretrpan od uvođenja 231, 264, 267....bilo je govora i o novoj Branimirovoj i o uređenju bivšeg Sljemena i o sto stvari ali naravno svemoćni BM365 ne stigne na sve strane...

Ivan

Zašto bi se išta radilo (a moglo se kad se u blizini radilo ova druga parkirališta zadnjih godina)... Izdržat će se to dok nam gradonačelnik daje nadu.
Na Črnomercu je još gora i opasnija gužva preko 20 godina pa se ne radi ništa, čak se niti ne bi udostojili zamijeniti linije na peronima da imaju više smisla (121 je tu u najgorem škripcu), niti su ogavne hrđave i vjetrovite nadstrešnice zamijenjene dok se nove postavljaju na stanice u poljima s 0-1 putnika dnevno.
O Savskom mostu koji je još 1980. službeno bio privremeni terminal bolje da i ne pričam.

driverzg27

OKRETISTE KAPTOL-20:30

LINIJA 226- POLAZAK 20 :40 
NE DA JEDVA IDE NEGO je vozac imao srecu da ga je utjerao u brdo,Grskoviceva uzas,Kameniti stol MAN vrti u prazno,jedva jedvice ga je dobio do Skenderice.... jel iko u tom ZET-u razmislja da bi trebali stavit normalne gume?? Jel iko razmislja o tom da kad je takva situacija da odu ti kontrolori malo po linijama pa da vide kakvo je stanje???? 
Ne obaziri se na to odakle dolaziš, već gledaj kamo ideš. Nikad ne obeshrabruj nekoga tko kontinuirano napreduje, bez obzira kako sporo.

421

Prednja UrbanMAX MCA, srednja( UrbanMAX MCA), pogonska UrbanMAX MCD .

https://www.goodyear.eu/si_hr/truck/tires/urban-max-mca/ Primjena za sva godišnja doba
https://www.goodyear.eu/si_hr/truck/tires/urban-max-mcd-traction/ Primjena za sva godišnja doba
Ili protektori na pogonu
http://gumiimpex.hr/partnerstvo-s-goodyearom-bridgestonom-i-michelinom/ > gradski prijevoz >> XZU3, MCA, MCS
Glavni razlog stresa je svakodnevni kontakt s idiotima. Albert Einstein
Ako ne mi, tko? Ako ne sada, kada? JFK
Možete varati neke ljude sve vrijeme i sve ljude neko vrijeme, ali ne možete varati sve ljude sve vrijeme. Abe Lincoln

marin

421, možeš kakve god slike i opise stavljat, ali ZET odavno ima smeća od guma na 90% autobusa. Cjelogodišnje gume nisu dovoljno dobre za snijeg, zato npr u Americi i ima toliko sranja po cesti kad je snijeg jer svi koriste all season gume.
Plastične, radijalni utori, tek pokoji autobus ima neke dobre "ripnjače", i k tome ih još ostave i na ljeto tak da se zraubaju da iduću zimu budu za smeće i još veća plastika.
Protek da i ne pričam, na pojedinim autobusima gume izgledaju kao da ih je neki medvjed grizao sa zubima, tj otpao je dio protektiranog sloja, kvaliteta nula bodova.
Ako bi nešto trebalo bit kvalitetno, onda u su to gume. A ionako bi bolje gume trajale vremenski duže tj. više vremena bi trebalo da postanu plastika.

421

Marine,Marine! BMK za Ameriku! U EU smo!
Prošlo je doba leasinga kada su se na MAN i MB stavljale, ugovorom uvjetovane gume sezonskog karaktera na sve osovine, dok su Citelisi svo vrijeme imali zimske samo na pogonskim kotačima zadovoljavajući pritom Zakonske mogućnosti. Ripnjače su out jer nema toliko snijega ,ali lamele da.
A protektorice MB ne preporuča, za MAN i IVECO nisam siguran.
Prestankom leasinga, započinje era štednje kroz all season gume (navedene u postu ispod) da bi se što više uštedilo.
Što se "plastike" tiče, nema više gume bez silike možda još Yokohama, Hankook rade nešto od kaučuka, ostalo je sve  th-down
Glavni razlog stresa je svakodnevni kontakt s idiotima. Albert Einstein
Ako ne mi, tko? Ako ne sada, kada? JFK
Možete varati neke ljude sve vrijeme i sve ljude neko vrijeme, ali ne možete varati sve ljude sve vrijeme. Abe Lincoln

marin

BMK za Ameriku također, zato sam dao njih budale kao primjer.
Ripnjače su out zbog glupog razloga jer kad tad će ti trebat kad snijeg padne, vrijede zlata. A da su loše za druge uvjete, to nisu. A skuplje od običnih all season nisu sigurno, mogu bit samo jeftinije. Kod auta su all season najskuplje, pa su onda zimske i onda ljetne nešto sitno jeftinije.

545

Došlo je do promjene! Da li je ona opet točna?

smogovci.bbb2

To je netko odlijepio naljepnicu GLAVNI KOLODVOR (ova je original lamela sa stupa)
"Nećete imati ništa i bit ćete sretni"
Kad je nepravda zakon, otpor je obaveza

545

Danas opet nekaj novo :-P

smogovci.bbb2

A kako je sa suprotne strane stajališnog stupa?!
"Nećete imati ništa i bit ćete sretni"
Kad je nepravda zakon, otpor je obaveza

545

Citat: smogovci.bbb2  u Veljača 01, 2019, 08:53:43
A kako je sa suprotne strane stajališnog stupa?!
@smogovci.bbb2

Glavni kolodvor