Neoplan

Autor maky, Studeni 28, 2007, 22:56:57

Neo

To te je malo shole prevario Maky nema on blokade to je neko skinuo. Nema sanse da bi mu dozvolio da ide 115 km/h. Ogranicenje u Njemackoj za autobuse je 100 km/h i dao mu je 5 preko i to je to, sto Svabo tolerise.
je zakon

Neo

Moj N117 je 94 god, i ima blokadu na 105KM/h
je zakon

simun

Neznam koliko se neki sicaju starih neoplanovih zglobnih i katnih buseva.Danas ih je vrlo malo ostalo neki jos voze a neki su pritvorene u razne svrhe i pitate se o cemu ja sad govorim evo ovako.Sredinom 70 predstavljen je neoplanova jumbocruiser a sluzbena oznaka je bila n138/4.Bio je duzine 18 m a sirina 2.5 m a visina je bila 4 m , pogon mu je bio 12 - cilindarski v-motor snage od 440 do 500 ks a obujam 20.910 ccm a motor mu je bio smjesten u prednjem dijelu vozila , u jednom slucaju u prikolici.Od 1975 do 1986 proizvedeno je 11 jumobocruisera oni su obicno vozili Španjolskom,Italijom i Francuskom dok nisu dobili zabranu.od njih su nastale manje verzije buseva kao sto longliner,skylinera i i megaliner itd.Jedan neoplan longliner vozio je u ap sinju i nedavno je povucen a jos dan danas vozi dva megaliner u u croatia busa bas je steta sta takvih buseva vise nema zbog ranih okolnosti ali bas drago sta vidam megaliner jer mi gust za vidit a evo za malo slika tih buseva.   
šimun

lerotai

i ja se samo mogu kolegi pridruziti ... steta sto takvih vozila nece vise biti

za izumiranje ima dosta razloga ... preostali su nam samo dvokatni troosovinci kao giganti kao skyliner i setra s431 dt

kod skyliner-a je se vec razmisljalo dali se uopce isplati obnavljati tu liniju --- steta
no sikiriki

maky

Ispravak šimuna, od 1975. - 1986 je proizvedeno 10 Jumbocruisera, a 11. je proizveden 1992.

A inače, nije da odmah sve uzimam kao neko gunđalo, ali redosljed teksta i forma podsjeća na onaj iz Lastauto Omnibusa od prije koji mjesec...

NEOPLAN - 75 YEARS moving ideas

ŠPIJUNI SU MEĐU NAMA!

simun

Imas pravo da je to 1992.proizveden zadnji jumbocruiser moja greska i imas pravo uzeo sam samo podatke iz tog časopisa i dobro si to primjetio vec sam tio da se ovaki tipova autobusa ne zaborave i steta sta vise nevoze po cestama. :D
šimun

Tlimfocit

zašto su zabranjeni? zbog dimenzija ili???

miky

Interesira me ako netko zna koliko su dugi i koliko mjesta imaju?

tomekk

Život je kao matematika - ako ide lako, vjerojatno nešto radite pogrešno
RIP Grga

maky

Samo da nadopunim onaj tomekkov link, Jumbocruiser je u izvedbi sa 3 zvjezdice mogao primiti maksimalno 144 putnika...

NEOPLAN - 75 YEARS moving ideas

ŠPIJUNI SU MEĐU NAMA!

tomekk

http://i365.photobucket.com/albums/oo96/tomekk_2008/neoplan20skyliner201967_04.jpg

evo stavio sam i ovu sliku skylinera da se vide počeci proizvodnje, tj. kako je nekad izgledao. tu se vide karakteristični kosi nosači koji su prisutni još i danas, a zanimljivo je da je bio samo na 2 osovine. inače, na ovom linku u prijašnjem postu ima o svim neoplanima, od teksta pa do slika.
Život je kao matematika - ako ide lako, vjerojatno nešto radite pogrešno
RIP Grga

lav

Jedan Starliner 1 generacije zaista u extra stanju a nije ni skup...

Dali je Starliner skup za održavanje i koliko troši... :D

Izvor: mobile.de

Tomek

Naš vozač okrenuo ovog Neoplana u Švicarskoj  :D.. Svaka mu čast  :D

mb0404

Kad se prestao proizvodit megaliner i jumbocruiser,na nasim prostorima dal jos neko ima megalinera sem croatia busa

lav

Ovo je stvarno mašina.Prije svega solidno je očuvan i nije skup.Prešao je svega 250.000km.Samo imam jednu primjedbu.Djeluje mi nekako zapušteno..

Starliner