Kvarovi autobusa (2)

Autor MB FAN, Veljača 06, 2018, 22:17:24

Majstor

159 uskoro u prometu
Na obnovi temeljitoj
Samo mi sudite pošteno !

MAN19464

Pitanje za majstora.
Kada svjetli EBD upozorenje,  dal je to ispravan autobus za promet?

Citaro04

Svaki kvar i nedostatak na vozilu ujedno znači i da je vozilo nesposobno za vožnju

smogovci.bbb2

Citat: Majstor  u Srpanj 02, 2019, 20:48:54
159 uskoro u prometu
Na obnovi temeljitoj
U petak vozio na 607 hi
"Nećete imati ništa i bit ćete sretni"
Kad je nepravda zakon, otpor je obaveza

MAN19464

Citat: Citaro04  u Srpanj 21, 2019, 23:10:00
Svaki kvar i nedostatak na vozilu ujedno znači i da je vozilo nesposobno za vožnju.

Slažem se,  ali neki autobusi godinama voze iako svjetli EBD.
Možeš mi pojasniti što se točno dogadja kad neradi EBD, kako utječe na vožnju i sigurnost u prometu? 

MAN truck bus

@MAN19464

Mislite li na EBS ili EDC ili OBDU grešku?
U MANovoj knjizi s popisom kodova i grešaka ne mogu pronaći EBD grešku. (Mogu Vam je dostaviti na PP u PDF formatu.)

@Citaro04

Misliš da je svaki kvar pravi kvar te da ne može biti greška u senzoru odnosno računalu vozila? umnik2
Most people get all angry about going to work the grind, just living for the weekend and all that, not me! Nope, I enjoy what I do!  Contributing the only way I know how. No place I'd rather be, nothing else I'd rather be doing. This is what life's all about only and I only really feel like myself.

Citaro04

Citat: MAN19464  u Srpanj 22, 2019, 08:40:38
Možeš mi pojasniti što se točno dogadja kad neradi EBD, kako utječe na vožnju i sigurnost u prometu?
EBD ide uz ABS. EBD ima sličnu ulogu kao ABS te pomaže prilikom kočenja, kad se EBD pokvari najčešće se pokvari i ABS te to naravno utječe na kočenje i postoju mogućnost zanošenja vozila.
Citat: MAN truck bus  u Srpanj 22, 2019, 09:32:23
@Citaro04
Misliš da je svaki kvar pravi kvar te da ne može biti greška u senzoru odnosno računalu vozila? umnik2
Može se dogoditi da je greška u računalu, no svakako treba posjetiti servis kako bi utvrdio o čemu se radi i kako bi uklonio grešku iz računala.

MAN truck bus

@Citaro04

Gdje si ti našao definiciju EBD sustava? Ako ne postoji greška na popisu MANovih greška s kodovima, gdje si ju ti pronašao? umnik2
Most people get all angry about going to work the grind, just living for the weekend and all that, not me! Nope, I enjoy what I do!  Contributing the only way I know how. No place I'd rather be, nothing else I'd rather be doing. This is what life's all about only and I only really feel like myself.

Citaro04

@MAN truck bus
Tko je rekao da je u pitanju MAN? umnik2

MAN truck bus

MANova vozila u slučaju kvara odnosno smetnji dijagnostika i ostale opreme imaju kratice primjerice EDC dijagnostika - 02063 dok Citaro izbaci ispad regulacije motora ili smetnje u dovodu goriva.

Kako god se okrene, pokaži mi EBD grešku na bilo kojem vozilu za prijevoz putnika koje posjeduje ZET. kava

P.S. U APVG se nalaze samo 2 vozila marke Mercedes Benz koja su većinom u kvaru zbog elektronike.

lovac27

Jučer su velikogorički vatrogasci gasili požar na motoru busa na liniji 268 u VG. Nije nista strašno. Poslije ga je vucna služba odvukla u garažu. Koji je to gbr busa bio?

man323

Citat: Citaro04  u Srpanj 22, 2019, 09:38:51
EBD ide uz ABS. EBD ima sličnu ulogu kao ABS te pomaže prilikom kočenja, kad se EBD pokvari najčešće se pokvari i ABS te to naravno utječe na kočenje i postoju mogućnost zanošenja vozila. Može se dogoditi da je greška u računalu, no svakako treba posjetiti servis kako bi utvrdio o čemu se radi i kako bi uklonio grešku iz računala.

Nikad nisam čuo za EBD, je li moguće da misliš na EBS (Electronic Brake System) koji radi zajedno sa ABS-om?

415 ul

Electronic Brakeforce Distribution,sustavni dio Abs,elektronicka raspodjela kocenja

elez

EBD je electronic brake-force distribution i on radi zajedno sa ABS-om. Taj EBD dosad nikad nisam vidio jer ga u nas nema (znam iz reklama za Solarise da oni to ugrađuju) al iskreno nema ni potrebe za time ako je ugrađen ESP.
Sačuvaj me bože mlake pive, ladne žene i lošeg centaršuta...

man323

Taj EBD vjerojatno ima svaki autobus, jer se sile kočenja na temelju raznih faktora moraju jednako raspodijeliti...