Čazmatrans – novosti i rasprava

Autor Tomek, Studeni 21, 2007, 00:50:47

Palačinka

Citat: tramvajac 92  u Rujan 13, 2019, 10:09:41
PJ Zelina, dio voznog parka.
Sve su turistički busevi, a treba im lokal (vidim samo Mastera i Lion's Comfort)

Poslano sa mog Redmi 5 koristeći Tapatalk

Korištenje fotografija bez prethodnog upita nije dopušteno. Hvala!

tramvajac 92

Cityliner je Križevački, on u jednom trenutku vozi iz Zeline za Križevce, ovo na Ivecu vozi lokal, obično sam viđao da vozi Bedenicu i taj dio. Imaš još buseva, većinom niski, čini mi se da su 2 visoka u garaži, iz nekog razloga o kojem ne znam dosta.

Palačinka

Citat: tramvajac 92  u Rujan 13, 2019, 15:54:50
Cityliner je Križevački, on u jednom trenutku vozi iz Zeline za Križevce, ovo na Ivecu vozi lokal, obično sam viđao da vozi Bedenicu i taj dio. Imaš još buseva, većinom niski, čini mi se da su 2 visoka u garaži, iz nekog razloga o kojem ne znam dosta.
Sjetio sam se da je ovo Hrvatska. Citylineri i 315 GT-HD voze lokal, a ULke voze duge linije.

Dreamwalker

Zelina kao i ostale manje radne jedinice (Slatina, Petrinja, Županja, Virovitica,...) ima 2 - 3 bolja visoka autobusa. Setru S 315 GT-HD i Setru S 415 HD #955. Služe za povremeni prijevoz na području koje ta radna jedinica pokriva. Konkretno, ovi u Zelini često uskaču na ispomoć RJ ZG koja ima dosta linija, ali i povremenog prijevoza pa ne može baš sve pokriti.
Problem s niskim autobusima na linijama dolazi kad ima puno povremenog prijevoza pa linije padaju u drugi plan (doba maturalaca, izleta,...).
"Onaj tko kaže da je Solaris smeće je potpuni idiot" - (c) shef

"Ništa ti ne shvaćaš!" - (c) 421

Palačinka

Citat: Dreamwalker  u Rujan 13, 2019, 19:03:19
Zelina kao i ostale manje radne jedinice (Slatina, Petrinja, Županja, Virovitica,...) ima 2 - 3 bolja visoka autobusa. Setru S 315 GT-HD i Setru S 415 HD #955. Služe za povremeni prijevoz na području koje ta radna jedinica pokriva. Konkretno, ovi u Zelini često uskaču na ispomoć RJ ZG koja ima dosta linija, ali i povremenog prijevoza pa ne može baš sve pokriti.
Problem s niskim autobusima na linijama dolazi kad ima puno povremenog prijevoza pa linije padaju u drugi plan (doba maturalaca, izleta,...).
Tramvajac i Dreamwalker, hvala na objašnjenjima, no svejedno se svakakvi apsurdi viđaju ovdje, to se vrlo rijetko događa na Zapadu. Na Instagramu je velika zajednica fotografa autobusa, od tamo imam puno informacija o ostalim zemljama. Tamo turistički autobusi voze turizam, a linije voze (osim flixbusa sa visokima) većinom regio i gradski autobusi.

lussin

Mi nemamo jedan DB koji bi nabavljao 100 autobusa odjednom svako toliko pa da uvijek imamo prikladan tip autobusa za liniju. Privatnici pokrivaju linije sa onim što imaju, što je naročito teško u ljetnim mjesecima kada su svi bolji autobusi okolo. I u Njemačkoj Tourismo ili Setra petica upadne na lokal, nemaj straha

Palačinka

Citat: lussinpicollo  u Rujan 13, 2019, 22:00:59
Mi nemamo jedan DB koji bi nabavljao 100 autobusa odjednom svako toliko pa da uvijek imamo prikladan tip autobusa za liniju. Privatnici pokrivaju linije sa onim što imaju, što je naročito teško u ljetnim mjesecima kada su svi bolji autobusi okolo. I u Njemačkoj Tourismo ili Setra petica upadne na lokal, nemaj straha
...i zato bi željeznice trebale imati kontrolu nad lokalom, a ne da imaju konkurenciju (U Slavoniji Arriva, Čazmatrans i Polet)

sniff

Danas sam na okretištu u Dubravi vidio S315H (UL sa ravnom šajbom?) u Gerngross shemi. Pretpostavljam da je njihova.
I da, još jedna površna vijest, zeleni N1216HD sa Podravkinom reklamom možda ima nove rege, treba provjeriti. EDIT: BJ-108-HU, imamo fotkano

mate

Cityliner ti je #477, nakon ZG i DA rega, eto njega konačno i na BJ regi, inače smješten u RJ Čazma i vozi ga jedan od sindikalaca("Sve je vama to Čazma dala") ;D

NP-549

Citat: sniff  u Listopad 25, 2019, 18:04:56
Danas sam na okretištu u Dubravi vidio S315H (UL sa ravnom šajbom?)

Ne,  H je bogatija oprema od UL, al je jeftinija jer nema GT prednju masku.  Razlika je u visini poda.  H je ustvari jeftinija varijanta 315 GT.

UL - visok salon, niski bunkeri
GT - niži salon, viši bunkeri
H - isto ko GT ali ravan prednji kraj.

sniff

Malo sam se nespretno izrazio, sve je jasno, nego vidio sam ju na sekundu iz tramvaja sa udaljenosti 50m  ;D  ;)

NP-549

Aha, ja sam mislio pošto je upitnik da nisi siguran 100% koja je razlika između ta dva modela.  Al u pravu si,  treba se dobro zagledat da se skuži razlika između H i UL sa ravnim staklom.  Položaj rezervara ih odaje

Grof

Citat: sniff  u Listopad 25, 2019, 18:04:56
Danas sam na okretištu u Dubravi vidio S315H (UL sa ravnom šajbom?) u Gerngross shemi. Pretpostavljam da je njihova.

Ex Rusak

tramvajac 92

Citat: NP-549  u Listopad 25, 2019, 21:33:38
Ne,  H je bogatija oprema od UL, al je jeftinija jer nema GT prednju masku.  Razlika je u visini poda.  H je ustvari jeftinija varijanta 315 GT.

UL - visok salon, niski bunkeri
GT - niži salon, viši bunkeri
H - isto ko GT ali ravan prednji kraj.
U čemu je onda fora sa GT - UL? Vozio sam se u 315H jednom, i to je dosta čudan osjećaj....

NP-549

UL-GT ima niske bunkere i visok salon, al ima koso prednje staklo.   UL je prigradski bus koji više prostora daje salonu nego bunkerima, bez obzira dal ima napred ravan ili kosi prednji kraj.
GT ima veće bunkere i posljedično niži salon, i uvijek kosi prednji kraj,  a H je jeftinija verzija iste sa ravnim prednjim krajem.