MAN Lion's City / Lion's City G (dizel)

Autor man323, Srpanj 25, 2019, 01:35:34

Boki651

Evo ga, fotka je slabije kvalitete jer sam iz drugog busa lovio

Boki651

I poslijepodnevna

tramvajac 92

Našli su liniju za poslati bus s 2 vrata. ::|

gorgoroth

Vidio ga i ja, a jedan je vozio 19, i displej je bio u banani, kao na mojim slikama

NP-549

747 je na 7A i vozaču su jako zadovoljni autobusom. Najnormalnije pokupio sve putnike u spici oko 7 i pol i popodne. Ona rupa na sredini proguta strašno puno putnika. Treća vrata uopće da ne fale,  sto je i logično jer u odnosu na Iveca ovaj iza ima 8 sjedala više,  a to su oni koji inače stoje u prolazu između 2. i 3. vrata a sad su sjeli i ne smetaju

Čelični

Citat:Na koje gradske linije bi ih mogli staviti tih 9 gradsko/prigradskih niskopodnih solo autobusa po potrebi: Radnim danom, ako isključimo 4 i 7A. Npr. na 1 (kada prestane sezona kupača), 1A, 2A, 3, 8, 8A (umjesto da disponiraju monotrale bili bi idealni na 8A ).
Subotom na 1 (kad prestane sezona kupača), 1A, 2A, 3, 6, 7.
Nedjeljom na 1 (kad prestane sezona kupača), sad da li na 1A ? ili  možda bolje da ostane minibus s obzirom na manji broj putnika (u što sam se osobno uvjerio) 2, 3, 5, 6, 7.
Na 5 bi također mogli disponirati umjesto noćne zamjene monotrala za solaše koja se zna vršiti svaki dan u tjednu (nedjeljom su pretežno solo cijeli dan,iako se u zadnje vrijeme i to ne rijetko i nedjeljom se na 5 pojavljuje pokoji monotral ).
Ima li netko bolje ideje za gradske linije neka da prijedlog, za tih 9 gradsko/ prigradskih niskopodnih solo autobusa jer svaki je prijedlog i ideja  dobrodošao.
Citirao sam moj post kada se znalo da su za prigrad, ali prije toga su bila nagađanja da bi mogli biti gradsko/prigradski što se i ostvarilo. U citatu sam naveo prijedloge disponiranja. Vidim da su na 7A zadovoljni  bus123 kao piše vozač NP-549. Onda bi mogao i na sve ostale linije koje sam naveo u citatu. Ako netko ima bolje prijedloge neka slobodno napiše.

NP-549

Ja sam bio skeptičan prema gradu.  1A i 2A su mi bile jedine linije koje sam smatrao adekvatnim za takav bus radnim danom.  Praksa je pokazala suprotno.  Valjda znaju bolje oni koji su ga vozili.  Pretpostavljam da možemo onda još kojeg očekivat u gradu i to na bilo kojoj solo liniji.  Ako može na 7A, onda može bilo gdje.

MAN truck bus

@NP-549

Jesu li vaši MANovi bili u eco modu po dolasku ili ste odmah u startu tražili neki normalan mod? Imaju li Sensotop senzor? Zujalicu prije zatvaranja vrata? Može li se položaj volana namještati dok je ručna povučena ili je kao na ZETovim MANovima G da se treba otpustiti ručna te povući stanična za namještavanje položaja volana?
"vas 10 ušlo niko nikakve karte, znači prazan bus vozi na liniji bespotrebno"
"kartu imamo?"
"jel može karta? jel problem dat ovdje kartu"

NP-549

Ne znam jesu li u eco modu, ali pretpostavljam da nisu jer lete ko ludi.  Kick-down normalno radi. 
Sensotop nemaju, to je Voithov produkt, naš je ZF pa ima Topodyn. 
Da, zujalica je na obojim vratima. Dva puta zasvira i onda zatvara, al sve skupa ide poprilično brzo.
Volan se namješta zajedno sa tablom, ali samo kad je ručna povučena.  Stanična nema veze s namještanjem kod naše izvedbe.

mivano

Boki651

Od vozača koji ga duže u gradu samo pohvale čujem, a uz Rujevicu na pola gasa s 60 km/h! Moje osobno mišljenje je da je ovo najbolji solo pri/gradski bus u voznom parku, još od dolaska solo Conecta, jak, brz, udoban, rupe se ne osjete. Vjerojatno će još koji u grad nakon dobrih preporuka vozača, jer stvarno je nevjerojatno koliko ljudi smjesti, a nema veće gužve.

smogovci.bbb2

Znači da su Turci odlično odradili posao
"Nećete imati ništa i bit ćete sretni"
Kad je nepravda zakon, otpor je obaveza

Boki651

NP-549

Došao je s tim bugom iz Turske. Bit će riješeno.

Boki651

Kakva je situacija s ostatkom voznog parka, pogotovo novijima (734, 824), da li je u planu rješavanje?