Dalmatinac bus, Omiš [ST]

Autor maky, Siječanj 12, 2008, 01:14:36

lussin

Citat: elez  u Studeni 01, 2019, 20:58:04
Nauči razliku @EUROBUSZG
CNG (compressed natural gas) - stlačeni prirodni plin
LPG (liquified petroleum gas) - ukapljeni prirodni plin
LPG je naftni derivat, a CNG rezultat stlačivanja prirodnog plina (kao što ime kaže), u najvećoj mjeri metana. Budući da nisu isto, ne može se ni puniti na istom mjestu. Hrvatska ima dvije punionice CNG - Zagreb i Rijeka

elez

Tako je, LPG je mješavina propan-butana, a CNG je metan. LPG punionica imas na sve strane (skoro sve benzinske postaje i dosta privatnih punionica) a CNG kako je kolega reka samo 2 u RH.
Shodno tome ovaj autobus se moze punit na bilo kojoj LPG punionici s najobičnijim LPG "pištoljem". I naravno to punjenje traje jaaaaako dugo (za CNG ne znam jer nisam nikad gledao u živo).
Sačuvaj me bože mlake pive, ladne žene i lošeg centaršuta...

NP-549

CNG se puni oko 15-20 minuta,  ako je skoro prazan.

Mislim da su poprilično hrabro ušli u tu investiciju sa LPG zglobnim busom. Nema ih u RH, a i pitanje kakve su mu sposobnosti. CNG je puno kaloričniji pa svejedno busevi jedva idu + održavanje im je skuplje. Na ravnome jedva kreće što zna bit problem kod uključivanja sa ugibališta. Uspone neću ni spominjat.

elez

https://m.mobile.de/lkw-inserat/man-a-23-lpg-eev-5-fahrzeuge-globasnitz/265403254.html?ref=srp

Sličan ako ne i isti, čini mi se cijena od 33.000 € (Netto) premala za bus star 9 godina sa malo km
Sačuvaj me bože mlake pive, ladne žene i lošeg centaršuta...

NP-549

Stariji dieseli sa više kilometara su kud i kamo skuplji.  Očito se netko rješava smeća

421

Citat: lussinpicollo  u Studeni 01, 2019, 22:17:41
Hrvatska ima dvije punionice CNG - Zagreb i Rijeka
Tri!
Gradska plinara Zagreb i Energo Rijeka za pučanstvo te ZET Podsused samo za ZET. kava
Glavni razlog stresa je svakodnevni kontakt s idiotima. Albert Einstein
Ako ne mi, tko? Ako ne sada, kada? JFK
Možete varati neke ljude sve vrijeme i sve ljude neko vrijeme, ali ne možete varati sve ljude sve vrijeme. Abe Lincoln

NP-549

A sad ga baš cjepidlačiš  ;)

Paško

Dok se LPG-om pogonjen MAN ne uhoda, neka ostala prometala koja se mogu vidjeti po Splitu. Zglobni Neoplan, S 315 NF, S 319 NF (kanta, remenje joj se čuje još sa sljedeće stanice na kojoj ne smije stati), S 315 NF,
Pratite stranicu autobusi.org retro na Facebooku!

markost

XDonald

Evo ga u Omišu:

Lion's Driver

Svaki dan nešto novo na njemu... I dalje mi je desni retrovizor smješan  ;D Display je tu... ono jedino što "imaju" su izostavili a to je Dugi Rat  >hammer< Čekam da na netko straga slika jer i tamo bi moglo bit iznenađenja osim crneg poklopca motora

FitzTN

Zašto drže tablu za prijevoz djece na zadnjem staklu (Setra 319, Neoplan) ako voze liniju? WTF?

lussin

Najmanji problem je tu roletu nekom iz sprdnje spustiti

RV

Još samo fali da na ovome Cityu stave broj linije ''160'' ko i prije, kad već idu da im je bus šta sličniji Prometovom glavauzid

Paško

Najluđa stvar što se toga tiče su naljepnice Konzumovih 60 godina na vratima nekih Setri. Sve da se upeca još koji turist.

Popis voznog parka u prvom postu ove teme ažuriran je nakon par godina. Fali dosta podataka - nemam pojma gdje je nestalo pet Craftera. Fale i nove tablice #125 ako uopće još vozi u ovoj firmi, a nije negdje prodana.
Pratite stranicu autobusi.org retro na Facebooku!