Nabavka novih autobusa (obnova voznog parka)

Autor man134, Studeni 29, 2007, 11:11:52

MAN SL222

Još nisu stigli,nadam se da će netko provjeriti od Splićana baciti pogled u Dugopolje  :D

Akropola

11.12.2019. je potpisan ugovor s Unicredit leasing Croatia za nabavku 5 solo prigradska autobusa

EUROBUSZG

Di će se servisirati novi solarisi posto nemaju ni jedan centar u Hrvatskoj?

smogovci.bbb2

Citat: Akropola  u Prosinac 24, 2019, 23:43:46
11.12.2019. je potpisan ugovor s Unicredit leasing Croatia za nabavku 5 solo prigradska autobusa
Izvor: http://urednik.dubrovacki.hr/zupanija/dubrovnik/clanak/id/637837/u-prvoj-polovici-2020-stize-pet-novih-autobusa-za-gotovo-set-milijuna-kuna
2020. stiže pet novih autobusa za gotovo šet milijuna kuna
Libertas Dubrovnik pomlađuje svoj vozni park na gradskim i prigradskim linijama. Nabavlja se pet autobusa Iveco Crossway, dimenzija 12 X 2,5 metara, putničkog kapaciteta 53 sjedeća mjesta i 15 stajaćih, opremljenih s dvoja vrata na desnoj strani vozila, ekološke norme E 6, a sve to košta 5.884.305 kuna.
Kako su priopćili iz gradskog poduzeća, autobusi se financiraju operativnim leasingom trajanja sedam godina, a bit će isporučeni u prvoj polovici 2020. godine. U završnoj fazi je i nabava tri zglobna autobusa, čiji se dolazak očekuje najkasnije u siječnju te 11 niskopodnih gradskih autobusa
"Nećete imati ništa i bit ćete sretni"
Kad je nepravda zakon, otpor je obaveza

smogovci.bbb2

gospardbk

https://dubrovackidnevnik.rtl.hr/vijesti/najave/predstavljamo-ovako-izgledaju-libertasove-harmonike-koje-su-krenule-za-dubrovnik-video

PREDSTAVLJAMO! Ovako izgledaju Libertasove 'harmonike' koje su krenule za Dubrovnik (VIDEO)

Autor: dubrovackidnevnik.hr
Datum objave: 08.01.2020.

'Harmonika' autobusi krenuli su za Dubrovnik, a dovode ih MAN-ovi vozači. Kako je Dubrovački dnevnik jutros prvi objavio, novi autobusi će se sutra naći na prometnicama.

Riječ je o niskopodnim autobusima duljine 18 metara koji raspolažu kapacitetom od 41 sjedećeg i 107 stajaćih mjesta, a između ostalih karakteristika ispunjavaju i najstrože ekološke norme te nose oznaku E6. Zbog svog kapaciteta i efekta '3 u 1', uvođenje u promet ovih autobusa imat će utjecaj na smanjenje broja autobusa koji su do sada pristizali na područje Pila i kontaktne zone te time i smanjenje prometnih gužvi.

Planirana je nabava i dodatna tri autobusa, tako da će vozni park Libertasa raspolagati s ukupno šest 'harmonika', a osim za shuttle prijevoz koristit će se i na preopterećenim linijama u javnom gradskom prijevozu, posebno na linijama 1 i 6.
"I noga u guzicu je korak naprijed" - Mao Tse-tung

* Izreka nije u vezi sa gore objavljenim sadržajem/postom

smogovci.bbb2

421

Obzirom da Libertasovi vozači nisu vozili zglobne  bus123 bus123 bus123, mudrije bi bilo da su ih oni upoznavali edukacijom u Leskovcu te putem do DU.
buljo su mi upala dva detalja: nosač desnog retrovizora i "bradavice" iznad vrata na spoju krova i bočne desne oplate koje su (vjerojatno) vanjska rasvjeta ispred ulaza/izlaza u  bus (poput Švedskih  bus123 bus123).
"Nabavlja se pet autobusa Iveco Crossway, dimenzija 12 X 2,5 metara..."
Ranit ću se  ;D
Libertas kupuje drvenu građu ili pomični objekt ??? ;D
Glavni razlog stresa je svakodnevni kontakt s idiotima. Albert Einstein
Ako ne mi, tko? Ako ne sada, kada? JFK
Možete varati neke ljude sve vrijeme i sve ljude neko vrijeme, ali ne možete varati sve ljude sve vrijeme. Abe Lincoln

smogovci.bbb2

Sumnjaš da su MAN-ovi možda bili za neku drugu državu proizvedeni good_boy

podgora

Dubrovnik je vrlo uzak grad,tako da za taj grad nije harmonika.

Poslano sa mog VOG-L29 koristeći Tapatalk

Ništa kinezi samo Volvo,Man,Neoplan,Setra,Mercedes.

narancasti

narancasti

Intouro

Citat: 421  u Siječanj 09, 2020, 13:48:26
Obzirom da Libertasovi vozači nisu vozili zglobne  bus123 bus123 bus123, mudrije bi bilo da su ih oni upoznavali edukacijom u Leskovcu te putem do DU.
buljo su mi upala dva detalja: nosač desnog retrovizora i "bradavice" iznad vrata na spoju krova i bočne desne oplate koje su (vjerojatno) vanjska rasvjeta ispred ulaza/izlaza u  bus (poput Švedskih  bus123 bus123).
"Nabavlja se pet autobusa Iveco Crossway, dimenzija 12 X 2,5 metara..."
Ranit ću se  ;D
Libertas kupuje drvenu građu ili pomični objekt ??? ;D

Ne treba vozačima obuka, ako znaš vozit solo bus, onda ces znat i ovoga kojeg je lakše vozit nego solo, manji je osovinski razmak naprid, a prikolica samo prati...

421

Znam što govorim i zašto sam to napisao.
Postoji razlika između vožnje zglobnog MANa i zglobnog Citara.
Ako si vozio SGjca s pratećom osovinom, tad znaš da nije isto voziti navedene s krutom.
Tko je spomenuo riječ "obuka"? Ja nisam.
Glavni razlog stresa je svakodnevni kontakt s idiotima. Albert Einstein
Ako ne mi, tko? Ako ne sada, kada? JFK
Možete varati neke ljude sve vrijeme i sve ljude neko vrijeme, ali ne možete varati sve ljude sve vrijeme. Abe Lincoln

NP-549

Nije mi jasno kakav je ovo nosač desnog ogledala,  dal se u ogledalo gleda kroz šajbu ili kroz vrata.  Uglavnom, kako god okreneš nije baš dobro.  ako je kroz šajbu onda ćeš gledat kroz onaj dio koji brisač ne čisti, a ako je kroz staklo vrata onda još gore.

Citat: AnteRegio  u Siječanj 09, 2020, 14:30:10
Ne treba vozačima obuka, ako znaš vozit solo bus, onda ces znat i ovoga kojeg je lakše vozit nego solo, manji je osovinski razmak naprid, a prikolica samo prati...

Totalna glupost.  Prikolica itekako siječe,  recimo u gradu na skretanju pod 90° u drugu ulicu, treća osovina ti kratki recimo za veličinu velike šahte u odnosu na srednju osovinu.     Na otvorenoj cesti u zavojima siječe otprilike za debiljinu jedne gume.  Srednja dotiče crtu, a treća ide preko crte u drugu traku.    I kao šta 421 kaže,  nije isto sa MAN-om koji ima kratak prvi dio (šasija od midibusa), a veliku prikolicu,  i Citaro koji ima standardni prednji dio i kratku prikolicu.