ZET razno (4)

Autor Volzhanin, Lipanj 25, 2019, 20:42:19

421

Lice linije 268:
https://www.vecernji.hr/zagreb/velikogoricka-oporba-trazimo-da-se-o-prijevozu-ne-pregovara-tajno-1433760
Naličje linije 268
https://www.vecernji.hr/zagreb/za-vikend-se-odrzava-delty-rally-zet-ove-linije-prema-novom-zagrebu-mijenjaju-trasu-1433134
Tko će se usuditi komentirati ovu malformaciju? Jesu li novinari trebali predvidjeti problem?
Zašto sve preko ZETovih leđa, čitaj vozačica/vozača?
Glavni razlog stresa je svakodnevni kontakt s idiotima. Albert Einstein
Ako ne mi, tko? Ako ne sada, kada? JFK
Možete varati neke ljude sve vrijeme i sve ljude neko vrijeme, ali ne možete varati sve ljude sve vrijeme. Abe Lincoln

smogovci.bbb2

Izvor: https://www.zet.hr/aktualnosti/izmjene-u-prometu/od-ponedjeljka-na-liniji-268-i-nocni-polasci/7409
Kako bi se zadovoljile potrebe građana Zagreba i Velike Gorice, koji uobičajeno koriste autobusnu liniju 268 Zagreb (Glavni kolodvor) – Velika Gorica, temeljem dogovora ZET-a i Grada Velike Gorice, od ponedjeljka, 28. rujna, uz već ranije uspostavljene polaske, na navedenoj liniji ostvarivat će se i  noćni polasci.
>hammer< th-down >:( russian_roulette
"Nećete imati ništa i bit ćete sretni"
Kad je nepravda zakon, otpor je obaveza

tramvajac 92

Organizacija utrke koja zatvara most (i preusmjerava linije na most na kojem su radovi, i koji je sa smanjenim kapacitetom) u petak, s početkom u 15:45 je užas, blago rečeno. Čak bi se moglo nazvati i drugim epitetima koji se odnose na inteligenciju osoba koji to rade. Inače, postoji i cesta ISPOD Holjevčeve, uz Bundek.  >hammer< >hammer<

Linija 234 ovako potpuno besmislena, bolje da je preusmjerena na Savski most.

MAN19464

Napeto je u Velikoj Gorici
( Isprika jer mi je problem kopirat tekst) evo link.

https://www.vgdanas.hr/grad/zet-obustavlja-promet-na-podrucju-velike-gorice-ako-se-ne-potpise-ugovor-iz-grada-tvrde-to-se-nece-dogoditi/

Citat:Za pet dana, točnije 30. rujna istječe Ugovor između Grada Velike Gorice i ZET-a kojim su definirane usluge javnog gradskog prijevoza na području grada i prigradskih naselja. Kako novi ugovor još nije potpisan, niti je važeći produljen, iz ZET-a su nam potvrdili da će, u slučaju da se to uskoro ne učini, biti primorani obustaviti prometovanje na području Velike Gorice. Dogodi li se to, od 1. listopada, građani neće imati uslugu javnog gradskog prijevoza. Iz Grada Velike Gorice kažu da se to neće dogoditi.

-U slučaju da naručitelj ne potpiše daljnji Ugovor, ZET će biti primoran obustaviti uslugu prijevoza na velikogoričkom području, a na mjesnoj samoupravi će biti daljnja odgovornost pronalaska rješenja za realizaciju linijskog prijevoza – odgovorili su nam iz ZET-a.

ZET je već tijekom rujna ukinuo liniju za Zrakoplovnu školu te nekoliko noćnih linija za što kažu kako se sve odvija prema važećem Ugovoru, uz to, kao razlog ukidanja nekih polazaka navode i epidemiološku situaciju u zemlji.

-Noćne linije, kao i noćni polasci na području cijele prometne mreže bili su obustavljeni uslijed okolnosti prouzročenih aktualnom epidemiološkom situacijom. Sukladno jesenskom voznom redu koji je na snazi od 3. rujna, odnosno povećanoj prometnoj potražnji što podrazumijeva i potrebu za proširenjem usluge, odnosno broja polazaka, na liniji 268 nema očekivanih noćnih polazaka jer obim usluge definirane važećim dodatkom Ugovora o pružanju javnog prijevoza ne obuhvaća tu količinu polazaka – stoji u odgovoru ZET-a.

Iz Grada pak tvrde da su spomenuti noćni polasci definirani važećim Ugovorom te su, nakon njihova ukidanja i sami reagirali:

-Ugovorom je između ostalog definiran obim usluge javnog prijevoza, broj linija i polazaka sukladno potrebama putnika (koji uključuje i noćne polaske). S obzirom na navedeno prijevoznik je dužan poštivati odredbe Ugovora u predmetnom dijelu. Vezano za prekid prometovanja noćne linije već smo uputili dopis prijevozniku, vodeći računa prvenstveno o korisnicima usluge javnog prijevoza na području našeg Grada da, sukladno važećem Ugovoru i Planu prijevoza, osiguraju kvalitetan javni prijevoz na obostrano zadovoljstvo. Do pisanja ovog odgovora nismo dobili povratnu informaciju-kazali su nam iz Grada.

ZET s druge strane tvrdi da spomenuti noćni polasci nisu dio tog Ugovora te da se sav promet odvija u skladu s njim:

-Sukladno važećem Ugovoru, noćni polasci na liniji 268 trenutno se ne ostvaruju, iako je ZET spreman u svakom trenutku za proširenjem usluge javnog prijevoza, a što u najvećoj mjeri ovisi o naručitelju, odnosno Gradu Velikoj Gorici s čijim su predstavnicima pregovori u tijeku. Prioritet je svakako pružanje usluge sukladno potrebama građana te zadovoljstvo korisnika prijevozničkom ponudom, no ZET ne može izlaziti iz okvira trenutnog sporazuma i obavljati uslugu za koji nisu podmireni troškovi-kažu u ZET-u.

Podsjetimo, ZET je Velikoj Gorici postao preskup, te je iz Grada najavljeno kako će se tragati za novim modelom javnog gradskog prijevoza. Godišnje je Grad Veliku Goricu subvencija ZET-a koštala oko 10 milijuna kuna, a zbog novih troškova taj iznos sada raste i do 24 milijuna kuna godišnje što dovodi u pitanje isplativosti tog troška za naš Grad. Osim toga, izgleda da je došlo do problema u komunikaciji odnosno nesporazuma između ZET-a i Grada i po pitanju noćnih polazaka, a iz Grada kažu kako će se sve to riješiti Ugovorom za naredno razdoblje.

Gradu je ostalo još samo nekoliko dana da definira odnos sa ZET-om koji je svoje uvjete postavio i najavio obustavu prometovanja na području Velike Gorice. Iz Grada su poručili da se to neće dogoditi.

421

Recikliram:
"Odlučili su, naime, da će u Veliku Goricu, Zaprešić te općine Bistra i Klinča Sela voziti uz dvostruko, pa čak i deset puta veće subvencije."

Kako su Zaprešić te općine Bistra i Klinča Sela mogle riješiti prijevoz sugrađana, a VG je čekao 4 do 12?
I noćni prijevoz riješili temeljem dogovora ZET-a i Grada Velike Gorice!?
Zašto ne i ugovora!?
Pročitajte više na: https://www.vecernji.hr/zagreb/zet-smo-placali-120-000-kuna-sad-traze-12-milijuna-idemo-mi-na-vlak-1416400 - www.vecernji.hr
Možete varati neke ljude sve vrijeme i sve ljude neko vrijeme, ali ne možete varati sve ljude sve vrijeme. Abe Lincoln

Ivan

Općina Klinča riješila prijevoz? Možda se riješila prijevoza  rofl
A sad ozbiljno, ako možda netko nije skužio, linije 165 i 169 su UKINUTE. :'(

A Zaprešić i Bistra imaju solidne financije pa će izgurati do lokalnih izbora, ali nemojmo biti naivni da je ova ucjena radi pokrivanja zagrebačkog raspada ikakvo trajno rješenje.

S druge strane, VG je prevelika za odbaciti preko noći, linije poput 268, 290 i 315 pa nešto manje i 166, 307/8 su bitne i za Zagreb i nastavak za/preko VG im poboljšava ekonomičnost onoga što moraju pokriti i u Zg koji bi bez njih morao ovdje za svoje potrebe organizirati linije s hrpom voznih redova koji bi bili prazniji. U usporedbi s tim bi bez 172 i 176/7 trebalo staviti maksimalno 1-2 busa više (možda i 0 ako se usklade, izvan špice sigurno 0-1) na linije do Gajnica i Podsuseda, eventualno bi 122 trebala u Jarek Podsusedski ali to je uskladivo sa 123 koja je sad za P. Dolje češća nego mora biti, a nekih kompleksnijih promjena ne bi jednostavno trebalo biti.

Tako da mislim da za VG nije ništa 5 do 12 nego znaju svoju jaču poziciju, čvršće pregovaraju i znaju da se neće tek tako dati nagurati na povećanje.

421

Eto zašto je 4 do 12!
Citat: 421  u Srpanj 11, 2020, 13:27:19
Ne mogu vjerovati da si pao pod utjecaj spinova koje prodaju novinari! Ili gradonačelnici / načelnici općina!?
Uredbom 1370/2007 dugoročno je riješeno pitanje javnog prijevoza. Ova Uredba stupila je na snagu 3. prosinca 2009.
Ne možeš mi reći da nije bilo vremena reagirati kako spada. Tko je očekivao čarobni štapić kojim će se riješiti problem prijevoza?
Temeljem  Odluke  https://eur-lex.europa.eu/legal-content/HR/TXT/PDF/?uri=CELEX:32007R1370&from=HR
donešen je  Pravilnik koji je stupio na snagu: https://narodne-novine.nn.hr/clanci/sluzbeni/2019_11_116_2323.html

Majstor

Natječaj pa ko voli nek izvoli
Samo mi sudite pošteno !

212Alex

Citat: Majstor  u Rujan 26, 2020, 10:44:49
Natječaj pa ko voli nek izvoli

ja sam opet poslao molbu za vozaca busa pa cemo vidit...iskazao sam se u cazmi i autoturistu pa cemo vidit jel mogu i ovdje :)   URUDZBENI U Puljskoj zaprimio pa cemo vidit....
si bumo jednu spili

MAN truck bus

Nisi shvatio što je Majstor napisao, natječaj bi se trebao otvoriti za prijevoz u Velikoj Gorici kako bi konačno našli svog "savršenog" prijevoznika koji nije ZET. Natječaj za zapošljavanje vozača nema nikakve veze s ovom temom.
"vas 10 ušlo niko nikakve karte, znači prazan bus vozi na liniji bespotrebno"
"kartu imamo?"
"jel može karta? jel problem dat ovdje kartu"

421

Citat: 212Alex  u Rujan 26, 2020, 19:15:07

ja sam opet poslao molbu za vozaca busa pa cemo vidit...iskazao sam se u cazmi i autoturistu pa cemo vidit jel mogu i ovdje :)   URUDZBENI U Puljskoj zaprimio pa cemo vidit....
SRETNO! pivkan

smogovci.bbb2

Izvor: https://www.zet.hr/aktualnosti/izmjene-u-prometu/od-ponedjeljka-na-liniji-268-i-nocni-polasci/7409
"Kako bi se zadovoljile potrebe građana Zagreba i Velike Gorice, koji uobičajeno koriste autobusnu liniju 268 Zagreb (Glavni kolodvor) – Velika Gorica, temeljem dogovora ZET-a i Grada Velike Gorice, od ponedjeljka, 28. rujna, uz već ranije uspostavljene polaske, na navedenoj liniji ostvarivat će se i  noćni polasci."
Alkemičari iz ZET-a još nisu objavili VR linije 268 sa noćnim polascima. Njima je ponedjeljak u noći sa ponedjeljka na utorak a ne sa nedjelje na ponedjeljak ;D
Baš me zanima hoće li voziti ko prije preko Islandske i SR Njemačke buljo

smogovci.bbb2

NL 268 sve je isto kao i prije

lovac27

Na stanicama u VG stoji novi vozni red268. I dalje je ljetni vozni red samo su dodani noćni polasci. I 330 je i dalje na 4 vr. Kao vraćaju linije na stari vozni red,al očito još nije ugovor potpisan pa je samo dodana nocna 268.

MAN19464

Nema nigdje objave za novi ugovor Velika Gorica - ZET.
Sutra još vozi zet u Gorici, a onda prekid prijevoza do potpisa.