Čazmatrans – novosti i rasprava

Autor Tomek, Studeni 21, 2007, 00:50:47

Zadarsko dite

Čazmatrans Dalmacija otišao je u povijest pa fotografije njihovih nekadašnjih autobusa postavljajte u temu prijevoznika kojem sada pripadaju - Čazmatransu. (ČZT novi? ČZT prometu? E, to već ne znam...)

Amfan, otvori novu temu Promet jer su u tu novoosnovanu stavljeni i Prigorje i sad Dalmacija i svasta nesto.

Cazmatrans Nova ima svoje linije, Promet svoje, Vukovar svoje. S tim kako je tu knjigovodstveno izvedeno svasta (ne uzeti ovo kao tvrdnju o nezakonitim radnjama!!!!), lako moguce kako ce nesto ici na prodaju jer ce tvrtka majka malo teze prezvjeti, po zadnjim izvjescima je visokorizicna a ovogodisnje ce biti, zbog znanih razloga, katastrofa. ...

Dreamwalker

Mislim da ne treba otvarati ništa jer Promet i Nova nisu jasno vizualno odvojeni jedni od drugih kao što je to bila Dalmacija i kao što je to Vukovar. Nećemo komplicirati.
"Onaj tko kaže da je Solaris smeće je potpuni idiot" - (c) shef

"Ništa ti ne shvaćaš!" - (c) 421

Paško

Da, komplicirali bismo najviše sebi jer je jedini način razlikovanja naljepnica ispod vozača.
Pratite stranicu autobusi.org retro na Facebooku!

steyr1985

Citat: Zadarsko dite  u Studeni 13, 2020, 18:30:26

Čazmatrans Dalmacija otišao je u povijest pa fotografije njihovih nekadašnjih autobusa postavljajte u temu prijevoznika kojem sada pripadaju - Čazmatransu. (ČZT novi? ČZT prometu? E, to već ne znam...)

Amfan, otvori novu temu Promet jer su u tu novoosnovanu stavljeni i Prigorje i sad Dalmacija i svasta nesto.

Cazmatrans Nova ima svoje linije, Promet svoje, Vukovar svoje. S tim kako je tu knjigovodstveno izvedeno svasta (ne uzeti ovo kao tvrdnju o nezakonitim radnjama!!!!), lako moguce kako ce nesto ici na prodaju jer ce tvrtka majka malo teze prezvjeti, po zadnjim izvjescima je visokorizicna a ovogodisnje ce biti, zbog znanih razloga, katastrofa. ...
Sve linije su  upisane na  Novu , Promet i Putnicku agenciju koperacija.  Neznam zasto mislite da je knjigovodstveno nesto nezakonito napravljeno.  Sto se tice bilo kakave prodaje to ce biti odluka drustva . Takodjer i te price o visokorizičnim  odgovorite mi koja to prijevoznicka firma danas nije visokorizicna.

Zadarsko dite

Znao sam kako ce se naci netko i dici na zadnje noge, znao sam.
Citati s razumijevanjem, Steyr! CITATI S RAZUMIJEVANJEM!
Ono stavljeno u zagrade misli reci kako se ne tvrdi, kako nije nista povezano s nezakonitim radnjama. To ne mogu tvrditi niti imam ikakva dokaziva saznanja o istome, niti cu to tvrditi.
Knjigovodstveno je Cazmatrans visokorizicna firma godinama,pise, PISE u njihovim godisnjim izvijescima javno dostupnima. Ovo danas, ova situacija ih samo moze dotuci.

Sto se tice prodaje, tko je drugacije tvrdio, steyr? To je samo konstatacija.

Linije su podijeljene, mali ih je broj kooperacija. a i kad bi sve bile kooperacija, koga briga. Samo umanjuje vrijednost podjela linija.....
Ono sto uopce vrijedi u bilo kojoj linijaskoj tvrtci su upravo linije, ne ljudi, ne autobusi.
Slijedece sto vrijedi, mozda prvo, su nekretnine. Pametnome dosta.

Ovdje je rijec o ovoj kompaniji, o drugima drugdje. Nije Cazmatrans jedini sto su u knjige stavili godisnju amortizaciju autobusa na 5% (slovima pet posto!) godisnje.....

steyr1985

Mozete mislit sta hocete mozete pisat sta hocete. Na zadnje noge se nisam digao samo objektivno komentiram.  Godinama sam radio u toj firmi imam jako mnogo prijatelja jos tamo tako da i dostupnih informacija.  Pisete visokorizična firma pa kakva druga ce biti. Oce mozda prikazat 50 miljuna kuna dobiti pa platit porez na dobit. Napisi mi molim te ima li neka druga firma za prijevoz putnika koja je vise uplatila poreza drzavi od Čazmattansa.  Najgore se radovati tuđem zlu nebili drugi omrsili brkove ali nacekacete se. Pozdrav ?

Zadarsko dite

steyr1985

Upravo suprotno pises o necem o cemu pojma nemas samo znas blatit pojedine firme.i negativno pisat po forumu.

NP-549

Čemu ovdje uopće rasprave i ljutnje na komentar o knjigovodstveno visokorizičnom poslovanju ?

To je izjavio netko tko se bavi knjigovodstvom pa valda zna o čemu priča,  a s druge strane,  vjerovatno je 90% firmi u RH takvo. 

415 ul

Vecinom su sve firme u prijevozu putnika takve,situacija sa koronom je to 90%ucinila,nema posebnih voznji, malo putnika na linijama, medunarodne reducirane, tako da to nista nije novo

steyr1985

Nije ljutnja ali  je odgovor . Ako doticni gospodin je strucnjak u knjigovodstvu to je uredu. Ali kao strucnjak iz knjigovodsta  pametovati o struci koju mozda uopce ne poznaje nego izvlaci zakljucke preko digitrona je neodgovorno i nekorektno.

Zadarsko dite

Citat: Zadarsko dite  u Studeni 14, 2020, 16:27:52
Steyr, lupetas. P=ozdrav i tebi.

ne bih se ponavljao.

Valjda je u hrvatskoj tako, ako nemas argumentacije za dijalog, posegni za strucnosu. ako nisi profesor doktor strojarstva, ne smijes pricati o strojevima, analogno o podgrupi mjenjaci i tako dalje i tako blize.

Ima toga jos no ne da mi se bacaiti biserje......

P.S.

nije korona uzrok, desavanja su neka pokrenuta ranije, korona kriza ce biti gadan katalizator pa ko prezivi pricati ce.....

steyr1985

Upravo tako slazem se .  Borba je u tijeku a poslje borbe se mrtvi broje.  Mi ce mo sacekat   do kraja pa onda ce mo  onda  analizirat. Pozdrav ?

zlepur1

Činjenica je da je virus sredi ja dosta prijevoznika, ukinula dosta linija itd, ali je činjenica da se neki nisu ni snašli u ponovnom uvođenju linija pod novim uvjetima. Mislim da se to događa i njima i da se pomalo gube u reorganizaciji firme, osim naravno Vukovara.
Magirus Deutz udobnost na prvom mjestu.

max_11

A po čemu si zaključio da se nisu snašli? Putnici se broje, a polasci ukidaju gdje ih nema. Dok ima škole biti će dobro.