Velikogorički novi autobusi i izbor prijevoznika

Autor Ivan, Prosinac 16, 2007, 11:22:02

Tomek

Moguće je da MAN dobije natječaj, ali još nije... I da sam sebe ispravim, provjerio sam svoj izvor ponovno, 6 je ponuđača: Mercedes, MAN, Solaris, Irisbus, Volvo i Scania..Rezultati će biti objavljeni ili krajem ovog ili početkom idučeg tjedna..

Ivan

Super, znači Kineze, Ikarbuse i slično nećemo vidjeti... :) (bez uvrede ako netko misli drugačije :) )

Zna li možda netko specifikacije traženih autobusa? Nadam se da traže prigradske verzije solo niskopodnjaka, biti ću prilično razočaran ako ne budu... Jer bilo bi žalosno po selima razvaljivati 24 neprilagođena gradska autobusa kada se lako može navesti dodatne detalje...

Ivan

Još malo o projektu...

http://www.gorica.hr/Article.aspx?id=2425

Dakle, novu garažu ipak još nekoliko godina nećemo vidjeti... Onda u staru treba uložiti (pa ju opet seliti ::|, trebalo je prije misliti, ali ne znam koji bi trenutno bio drugi izbor...) i poslati servisere koji će u APP i APD eventualno biti višak, jer prema cijeni izgleda da ovi ne dolaze sa operativnim leasingom kao zagrebački, a garaža ovakva kakva je sad ne može pošteno održavati niti SL-ove stare 20 godina, kamo li hrpu modernih niskopodnjaka...

Tomek

Još nije odlučeno tko će dobiti na natječaju za nova vozila, naime očekuje se predstavnik Europske banke za obnovu i razvoj da dođe odlučiti o ponudama, a on bi u Zagreb trebao doći kroz tjedan-dva..

Ivan

http://www.poslovni.hr/102330.aspx

Citat:2. prosinac 2008.
Pet ponuda za 38 autobusa za V. Goricu

Autobusi će stajati 64 mil. kuna

Na natječaj za nabavu 38 autobusa za Veliku Goricu javilo se pet vodećih međunarodnih proizvođača - Volvo, Mercedes, Man, Scania i Iveco.

Velika Gorica i zagrebački prijevoznik ZET nabavljaju autobuse putem kredita EBRD-a vrijednog devet milijuna eura ili oko 64 milijuna kuna. "Natječaj je raspisan po EBRD-ovim standardima. U Londonu se provjeravaju pristigle ponude. Do kraja godine znat će se tko je pobjednik natječaja", rekao je Ivan Tolić, član Uprave Holdinga i voditelj ZET-a. .

Ništa bez Poslovnog... Eto, dakle, stvarno se razvuklo... Sad mislim da je stvarno upitno hoće li biti ičega prije svibnja...

No barem imamo službene informacije o ponuđačima...  :P Ja navijam za MAN ili za Scaniu, od novih igrača mi se čini najzanimljivija... :)

STIB

http://www.vecernji.hr/newsroom/regions/zagreb/3206567/index.do
Citat:Velika Gorica: HNS bi mogao srušiti proračun zbog autobusa
...
Dvostruki udarac gradonačelniku Toninu Piculi mogao bi zadati njegov strateški koalicijski partner HNS, i to tako što bi mu, prema svemu sudeći, na Gradskom vijeću u utorak mogao srušiti prijedlog proračuna za 2009. godinu, ali i iz rukava izbiti najjači predizborni adut – kupnju 38 novih crvenih autobusa.
Pozdrav iz Zagreba
ZDRU

Ivan

Joj, koje zavrzlame oko te Gorice...

I što sad? Nadam se da postoji stavka da Holding može lijepo to kupiti svojim sredstvima pa Goričanima lijepo nabiti cijene... I nije valjda da se Holding nije osigurao ugovorima kad je uopće išao u kupnju... A i ne bi me čudilo da nije, kad su to sve umotvorine hrpe nesposobnih foteljaša za koje mi se čini sasvim logično da ne uspiju odraditi pravne i ostale poslove kako treba...

Ali ovo više stvarno ne može tako, ZET sa Goricom mora postići dogovor, ili bi zapravo najbolje bilo da je otišao prije 12-ak godina... Ovo je prežalosno za čitati, ja ne mogu više gledati taj gorički vozni park sa samim olupinama koje su drugdje odslužile svoje... Nadam se da, ako ovako bude, barem te srezane subvencije biti dovoljne da im se udostoje poslati turke, jer ovo svinjsko slanje samo najrazvaljenijih autobusa ma koliko god bili neprikladni mora jednom više prestati...

ipiljek

Evo današnji tekst u Večernjaku:DOK GORICA NE OTPLATI KREDIT, BUSEVI ZET-ovi

Zagrebački je Holding dobio blagoslov Poglavarstva za zaduženje od 9 mil. eura kredita koji će podićikod EBRD-a kako bi kupio 38 novih autobusa za Veliku Goricu.Kredit će otplaćivati goričko Poglavarstvo deset godina, a prva rata će stići na naplatu za dvije godine, jer je EBRD dao poček od 24 mjeseca.Iako je novinare zanimalo je li grad Velika Gorica osigurao novac za otplatu tog kredita, gradolnačelnik Milan Bandić odbrusio je da neće odgovarati na pitanja koja se tiču goričkog Poglavarstva.Na koji će način Gorica jamčiti otplatu kredita, regulirat će se ugovorom između tog grada i ZET-a, kojim će zagrebački prijevoznik dobiti pravo na uslugu javnog prijevoza na goričkome području još idućih deset godina.Gorički dogradolnačelnik Goran Beus-Richembergh rekao je,pak, da će novi busevi biti u vlasništvu ZET-a dok Velika Gorica ne otplati i zadnju ratu.
-Tada ćemo za simboličnu cijenu autobuse otkupiti od Holdinga-rekao je Beus.
Zasad je nepoznanica koliko će iznositi ta simbolična svota, ali i zašto će se busevi morati još jednom platiti kada će Gorica deset godina otplačivati kredit uz kamate.

Ja bih još samo dodao kako mi je smiješna stvar da će Gorica otkupiti buseve nakon 10 godina drndanja po goričkim cestama.Ti busevi će bit tada lagano za otpis, al ajde barem će dobiti nove buseve...valjda! :D
18.3.2009. MAN SG220 POSLJEDNJI PUT U PROMETU, TE UJEDNO I MOJA ZADNJA VOŽNJA S NJIM NA LINIJI 124 !!

Ivan

Citat: ipiljek  u Prosinac 27, 2008, 23:29:46
Ja bih još samo dodao kako mi je smiješna stvar da će Gorica otkupiti buseve nakon 10 godina drndanja po goričkim cestama.Ti busevi će bit tada lagano za otpis, al ajde barem će dobiti nove buseve...valjda! :D
Neće biti za otpis ako budu dovoljno inteligentni da naruče prigradske autobuse prilagođene takvim cestama i ako održavanje u APVG postane bolje... Ne nadam se trenutno previše ni jednom ni drugom...

Vijest je i u Jutarnjem...
http://jutarnji.hr/zagreb/clanak/art-2008,12,27,,146502.jl

Ovaj natječaj traje veće mjesecima, nadam se da je onda više poznat proizvođač, ili? ???

FitzTN

Samo meni nije jasno kud se gura Holding i ZET. Nek si VG organizira privatnika i bok...odakle tolika želja imat taj prijevoz direktno na grbači proračuna ??? ??? ??? Isto kao onaj ZG Školski, bespotrebno

kekobus

Kratak i jasan odgovor ili pitanje - tko je na vlasti u oba grada i kome treba promocija...

kekobus

Što god to značilo jučer se zbilo ovo, objavljeno ovako:

Potpisan ugovor u potpori komunalnog razvitka

U utorak 30. prosinca u Veikoj Gorici potpisan je ugovor o potpori komunalnog razvitka između Grada Velike Gorice, Zagrebačkog holdinga i Europske banke za obnovu i razvitak.
Ugovor su potpisali u ime Grada gradonačelnik Tonino Picula, u ime Zagrebačkog holdinga član Uprave, i voditelj podružnice ZET Ivan Tolić te u ime EBRD voditelj projekta Davor Inđić.
Potpisivanju ugovora prethodila je razrada složenog modela novog pristupa u upravljanju javnim gradskim prijevozom koja uključuje nabavu novih niskopodnih i visokopodnih autobusa, te vozila za prijevoz osoba s posebnim potrebama.

Zadnja rečenica znači 24 klasična niskopodna busa, 7 zglobnih niskopodnih gradskih autobusa, 6 visokopodnih autobusa i 1 vozilo za prijevoz osoba s invaliditetom.

Ivan

Je li to onda samo potpisan ugovor o kreditu ili je i gotov natječaj, tj. jesu li onda više odlučili tko će ih proizvoditi?

kekobus

ivo

Što mislite jel bi ZET-ovi vozači trebali mjenjati boju uniforme sad kad je definitivno dogovoreno da autobusi moraju biti crvene boje, meni je to žalosno da će boja biti crvena kad je svaki ZET-ovac emotivno vezan sa plavom bojom možda je ovo pomalo provokativno što pišem jer znajući sadašnje stanje u velikoj gorici potpuno je sigurno da je vozačima  svejedno koje će biti boje jer oni kažu daj bože da zimi radi grijanje i da svi kotači koče a za boju nije važno, ali mi koji na zetove autobuse gledamo malo drugčije mislim da je šteta što neče biti plave boje, znam da ih kupuje grad v.gorica međutim isto tako znam da nakon počeka od 2 g. grad velika gorica neće moći otplaćivati  te autobuse koji će onda morati zet otplatit i jer su oni digli kredit i nosioc kredita je ipak holding, a tada slijedi farbanje 37 autobusa iz crvene u plavu zagrebačku boju i bojim se gašenje AP VG-a?
što vi forumaši mislite o tome?