Neuobičajeni tipovi autobusa na linijama 2021.

Autor STIB, Siječanj 01, 2021, 16:44:59

ChRiStIaN

Kakvi senzori? APD vozi sa Citarima Dugave cijelo vrijeme. Kaj, putnici su neuki i zaboravni jedino kad se voze na 109, ne kuzim?

Ja sam vozio Citara sad na 109 i niti jednog problema nisam imao sa senzorom vec samo jedan jedini problem sa starijom putnicom koja nije znala da mora stisnut gumb za vrata. Dizu se tenzije bezveze a za Dugave je sve bolje od mrtvih plinasa koje skoro pa treba gurat u breg na Savski most.

Osim ak ti klima ne radi  kava
@ Autobusi Hrvatska @

MAN truck bus

Problem Citara na 109 je velika izmjena putnika i taman kad se vrata krenu zatvarati netko uleti u bus, pa se vrata rastvore i onda opet čekanje da se krenu zatvarati, a međuvremeno još netko par puta prođe nečime ispod senzora i onda se čeka novi krug da se vrata krenu zatvarati. Slična situacija zna biti i na APD linijama kada nema VR ispred. Jednom sam čak to doživio na 222, na svakoj stanici isti putnik je stajao na 3. vratima, nakon minute bi se pomaknuo, taman se vrata krenu zatvarati i on se približi, vrata se rastvore i ponovno čekanje...
Sada nije tolika izmjena putnika kad je ljeto i manja je koncentracija putnika svugdje, no kad dođe jesenski raspored onda se osjeti taj problem Citara na 109 osjeti, ali i prednost NG312 i NG313.

P.S. Zar postoji Citelis kojem klima radi? ;D
"vas 10 ušlo niko nikakve karte, znači prazan bus vozi na liniji bespotrebno"
"kartu imamo?"
"jel može karta? jel problem dat ovdje kartu"

smogovci.bbb2

Citat: ChRiStIaN  u Srpanj 04, 2021, 19:19:20
Kakvi senzori? APD vozi sa Citarima Dugave cijelo vrijeme. Kaj, putnici su neuki i zaboravni jedino kad se voze na 109, ne kuzim?

Ja sam vozio Citara sad na 109 i niti jednog problema nisam imao sa senzorom
Jel barem znaš zašto su sad disponirali na 109 Citare ???
"Nećete imati ništa i bit ćete sretni"
Kad je nepravda zakon, otpor je obaveza

MAN truck bus

Napisao sam već.
Došla je naredba s vrha, ljudi koji idu na Velesajam na cijepljenje žale se što na 109 voze plinaši bez klime te zato ne stižu doći na svoj termin za cijepljenje uz velike vrućine donesena je odluka da se na 109 disponiraju Citari. Uz to svaki dan se jedna gospođa ide žaliti na Remizu za liniju 109 kako voze autobusi bez klime (NG312 i Citelisi), pa su očito svakodnevne žalbe urodile plodom (privremeno ili na duže vrijeme - vidjet ćemo).
"kartu imamo?"

smogovci.bbb2

A na Citarima kao klime hlade good_boy
Ako ćemo iskreno, plinjare imaju najbolje hlađenje putničkog prostora, naravno pod uvjetom da im klima hladi pivkan

Tomek

Citari G su inače na 109 vozili od 2009.-2013. dok ih većina nije završila u Dubravi i onda su se vratili stariji autobusi.

marin

Citat: smogovci.bbb2  u Srpanj 04, 2021, 21:38:38
A na Citarima kao klime hlade good_boy
Ako ćemo iskreno, plinjare imaju najbolje hlađenje putničkog prostora, naravno pod uvjetom da im klima hladi pivkan
Nebi se kladio, Citaro meni ima daleko najbolje hlađenje i regulaciju klime, kad ona ispravno radi u busu je navečer dok nema sunca hladno, a od nigdje ti ne puše, skroz smanji ventilaciju.
Dok kod Citelisa puše na sve strane i to kod svakog drugačije iz krova od nekud, iz popiganih limova iznad vrata itd, šlamperaj uglavnom.

Inače, više na Citelisima rade klime nego na Citarima, ne znam tko se žalio pa tek sad će se kuhat...a i zamisli, kao da jedino cjepljeni se moraju voziti pod klimom.

A za Christiana, sad si našao komentirat senzore na vratima od Citara kad uopće nema putnika i bliži se sredina 7.mj
Vozači su bili presretni kad su dobivali biodizela (rijetkost) u doba Citara na 109 i bez pol muke su se smjjene odrađivale dok sa Citarom noćne more. Nemoj pisat ako ne znaš kako je bilo prije neg si došo delat u ZET.  ;)

MAN truck bus

"kartu imamo?"

lovac27

kikas_usora

Citat: lovac27  u Srpanj 05, 2021, 16:04:40
Koji bus ima gbr.241?
Iveco Feniksbus

Poslano sa mog SM-G985F koristeći Tapatalk

smogovci.bbb2

Citat: MAN truck bus  u Srpanj 04, 2021, 20:25:25
Napisao sam već.
Došla je naredba s vrha, ljudi koji idu na Velesajam na cijepljenje žale se što na 109 voze plinaši bez klime te zato ne stižu doći na svoj termin za cijepljenje uz velike vrućine donesena je odluka da se na 109 disponiraju Citari. Uz to svaki dan se jedna gospođa ide žaliti na Remizu za liniju 109 kako voze autobusi bez klime (NG312 i Citelisi), pa su očito svakodnevne žalbe urodile plodom (privremeno ili na duže vrijeme - vidjet ćemo).
Ne znam kako se u ovu priču uklapa 155 koji danas vozi na 109 ;D Možda ih Fanta reklama osvježi good_boy

MAN truck bus

Ali zato uz njega vozi 187 kojem klima hladi. yahoo
"kartu imamo?"

smogovci.bbb2

MAN truck bus

Zar sumnjaš?  buljo
Kasnije će biti fotografije i recenzija, tko prvi stiže - prvi liže sladoled.  rofl
"kartu imamo?"

smogovci.bbb2