ZET razno (4)

Autor Volzhanin, Lipanj 25, 2019, 20:42:19

Majstor

Čekajte malo dok organi obiđu sve podružnice biće svega

Samo se bojim da neće sad biti era
BMC-a , OTOKARA i jednako vrijednih vozila a ne MB i MANa
Samo mi sudite pošteno !

Citaro G Facelift gbr.185

Citat: smogovci.bbb2  u Srpanj 15, 2021, 08:55:38
Izvor: https://www.zet.hr/aktualnosti/vijesti/potpisan-ugovor-o-dodjeli-bespovratnih-sredstava-za-projekt-nabava-65-autobusa-za-zet-d-o-o/7598

Nakon provedenog postupka evaluacije, odabran je projekt Zagreba%u010Dkog elektri%u010Dnog tramvaja, nakon %u010Dega je sklopljen Ugovor o dodjeli bespovratnih sredstava.
Ugovor su potpisali ministar Oleg Butkovi%u0107 ispred Ministarstva mora, prometa i infrastrukture, ravnatelj Sredi%u0161nje agencije za financiranje i ugovaranje programa i projekata EU (SAFU), g. Tomislav Petric te g%u0111a. Ljuba Rom%u010Devi%u0107-%u017Dgela, predsjednica Uprave ZET-a. Ugovor je stupio na snagu 10. lipnja 2021.godine.

Ukupna vrijednost Projekta je 180.496.620,83 kn, od %u010Dega prihvatljivi tro%u0161kovi iznose 144.397.296,66 kn. 85% prihvatljivih tro%u0161kova, odnosno 122.737.702,16 kn sufinancirati %u0107e se iz Kohezijskog fonda, a 15% prihvatljivih te neprihvatljive tro%u0161kove financirati %u0107e ZET.
Razdoblje provedbe Projekta je do kraja 2023.godine

Projektom %u0107e se nabaviti 65 novih autobusa visoke EURO VI norme %u010Dime %u0107e se pored pove%u0107anja kvalitete javnog gradskog prijevoza dodatno utjecati i na smanjenje emisije %u0161tetnih plinova u okoli%u0161. Ovom nabavom obavit %u0107e se zamjena, odnosno otpis 65 starijih autobusa niske EURO norme, a svi autobusi prometovati %u0107e na podru%u010Dju Grada Zagreba.

Eto, tko zna cijene  bus123 bus123 mo%u017Ee doku%u010Diti koje se marke mo%u017Ee kupiti 65 komada za 180 milijuna kn
Ako %u0107e i%u0107i pola - pola za Podsused i Dubravu to bi onda zna%u010Dilo da %u0107e se u APPu na%u0107i 32 takva busa pa %u0107e poslat sve NG 312, NG 313 i jo%u0161 dio Citara G (ili Lion's City 2009.) u rashod jer tih NG 312 i 313 buseva nije dosta da se popuni tra%u017Eeni broj busa za rashod.

smogovci.bbb2

Nije navedeno koliko solo a koliko zglobnih bus123 bus123 nego ukupno 65
"Nećete imati ništa i bit ćete sretni"
Kad je nepravda zakon, otpor je obaveza

smogovci.bbb2

Citat: Majstor  u Srpanj 15, 2021, 08:56:20
Samo se bojim da neće sad biti era
BMC-a , OTOKARA i jednako vrijednih vozila a ne MB i MANa
Misliš, da se ne ugledaju na Singidunum ::|

Tomek

Citat: ChRiStIaN  u Srpanj 15, 2021, 08:02:18
Za Citara se svi bore. Mora ić na ovu liniju, onu liniju. Za nijedan drugi autobus nije tolika potražnja. Iako je autobus 12-13 godina star i dalje se dobro drži. Kvarljivi su u skladu sa godinama i kilometražom (svi imaju preko milju) a u pogonu su svakodnevno od jutra do mraka. Ako svi traže taj autobus na linije onda to nekaj i o samom autobusu govori.

Naravno, drugi aspekt je cijena. Skup je. Pitanje je na koju će ZET stranu vagnuti.

To sam i ja kolegi reko da je više vjerojatno ali njegovo je kao provjereno i neda si reći niš.

BTW. 160 je danas dobio reklamu za DAIKIN klimu. Koji paradoks XD

4 od 18 Citara G u Podsusedu je prošlo milijun km, 5 ih još nema ni 900 tisuća, Lion's Cityji 2006./2009. su svi iznad milijuna.
Po čestoći kvarova s obrzirom na broj vozila kvare se manje nego NG312, često koliko i Citelisi 18, a puno više nego MAN-ovi NG 313.

MAN truck bus

Po mojem zapažanju mislim da se puno brže i lakše osposobe za promet nego Citelisi koji idu u Resnik, pa malo tamo trunu, pa se nekad vrate bez da je otklonjen kvar zbog kojeg su otišli tamo, pa se ponovno vraćaju... Slično kao sa Cacciamalijima 8/13 ih je u Benussiju, a od tih 5 koji su u APD aktivno vozi 1-2 (1 svakako na 239, a 2 uleti kao zamjena za Feniksa).

Kad se već uspoređuju MAN - MB - IVECO bilo bi dobro usporediti omjer koliko su dnevno u prometu i broj kvarova. Citari nakon što odrade kraći 172/176 često dodatno ostaju u kasnoj smjeni na liniji umjesto Citelisa kojeg pošalji za garažu tako da rade još manje kilometara za razliku od Citara.
"vas 10 ušlo niko nikakve karte, znači prazan bus vozi na liniji bespotrebno"
"kartu imamo?"
"jel može karta? jel problem dat ovdje kartu"

Citaro G Facelift gbr.185

Zna li netko možda hoće li imati novi busevi senzore na 3. i 4. vratima? Ako neće, onda će se riješiti sigurno svih Citelisa jer će novi voziti gradske linije kao npr. 109 na kojoj su Citelisi prije bili stalni, a odgovarali bi jer nebi imali senzore.

MAN truck bus

Svi već naveliko govorite o rashodima, a natječaj još nije raspisan tako da ne znamo u kojem omjeru se šta nabavlja, ali ste već pokopali NG312, NG313, Citare i Citelise. ZET sad može nabaviti svih 65 solo, svih 65 zglobnih, 65 LEova na plin, doslovno bilo šta...
Kada se raspiše natječaj onda ćemo znati minimalne specifikacije i otprilike što nas očekuje.
"kartu imamo?"

smogovci.bbb2

Sigurno neće biti svi solo good_boy

Majstor

Samo jedno treba napraviti prije natječaja

uzeti nabavnu cijenu vozila,potrošnju i trošak održavanja za period od 5,7 i 9 godina eksploatacije vozila

Tek tada ići u nabavu vozila i to ciljano radi specifikacija vozila

Bez toga opet promašaj
Samo mi sudite pošteno !

Kocka O405

Citat: MAN truck bus  u Srpanj 15, 2021, 22:02:30
Svi već naveliko govorite o rashodima, a natječaj još nije raspisan tako da ne znamo u kojem omjeru se šta nabavlja, ali ste već pokopali NG312, NG313, Citare i Citelise. ZET sad može nabaviti svih 65 solo, svih 65 zglobnih, 65 LEova na plin, doslovno bilo šta...
Kada se raspiše natječaj onda ćemo znati minimalne specifikacije i otprilike što nas očekuje.
Točno,ili kako bi se reklo radite ražanj,a zec vam je u šumi. I ovako piše da će ti busevi stići do kraja 2023.,a kako to obično biva sve se oduži pa bih ja rekao da bi smo ih mogli vidjeti negdje u 2024. Sad smo na nekoj polovici 2021. znači ugrubo 2 i pol godine. Vidjet ćemo što će i kako će tada biti i što će ići u rashod. Treba isto tako razmišljati da je 2009. nabavljeno 214 buseva koji sad imaju godina i pitanje kak će se u budućnosti držat...
Kocka je zakon :)

ChRiStIaN

Citat: smogovci.bbb2  u Srpanj 15, 2021, 08:55:38
Izvor: https://www.zet.hr/aktualnosti/vijesti/potpisan-ugovor-o-dodjeli-bespovratnih-sredstava-za-projekt-nabava-65-autobusa-za-zet-d-o-o/7598

Nakon provedenog postupka evaluacije, odabran je projekt Zagrebačkog električnog tramvaja, nakon čega je sklopljen Ugovor o dodjeli bespovratnih sredstava.
Ugovor su potpisali ministar Oleg Butković ispred Ministarstva mora, prometa i infrastrukture, ravnatelj Središnje agencije za financiranje i ugovaranje programa i projekata EU (SAFU), g. Tomislav Petric te gđa. Ljuba Romčević-Žgela, predsjednica Uprave ZET-a. Ugovor je stupio na snagu 10. lipnja 2021.godine.

Ukupna vrijednost Projekta je 180.496.620,83 kn, od čega prihvatljivi troškovi iznose 144.397.296,66 kn. 85% prihvatljivih troškova, odnosno 122.737.702,16 kn sufinancirati će se iz Kohezijskog fonda, a 15% prihvatljivih te neprihvatljive troškove financirati će ZET.
Razdoblje provedbe Projekta je do kraja 2023.godine

Projektom će se nabaviti 65 novih autobusa visoke EURO VI norme čime će se pored povećanja kvalitete javnog gradskog prijevoza dodatno utjecati i na smanjenje emisije štetnih plinova u okoliš. Ovom nabavom obavit će se zamjena, odnosno otpis 65 starijih autobusa niske EURO norme, a svi autobusi prometovati će na području Grada Zagreba.

Eto, tko zna cijene  bus123 bus123 može dokučiti koje se marke može kupiti 65 komada za 180 milijuna kn

180 milja podijeljeno na 65 buseva = 2.769.000,00 KN po autobusu.

Ne znam cijene gradskih buseva ali sam našao na netu nabavku Rumunja koji su kupili 130 Citara Hybrida za 40m eura. Po tome ispada da je Rumunje Citaro Hybrid po komadu ispao 2.338.000 kn. Ok, tu je sigurno i veći rabat na količinu jer ipak se radi o 130 buseva ali nije niti 65 komada za bacit.

Sad...ili bude ZET kupio stvarno nešto skuplje i kvalitetnije ili bude opet neko stavio pinku u džep i prodao nam IVECO.
@ Autobusi Hrvatska @

Melisa Kodžoman

Linija 130 ukinuta je na neko vrijeme zbog obnove Zelene magistrale, 143 je zato produljena do Rušiščaka.

MAN truck bus

Mogli su ju onda i na drugi kraj produžiti do Črnomerca, a 142 staviti da vozi zaseban Stratos/Feniks ili ukinuti ako nema putnika. Bar sad ima mini/midi autobusa...
"kartu imamo?"

Melisa Kodžoman

Ja iskreno mislim da bi bilo dobro da ovako trajno ostane jer 130 sama po sebi nikad nije baš imala putnika koji su išli skroz do kraja. Većina putnika ide do Karažnika ili do Dubravice, a i polasci su uvijek bliski 121 koji joj uglavnom smeta na peronu pa otvara vrata obično negdje iza, sa strane i tako. Meni ovako baš ima smisla i uštedio bi se jedan autobus. Ili možda neka kružna 143 V. aleja - Orešje - Borčec - Zelena magistrala - V. aleja. Ne mora ići do Črnomerca, uostalom, kako je sa 142.