Linije - razno 2021

Autor STIB, Siječanj 29, 2021, 14:11:20

tramvajac 92

Na 113 je LE valjda zbog reklame  ::| taj ako uspije prešaltati u 3. je uspjeh.

Što se tiče Savskog mosta, taman može i na 111, 159. 111 tehnički nije gradska linija, al nema veze. Jedino je pitanje jel' može izdržati cijeli dan na tim linijama radnim danom. Čak bi mogao i na 132, nema nekih većih uspona, samo jedan u Brezovici na kraju.

smogovci.bbb2

Najveći uspon na 132 je nadvožnjak u Lučkom kava
"Nećete imati ništa i bit ćete sretni"
Kad je nepravda zakon, otpor je obaveza

ChRiStIaN

113 i 114 linije su idealne za Feniksa. Srce me boli kad vidim tamo Crosswaya koji umjesto da se iskoristi na prigradskim linijama vozi takve linije.

Mene vise brine da se Feniksbusevi vec sa 4000km kvare i da su neki vec na popravcima.  th-down
@ Autobusi Hrvatska @

MAN truck bus

Kod MANova i Mercedesa to zovemo početne mušice, onda ćemo i kod Feniksbusa.
"vas 10 ušlo niko nikakve karte, znači prazan bus vozi na liniji bespotrebno"
"kartu imamo?"
"jel može karta? jel problem dat ovdje kartu"

jakov5

Citat: marin  u Kolovoz 10, 2021, 12:43:33
Sve da ali linija 135 idealna za Citelisa.
Kad tamo vidim dizela nekog to je uzalud potraćen bus, recimo, znalo se desiti na 126 oba plinska i kad je full vruće mora se mijenjati već na pola kasne službe.
A na 135 gusla dizel koji dođe s potrošenih AKO pola tanka u garažu.
Nije li logičan izbor onda dizel na 126 a plin koji se ne mijenja na 135?
Možda i 137 moze izdrzat, ona nema tako puno km, a imas vremena dosta iako je ponekad frustrirajuce ići 10km/h uzbrdo.
Ali za 135 je i takav bus podnošljiv, samo je bitno da hladi pošto se dugo stoji.
A većina plinskih solo hlade dobro, cak i bolje od Crossova.
Tako da cross na 135 onako, bas steta ga je za vidjet kad mu je recimo 163 puno prirodnije, a i iskorištenije.

Meni je bilo koji solo bus na 135 potraćen, kad tamo komotno može voziti novi Feniks. Slažem se da je možda dizelaš potraćen na toj liniji ako gledamo koliko km prijeđe na dan, ali za nešto više od Feniksa nema potrebe s obzirom na broj putnika. A i na 137 bi mogao feniks, sad ljeti definitivno a možda i kad krene jesen. Nisam često tamo pa ne znam koliko se ljudi vozi u špici.

Slažem se za Crosswaye da bi im Savski most trebao bit "domena".

Citat: tramvajac 92  u Kolovoz 10, 2021, 18:33:37
Na 113 je LE valjda zbog reklame  ::| taj ako uspije prešaltati u 3. je uspjeh.

Iskreno, ne znam zašto se kod 45 toliko drže obveze da mora na Jarun kad 155,160 i 161 voze malo na 121, pa 172,176,125... a navodno moraju voziti na Dugavama stalno kao i 45 na 113.
Slike u punoj rezoluciji možete vidjeti kombinacijom desni klik miša+otvaranje u novom prozoru

t4

Počele gužve lagano, u 220 skoro u svakom busu po 10 azilanata svih vrsta, a kako je krenulo, bit će toga još, trebat će u jesen bar 7 buseva na toj liniji :D samo mi nije jasno kud oni idu svaki dan u grad. Dok ovo tipkam, jedna bula me mrko gleda :O

tramvajac 92

Citat: t4  u Kolovoz 20, 2021, 10:15:46
Počele gužve lagano, u 220 skoro u svakom busu po 10 azilanata svih vrsta, a kako je krenulo, bit će toga još, trebat će u jesen bar 7 buseva na toj liniji :D samo mi nije jasno kud oni idu svaki dan u grad. Dok ovo tipkam, jedna bula me mrko gleda :O
Kad nemaš ništa pametnije za radit, onda ideš do grada.. ko zna, možda neki od njih je i vozio bus doma

vrba

https://www.zet.hr/aktualnosti/izmjene-u-prometu/nocni-radovi-uz-izmjene-na-linijama-119-136-i-146/7651

Citat:Sanacija podvožnjaka na raskrižju Ulice Oranice i Ilice, koja će se izvoditi od ponedjeljka, 6. rujna do petka, 10. rujna u vremenu od 23 do 4 sata, uvjetuje izmjene u prometovanju autobusnih linija 119 (Črnomerec - Podsused most), 136 (Črnomerec - Špansko) i 146 (Reljkovićeva - Malešnica - Jankomir).

Linija 119 će polaske s Črnomerca u 23.35 i 00.15 sati te iz Podsused most u 23.05, 23.55 i 00.36 sati ostvarivati izmijenjenom trasom u oba smjera:

Črnomerec - redovnom trasom do raskrižja Ilice i Ulice Oranice – (ravno) Ilica – (ravno) Aleja Bologne – (lijevo) Ulica Velimira Škorpika – (desno) Samoborska cesta – i u nastavku dalje redovitom trasom do krajnjeg odredišta
Linija 136 neće ostvarivati polaske s Črnomerca u 23.05, 23.20 i 23.35 sati, kao ni polaske iz Španskog u 22.55, 23.25, 23.34 i 00.34 sati.

Linija 146 neće ostvarivati polaske iz Reljkovićeve u 23.05 i 23.45 sati te s Jankomira u 23.15, 23.35, 23.55 i 00.15 sati.

Korisnike ljubazno molimo za razumijevanje.

Valja napomenuti da polasci 136 iz Španskog u 23.34 i 00.34 ne postoje, polasci 146 s Jankomira u 23.35, 23.55 i 00.15 i polazak 119 iz Podsuseda u 00.36.  glavauzid

ChRiStIaN

https://www.zagreb.info/aktualno/zg/tresnjevcani-zele-direktan-pristup-jarunu-pokrenuli-peticiju-za-produljenjem-trase-autobusne-linije-118-zet-nam-objasnio-pravila-igre/356361/

TREŠNJEVČANI ŽELE DIREKTAN PRISTUP JARUNU: Pokrenuli peticiju za produljenjem trase autobusne linije 118, ZET nam objasnio pravila igre

Na štandovima na Jarunskom placu te ispred crkve na Voltinom, građani prikupljaju potpise za peticiju kojom traže produljenje trase autobusne linije 118 (Mažuranićev trg – Voltino). Istu su nazvali "Busom na plac".

Žele naime povezati Jarun s dijelom Trešnjevke sjever kako bi građani imali pristup samoj tržnici, ali i rekreativnom sadržaju. No, hoće li im to uopće uspjeti na taj način provjerili smo sa ZET-om. Objasnili su nam kakva je procedura.

"Kako bi se promijenila trasa autobusne linije ili ako bi se istu produljilo ili skratilo, potreban je zahtjev većeg broj građana kojeg Vijeće gradske četvrti upućuje prema nadležnom Sektoru za promet. Sektor za promet zatim saziva komisijski očevid na terenu radi utvrđivanja opravdanosti zahtjeva i ispunjenja prometno – tehničkih uvjeta. Po ispunjenju uvjeta definiranih na komisijskom očevidu, izdaje se rješenje za izmjenu trase, odnosno produljenje autobusne linije, a po kojem zatim ZET postupa", rekli su nam.

Građani potpise prikupljaju od petka do subote od 9 do 13 sati, na gore navedenim lokacijama.
@ Autobusi Hrvatska @

smogovci.bbb2

Bolje da 113 sa Jaruna preusmjere na Golikovu i Baštijanovu pa preko Selske i Ozaljske via terminal Ljubljanica ovi iz Voltina bi mogli na Jarun nego da 118 produžuju do Jaruna pivkan

conecto

To je već komplicirano jer svatko misli na sebe.
Njima bi bilo bolje da su obnovili vatrogasni dom, pozvali gradonačelnika na otvorenje i tamo uz iće i piće riješili pitanje kvartovskih linija bez svih ovih navedenih kompliciranih procedura. Provjereno u Adamovcu!
A GDJE JE POANTA?
NIJE KOD MENE, MAJKE MI...

Melisa Kodžoman

Bez obzira što sam prije zagovarala da se svaki treći 118 produlji do Jaruna, više mi to nije baš neki naj prijedlog. Alternativa bi bila 113 produljiti Golikovom pa Tomislavovom i Zagrebačkom do Črnomerca. Možda ne bi bilo loše da ju spoje i na Savski most Jarunskom čime bi povezala i određene rekreativne sadržaje na istoj. Tad bi okretište na Jarunu mogli pretvoriti u neko parkiralište zbog jezera, okolnih zgrada ili čega već drugog.
MEĐUTIM, pitanje koliko bi to bilo isplativo. U zadnje se vrijeme na zahtjev stanovništva uvode linije koje su 90% dana prazne i imaju blesave vozne redove. Problem je mog prijedloga taj što su Črnomerec i Savski most pretrpani terminali. Postoji mogućnost da ide od Jaruna do baruna Filipovića, ali tad bi bila prolazna linija osim ako ne naprave dodatno ugibalište u istoj ulici ili prošire sadašnje.
Mnogo se prijedloga pisalo oko produljenja 118 zašto da i zašto ne, ali ako oni tako traže onda im je očito to u redu. No trebaju imati u vidu da 118 u špici često zapne u gužvi čime je korekcija voznog reda neizbježna. S obzirom da se konstantno koristim sa 118, jedina pozitivna strana koju vidim je disponiranje zglobnih autobusa uz uvjet da se tome prilagode stanice poput Hanamanove i Baštijanove.

smogovci.bbb2

Već je bilo rasprave na forumu o zglobnom bus123 na 118 i problem je između ostalog i skretanje na i sa Trga Mažuranića

Melisa Kodžoman

Naravno, i to isto, ali to sam ionako napisala kad bi 118 bila produžena što baš i nije realno, valjda...

ChRiStIaN

Nebi bilo lose napraviti neku kombinaciju da se spoje Crnomerec i Savski most via Jarun. Ili barem Crnomerec - Jarun. Bas da se presjece da se ne presjeda okolo. Kaj velite na to?
@ Autobusi Hrvatska @