Rashodi, posudba i selidba vozila između pogona (2)

Autor lovac27, Svibanj 24, 2016, 21:54:12

Majstor

Samo mi sudite pošteno !

Tomek

U Podsusedu posljednji pozdrav za još dva NG312 osim 145 koji je krajem proljeća otpisan.
Odlaze gbr 149 i 142
Sada ih ostaje još 8, 7 iz 1997. i 1 iz 1996.

Kocka O405

Kocka je zakon :)

MAN19464

Procurio rezervar goriva prije tri mjeseca naručen još uvjek nije došao. Počelo čerupanje.

NP-549

Da li za takve stvari postoji suradnja među pogonima ?  Ako nemaš u skladištu, možeš li nazvat  u Dubravu dal imaju koji rezervar?  Ili vidiš u programu i stanje njihovih skladista

MAN truck bus

Suradnja među pogonima sigurno postoji jer je više puta bila situacija da se iz Dubrave ide u Podsused po dijelove za Citara/Citya. Možda im nije u cilju osposobiti 885 jer nakon 1.1. ZET neće voziti okolne linije iz VG, a do tad će izdržat sa busem manje.
Most people get all angry about going to work the grind, just living for the weekend and all that, not me! Nope, I enjoy what I do!  Contributing the only way I know how. No place I'd rather be, nothing else I'd rather be doing. This is what life's all about only and I only really feel like myself.

421

@NP549
Nije ZET u kamenom dobu.
Postoji program ARGOSY gdje u svakom trenutku znaš stanje na lageru.
Problem je u planiranju potreba: npr APD planski predvidi zamjenu 50 nečega, APP to vidi na stanju (a nije predvidio/naručio) i izuzme za svoje potrebe.
Ne znam da li je situacija obrnuta.
Glavni razlog stresa je svakodnevni kontakt s idiotima. Albert Einstein
Ako ne mi, tko? Ako ne sada, kada? JFK
Možete varati neke ljude sve vrijeme i sve ljude neko vrijeme, ali ne možete varati sve ljude sve vrijeme. Abe Lincoln

NP-549

Znam da postoji program ali nisam znao da li su pogoni povezani obzirom da imaju odvojena skladišta. 

A 50 nečega ne naručuješ u kompletu nego svaki komad na bus (po gar.br) i onda ti ne moze otet. A ako sam zeliš za neki drugi onda razdužiš pa zadužiš

421

Nemamo centralno skladište osim virtualnog.
Narudžba po gbr je moguća kod tebe u Troleju, kod nas je vako. A skladištari nisu na tom nivou razmišljanja
Dođeš uveličati dan: https://www.zet.hr/aktualnosti/vijesti/najljepsi-zagrebacki-slageri-za-130-rodjendan-zet-a/7650
Možete varati neke ljude sve vrijeme i sve ljude neko vrijeme, ali ne možete varati sve ljude sve vrijeme. Abe Lincoln

smogovci.bbb2

Čemu plakanje za bus123 koji je bio za rashod i prije dolaska u APVG umnik2
"Nećete imati ništa i bit ćete sretni"
Kad je nepravda zakon, otpor je obaveza

421

Citat: smogovci.bbb2  u Rujan 05, 2021, 09:18:31
Čemu plakanje za bus123 koji je bio za rashod i prije dolaska u APVG umnik2
Baš moraš danas  dok sat otkucava zadnje minute...

NP-549

Ne plačemo za prastarim busom nego pokušavamo ustanovit kako funkcionira lanac nabave.

Kod nas je jednostavnije naručit na bus nego na optimalne zalihe.  Dočim nesto nema gar.br. nađe se neki nadobudnik koji pita a sta će ti to,  dok na gar.br. niko nis ne pita taman naručio led televiziju za u Citelisa

421

Ne zaboravi da smo mi 3 pogona - APP+APVG, APD i ARZ!
Zato je kombinacija planiranja pogon + mala zaliha.
Kakogod, sve to predugo traje, gledano iz kuta vozača.
Npr CNG Urbanwayi neće svi izaći u promet jer nisu kompletirani s novim poništivačima, već onima iz unutarnjih resursa.

smogovci.bbb2

A nije li sa novim Urbanima problem punionica plina
"Nećete imati ništa i bit ćete sretni"
Kad je nepravda zakon, otpor je obaveza

421