Pogon Velika Gorica

Autor MAN19464, Veljača 26, 2014, 19:16:31

ikar

Uz ovakav HŽ i ovakvu infrastrukturu tj. propusnu moć izmežu VG i ZG to neće nikad ugroziti autobusni prijevoz prema ZG...

MAN19464

Da,  ipak je samo jedan kolosjek, a to je premalo.

MAN19464

Dobri stari kolodvor u Vekikoj Gorici.

tramvajac 92

Jučer sam bio u Zapruđu, imao sam vremena, pa sam odlučio napraviti krug sa Goričkim linijama.
Pogodio sam polazak na liniji 307 za Strmec Bukevski u 17 sati. Došao je 342, i normalno je sve išlo do Črnkovca, gdje su radovi i cesta je napola raskopana, napola još nečega ima, ukratko užas. No, tu me je dočekalo iznenađenje. Naime, u 17:25 je predviđen prolazak linije 307 i 309 (Velika Gorica - Sasi). Kako nismo imali nešto puno putnika, stali smo u Mićevcu jedino, imali smo par minuta prednosti. Zato smo čekali da dođe autobus na 309 i putnici za Strmec pređu kod nas (bio je 341 u pitanju). Nakon prijelaza, nastavili smo dalje do Strmca, okrenuli se i nakon jedva 2 minute smo išli za Veliku Goricu kao 321. Dolazak je bio isto par minuta ranije, bio je samo jedan drugi putnik iz Strmca za Veliku Goricu.

Moja avantura se nastavila dalje sa 345 na 319 Lukavec, gdje smo stali cirka minutu (opet, zbog radova u D. Lomnici se vozi obilazno i preko nekih djelova gdje nema ceste), i nastavili na Savski most kao 315.

Ceste su očaj. Djelovi koji su friško asfaltirani (od Črnkovca do Strmca) i neki stariji djelovi, npr. Sarajevska i kroz Mićevec su ok. Onaj komad od Jakuševca do Mićevca, uz prugu je bogu za plakati, Lukavec, oba nadvožnjaka su užas, s tim da onaj iz G. Lomnice mi djeluje još gore.

I kaj sam zaključio? Iako u voznom redu (za putnika) ne piše da se autobusi za Strmec i Sasi moraju čekati, pretpostavljam da piše vozačima. Čekanje je kod Zrinskog, i moram priznati, stanice postaju bolje obilježene, u smjeru iz grada. Još kad se uredi cesta, onda će biti puno bolje za napraviti turu.

Sve u svemu, ako ina netko viška vremena i želi vidjeti kako izgleda taj dio okolice Zagreba, preporučam. Samo pripaziti, koji polazak ide kuda, vozni red ne pomaže puno, jer od 4 linije koje voze na dva odredišta, ima svih kombinacija:
04:10 Črnkovec - Strmec (04:20) - Sasi (04:35) - Zapruđe. Na voznom redu se ne vidi da polazi iz Črnkovca, ali se vidi da je iz Strmca vozi u Sase, pa u Zapruđe.
17:00 Zapruđe - Strmec - (17:35) Strmec - Velika Gorica (17:50)

Preporučam korištenje google karata umjesto ZETovog voznog reda i konzultacije sa vozačem ako niste sigurni. Vozač je jedina osoba koja točno zna kuda treba ići.

NP-549

Kad bi barem netko u ZET-u imao mozga pa poslao 15 low entrya u Goricu

MAN truck bus

Pa da ih sahrane i vrate uništene u matične pogone. nnee
432 je otišao utegnut u Goricu, a kad se vratio u Dubravu na servis vratio se razvaljen i uništen.
"vas 10 ušlo niko nikakve karte, znači prazan bus vozi na liniji bespotrebno"
"kartu imamo?"
"jel može karta? jel problem dat ovdje kartu"

421

Citat: NP-549  u Travanj 21, 2022, 20:09:30
Kad bi barem netko u ZET-u imao mozga pa poslao 15 low entrya u Goricu
Možda i bi da ne postoji problem s nabavkom vozila iz EU fondova koji priječe disponiranje van određenog područja.
Lion`s City iz 20 vozi samo na terminalima Dubec, Dubrava i Svetice. Kolodvora još vidio nije na 229, 241, 242, 243  primjerice
Glavni razlog stresa je svakodnevni kontakt s idiotima. Albert Einstein
Ako ne mi, tko? Ako ne sada, kada? JFK
Možete varati neke ljude sve vrijeme i sve ljude neko vrijeme, ali ne možete varati sve ljude sve vrijeme. Abe Lincoln

Tomek

Crosswayi LE iz 2018. nisu preko EU fondova

421

"S obzirom na kapacitet putnika, autobusi će voziti na prigradskim linijama, odnosno rubnim dijelovima grada Zagreba", istaknula je direktorica ZET-a Ljuba Žgela."
Glavni razlog stresa je svakodnevni kontakt s idiotima. Albert Einstein
Ako ne mi, tko? Ako ne sada, kada? JFK
Možete varati neke ljude sve vrijeme i sve ljude neko vrijeme, ali ne možete varati sve ljude sve vrijeme. Abe Lincoln

tramvajac 92

Jbg, u Podsusedu voze gradske linije sa Črnomerca.

MAN19464

Citat: MAN truck bus  u Travanj 21, 2022, 20:25:46
Pa da ih sahrane i vrate uništene u matične pogone. nnee
432 je otišao utegnut u Goricu, a kad se vratio u Dubravu na servis vratio se razvaljen i uništen.
Da, iz Dubrave je došao u Goricu kao novi a bus sada razvaljen kako ti kažeš, jer je u Dubravi je čuvan ispod staklenog zvona pa je bio utegnut.
Navedi sve što je uništeno na tom busu u Gorici, a bilo je ispravno u Dubravi.
Da si to napisao za bilo koji drugi bus koji se zadržao u Gorici ne bi ti riječ prigovorio, a 432 bio par dana  i nema ni 2000 km, da busevi se uništavaju rijetko gdje postoji  asfaltirana cesta, linija 305  uz ovo kaj je tramvajac napisao je horror, zato će grad Gorica potpisati aneks ugovora sa zetom vjerojatno na još godinu dana, je l' nitko ovo ne želi voziti, što zbog niske cijene, što zbog loših cesta. Tako da će tek sada biti posudbe autobusa za Goricu kako bi se ispoštivao ugovor i da se ne plaćaju penali, a gradu Zagrebu uvoditi nove redukcije jer autobusa nema.

MAN truck bus

432 je prije odlaska u Goricu bio uređen i nije previše vozio tako da je stvarno bio pod staklenim zvonom u Dubravi.
Po povratku iz Gorice sve ijedna plastika lupa i nabija, zajedno sa kabinom, a ništa od toga nije lupalo dok je bio u Dubravi i vozio par puta. Druga vrata su prebrikana tako da se može krenuti dok su otvorena unatoč što je stanična ukopčana i na svakoj stanici se kod zatvaranja odma zalupe, pa ih treba iznova otvoriti. Novi bubnjevi se ne daju naštimati već stalno vuče u stranu ili jako slabo koči, a kod odlaska u VG je dobio nove i ponašao se kao da ima diskove.  hi

Ceste znam da su horor, ali bi se onda barem dobri autobusi trebali malo uščuvati jer noviji neće tako skoro u Goricu, nažalost.
"kartu imamo?"

MAN19464

Upravu si, samo je pitanje koje autobuse poslati na horor linije, 305,307,308,309,321,323, 324..
Naprimjer da si ti disoečer u gorici, kako bi ti disponirao autobuse na te linije, po sadašnjem stanju linija i autobusa u Velikoj Gorici?
Mozes napisat garazne brojeve na koje linije.
Hvala unapred.

MAN truck bus

305 - MAN SL263/283 (850/69,70)
307/308/309/321 - MAN SL263/283 (850/69/70) , MAN NL263 (23-35)
323 - MAN NL263 (23-35)
324 - MAN NL263 (23-35)

Najbolji i najnoviji autobusi bi trebali biti disponirani na najduže vozne redove s boljom cestom, dok oni najlošiji (poput stotki) bi trebali biti zadnji na redu za izlaz i za najkraće vozne redove.  hi
"kartu imamo?"

MAN19464

Znaci na najlošije linije (ceste) najgore autobuse ako sam dobro shvatiio?
Ovime si dokazao da si stvoren za neku funkciju u ZET-u.
Nitko u ZET-u kao ni ti ne vodi brigu o putniku i vozaču, imaš masu vozača s velikim problemima poput kičme.
Zamisli kako je takvom vozaču voziti liniju 305 sa kako ti kažeš najgorim busevima naprimjer gb. 101 taj bus ubija vozača i putnike.
Dokazao si da ti je stalo samo do autobusa, a za vozače te nije ni briga, jel oni su po tebi nebitni kao i putnici.
Bitno je da se autobusi spase i čuvaju od loše ceste, a kako djeluje loše na vozače to te nije briga, tipično zetovsko razmisljanje.
Samo ću ti još ovo reći, na busu možeš zamjeniti kompletno pozvozje i on je opet ispravan, vozaču nemožeš zamjeniti kičmu, pa da opet bude zdrav i sposoban za vožnju.
Uvjek ću se zalagati, da na prvom mjestu budu vozači i putnici, pa tek onda autobus.
Ljudi ispred tehnike.
Linija 305 godima je vožena obilazno zbog radova na mostu kuće, sad se vec godinu dana vozi obilazno zbog Aglomeracijie, najviše bolovanja je na toj liniji zbog stradavanja kičme loše ceste i autobusa.
Predlažem da se napravi reportaža sa te 305 linije u srednjoj sluzbi izmedju 13 i 16 sati.