Pogon Velika Gorica

Autor MAN19464, Veljača 26, 2014, 19:16:31

MAN truck bus

Nisi dobro shvatio. Na početku svog posta sam naveo da bi na 305 trenutno trebali prometovati MANovi turčini, a oni su u razini sa Conectom.

Vozači ako čuvaju sredstvo za rad (u ovom slučaju autobus) onda čuvaju i sebe i svoju kičmu. Ako se po uništenoj cesti voziš brzo za kratko vrijeme će Conecto prestat biti udoban i jednako će vozačima stradati kičma. I sam sam vozač (tako da ne možeš tvrditi da me nije briga) i imam često vožnje po okolici Velike Gorice s neudobnijim vozilima nego što su ZETove stotke, ali onda ne prođem po takvoj cesti sa 60 nego usporim maksimalno kako ne bi oštetio robu (u tvom slučaju putnike) i vozilo.

Svjestan sam da se niti jedno vozilo ne može očuvati 100% na našim cestama, ali se treba gledati maksimalno da se uščuvaju iz razloga što bolje vozilo neće stići u skorije vrijeme, a ako se brzo dovede do raspadnog stanja onda će i na dobrim linijama to vozilo bit loše.
"vas 10 ušlo niko nikakve karte, znači prazan bus vozi na liniji bespotrebno"
"kartu imamo?"
"jel može karta? jel problem dat ovdje kartu"

tramvajac 92

Osim loše ceste, uništava i potreba za brzom vožnjom, da bi se stigli vratiti polasci, i da bi veze bile na vrijeme.
Bez veze velim, ako iz nekog Sela autobus polazi u 11:30 i predviđeni dolazak u Goricu je u 11:55, da bi u 12 putnici mogli uhvatiti vezu za Zagreb, ne možeš ti toliko usporiti da bi stigao u Selo u 11:35 i u Veliku Goricu onda u 12:05, i time su putnici izvisili za autobus. Možemo sad reći, nema veze, 268 ionako ide svakih 10 minuta. Ide, ali time netko može zakasniti drugdje, i tako jedan po jedan, pa će ispasti da se busom voze školarci, studenti, penzioneri i sirotinja koja nema za auto, plus par ljudi kojima je to zabavno.

Citat: MAN19464  u Travanj 24, 2022, 14:11:37
Linija 305 godima je vožena obilazno zbog radova na mostu kuće, sad se vec godinu dana vozi obilazno zbog Aglomeracijie, najviše bolovanja je na toj liniji zbog stradavanja kičme loše ceste i autobusa.
Predlažem da se napravi reportaža sa te 305 linije u srednjoj sluzbi izmedju 13 i 16 sati.
Ma, na 305 su neki radovi valjda od kad pratim forum, i sad ujutro ne ide u Kuče kad vozi za Turopolje, a navečer iz Turopolja. Ali ne vidim razlog, ako su radovi, onda su radovi, sve 5. Ali ne vidim kako autobus u jednom smjeru može ići tim putem, a drugim ne.

MAN19464

Neki polasci idu dva puta u Kuće, pogotovo u srednjoj sluzbi izmedju 13 i 16 sati.

Putnik79

Da li netko zna jel potpisan novi aneks ugovora sa Goricom s obzirom da je 30.6 blizu?

MAN19464

U Gorici je to trenutno najveca tajna, nitko iz gradske uprave ne odgovara na to pitanje, oporba šuti, mediji također nežele pisati na tu temu, zadnji odgovor je bio u veljači da natječaj za novog prijevoznika ide uskoro, taj natječaj nikad nije objavljen.
Kaj se kuha uskoro bi trebali saznati.

Putnik79

Da, sve je nekako obavijeno velom tajni........,a kao i obično sve će se rješavati  zadnji dan.

MAN19464

Gorica nema rješenje bez ZET-a, ako Zet ne pristane na novi aneks, bit će gadno za građane grada Velike Gorice.

lovac27

Citat: MAN19464  u Svibanj 17, 2022, 20:35:13
Gorica nema rješenje bez ZET-a, ako Zet ne pristane na novi aneks, bit će gadno za građane grada Velike Gorice.
U redu. Ali zašto je Grad VG potpisao sa HŽ ugovor o pojačanju voznih redova još krajem prošle godine. HŽ uveo nove VR a i dalje nema direktne autobusne linije za želj. Kolodvor.
Prije bih rekao da nema zainteresiranog prijevoznika koji bi uz subvenciju vozio za 4 kn. kako traži Grad. A drugi problem može biti da prijevoznici žele i međužupanijske linije koje bi Grad ostavio Zetu...

MAN19464

Mislim da im je jedino rješenje Šibenski projekt, međutim studija prometnog fakulteta kaže da je to neisplativo.

Putnik79

Zašto grad Velika Gorica misli da je Zetu isplativo nešto sto nikom drugom nije i još uvjetuje ne dizanje cijene karata i slične gluposti.
Niti jedan JGP nije isplativ, treba se malo žrtvovati za svoje građene koji ti nose "glasove". Cijene goriva, dijelova i održavanja idu u nebo, pa prema tome ni novi aneks ako ga bude ne može biti jednak zadnjem  ali isto tako smatram da i sama usluga treba biti onda kvalitetna sto u nekim slučajevima baš i nije. pivkan

MAN19464

Slazem se.
ZET nema nikakve obaveze prema drugom grudu.
Grad Gorica mora pristati na sve što Zet uvjetuje, naravno i vecu cijenu, a kvaliteta je takva da vec dugo linija 330 nije pouzdana, jel skidaju sa 330 i krpaju druge linije, zbog učestalih kvarova ostalih autobusa.
Vjerujem da Zet neće pristati na cijenu ispod 5 miliona.

tramvajac 92

Ima, dok traje ugovor. Ako u ugovoru piše da je ZET dužan osigurati 100 polazaka radnim danom, onda ih mora biti 100. I grad VG mora platiti za tih 100 polazaka 100 000 kuna, ak je tako u ugovoru. Kad ugovor istekne, ZET tehnički može ne voziti niti jednu liniju unutar grada Velike Gorice.

No, linije 268, 290, 307, 308, 310, 311, 313, 315, 325, 330 su pod koncesijom koja regulira međužupanijski prijevoz, pa je to već druga priča.

ChRiStIaN

Nebi smjeli skidati polaske sa VG linija posto se radi o subvencijama. Znam da je strogo zabranjeno skidati buseve sa 172/176/177 i zato se desi da tamo bude puni VR a skinu VR na Dugavama.
@ Autobusi Hrvatska @

MAN19464

Nesmiju, ali to rade.
Ovaj tjedan jos nije bila kompletna linija 330 jucer i prekjučer skinuta na 326.
Prosli tjedan svaki dan skidali s 330, a samo 4 vozna reda ima.
Jucer popodne takodjer nije vozio 268 jedan bus.

NP-549

Skidaju na 330 jer ima alternativu