Linije - razno 2022.

Autor vrba, Siječanj 07, 2022, 23:56:40

Mercedes bus

Obavijest za putnike linija 269 i 231

Mercedes bus

Radovi u na Trgu kralja Petra Krešimira IV završili, linija 268 ima svoje uobičajeno stajalište pa tako i linije 290 i 330

MAN19464

filip123

Citat: Mercedes bus  u Lipanj 05, 2022, 09:37:26
Obavijest za putnike linija 269 i 231

Netko je u ZETu krivu informaciju dobio, jer koliko sam ja uspio vidjeti - Branimirova je otvorena

MAN truck bus

Nije prvi put, prije koju godinu "održavala" se ista utrka i ista stvar je bila. Busevi su vozili skraćeno/obilazno, a od utrke ni u.  th-down
Most people get all angry about going to work the grind, just living for the weekend and all that, not me! Nope, I enjoy what I do!  Contributing the only way I know how. No place I'd rather be, nothing else I'd rather be doing. This is what life's all about only and I only really feel like myself.

Melisa Kodžoman

@filip 123 (da ne idemo u off u temi o NV na linijama)
235 je uvedena jer "214 ide prerijetko", a stanovnici Trnave su iskali vezu s Dubravom zbog čega 235 ide Branimirovom. To je sve, naravno, otišlo u krivom smjeru pa je umjesto produljivanja 214 do Dubrave uvedena blesava linija koja vozi prazna veći dio dana. Onim se stanicama na Branimirovoj nitko ne koristi.
Gdje su sada brojači putnika? Bilo bi jako zgodno recimo uvesti brojanje putnika kao studentski posao.

filip123

Zanimljivo mi je to što sam se vozio sa 235 par dana nakon što je uvedena i bio je brojač putnika u autobusu. Na tom krugu je od Dubrave do Trnave bio jedan putnik (ja), a od Trnave do Zelene tržnice čak 4
I koliko sam ja upućen 214 je nekad i vozila iz Dubrave, samo je zbog rekonstrukcije okretišta izmještena u Koledinečku i tako ostala
235 sam jednom koristio u popodnevnoj špici oko 3, 4 popodne smjer Dubrava, i to je jedini put kad sam vidio solaša solidno popunjenog na toj liniji

Melisa Kodžoman

Brojanje putnika nema smisla nekoliko dana nakon što je linija uvedena. Linija je tad još uvijek svježa, slabo reklamirana, ljudi se još nisu navikli i to ništa ne znači. Brojanje putnika ima smisla tek nakon dva-tri mjeseca kad bi se ljudi već trebali upoznati s linijom i naviknuti se. Tada slijedi izmjena voznog reda u skladu s rezultatima brojanja putnika ukoliko je to potrebno (nema promjena / dodavanje polazaka / ukidanje polazaka). Brojanje zatim ponoviti još jednom nakon godinu dana te ako je putnika više - dodavanje polazaka, ako je putnika manje - ukidanje ili retrasiranje. Bar meni tako najviše ima smisla.
To je kao da tipa dođe neka nova nastavnica u školu i učenici nakon tjedan dana u anketi kažu da je super, a nakon nekoliko mjeseci se ispostavi da je gadura.

filip123

U ZETu stvari odavno nemaju smisla pa nisam začuđen pretjerano

igor 409

235 je %u017Ee%u0161%u0107a debilana ali s obzirom da znam kako je pokrenuta sve mi je jasno.
Ja bi ovo rije%u0161io na dva na%u010Dina:
Budu%u0107i da ima koko%u0161injaca i slu%u017Ebeno je napravljen spoj %u010Culinca i Trnave preko %u010Culinec II - Resni%u010Dki put

1.
1.1 na 214 staviti drugi bus (tko bi prije par godina rekao da bi do ovoga moglo do%u0107i)
1.2 od 225 i 235 napraviti liniju K. Bok - Resnik - %u010Culine%u010Dka - %u010Culinec II - Resni%u010Dki put - Trnava I - Osje%u010Dka - Dubrava - Mandlova (da mogu babe u KBD, Plodine i Eurospin) - Branimirova - Trnava I - Resni%u010Dki put - %u010Culinec II - %u010Culine%u010Dka - Resnik - K. Bok (po mogu%u0107nosti da se vozni red dogovori s H%u017D-om zbog Osje%u010Dke),
a mo%u017Ee i zbog stanice "Trnava trgovina" ako bi istu koristila jedna baba jednom u 2 mjeseca lu%u0111a opcija:  ... - %u010Culine%u010Dka - R. Gaj - Trnava V - Resni%u010Dki put - Zeleni%u010Dki put - Trnava I - Resni%u010Dki put - %u010Culinec II - 2 gardijske - Branimirova - Osje%u010Dka...  Obadvije opcije s rastegnutim voznim redom jer putnika i onako ne bi bilo. (i da se obavezno vodi ra%u010Duna o tome da normalni autobus ne mo%u017Ee pro%u0107i 365 akvizicijom). Za one koji koriste 225 do Sesveta ako ba%u0161 treba uvesti stajanje 269 na %u010Culine%u010Dkoj/Ju%u017Enoj.

2. po meni lo%u0161ija opcija makar ne tvrdim da sam u pravu:
2.1 napraviti od 214 i 225 kru%u017Ene linije Koledine%u010Dka - Kozari bok u stilu nekada%u0161njih 206 i 207. Npr. 214 Koledine%u010Dka - R. Gaj - Trnava - K. Bok - %u010Culine%u010Dka - A. Dubrava - Koledine%u010Dka, 225 u suprotnom smjeru.
Mo%u017Eda %u010Dak i s opcijom 214...-Trnava - Vukomerec - %u010Cavi%u0107eva - K. Bok, 225 obrnuto zbog Kampusa, s tim da se vodi ra%u010Duna o vremenima polaska kako bi 214/225 odgovarale ljudima koji rade na %u017Ditnjaku
2.2 za 235 prethodno predlo%u017Eena trasa bez K. Boka, odnosno :Resnik - Dubrava - Resnik

filip123

Na ZET stranici ponovo osvanula obavijest o izmjeni trasa linija 210, 231 i 269 zbog utrke, ovaj put sa točnim datumom.
Naravno, isprike odnosno objašnjenja kako je prošli tjedan obavijest bila sa krivim datumom - nema (obavijest je za 5.lipnja stajala na stranici cijeli dan, iako su autobusi vozili redovnim trasama)

MAN truck bus

U startu treba odustati od autobusne linije preko pružnog prijelaza Osječka jer HŽovi vlakovi stalno kasne ili ostaju u kvaru, a tu su i teretni vlakovi, pa onda nastane kolaps i gužva zna biti skroz do kružnog toka u Trnavi. Linija bi bila nefunkcionalna od samog starta jer se prolazak predvidjeti ne može, em zbog velikog priljeva osobnih vozila, em zbog nepouzdanog HŽa.

Što se tiče disponiranja solo autobusa na 235, provodi se isključivo kad nema dosta ispravnih Feniksa.
Most people get all angry about going to work the grind, just living for the weekend and all that, not me! Nope, I enjoy what I do!  Contributing the only way I know how. No place I'd rather be, nothing else I'd rather be doing. This is what life's all about only and I only really feel like myself.

filip123

Pošto ZET nije presposoban napisati obavijest, ja ću...

Zbog podosta teške prometne nesreće na raskrižju Dubrava/Kapucinska pola Avenije je zatvoreno, pa autobusi u smjeru istoka voze obilaznim pravcima:
DUBRAVA - Avenija Dubrava - Ljubijska - Kolakova - Grižanska - Avenija Dubrava - dalje redovno.
U povratku nisam siguran ali sam vidio 213 iz Jalševca da se spustio Avenijom G.Šuška do Dubrave

Putnik79

A kako bi bilo da linije 107 i 281 postanu jedna linija,bez da se spusta prema G.K..Znaci linija koja bi povezivala N.Jelkovec sa Jankomirom.Ako je to vec pisano moje isprike i volio bi cuti Vase misljene.

MAN truck bus

Možda bi trebalo par VR ostaviti da voze skraćeno do GLK jer kad nastupi špica u prometu nastao bi kaos ako ne bi bila dobro organizirana linija. Recimo na foru linije 203.