Display

Autor ikar, Prosinac 01, 2007, 13:16:56

pehar_11

Gbr. 828 sa neispravnim bočnim displejem

shef

Mali novitet i na bočnim, 811sa Bivio - Riva (!) - Pećine
Ne ideš u lov na patke ili brat masline pa da kažeš da je sezona završila,autobusa uvik ima,nisu ko laste da se tek na proljeće vraćaju

(c)Teutonic

pehar_11

Gledam već danima i primjećujem kako font na displjeima među istim autobusima nije isti (uglavnom prigradski Crosswayi). Jedni imaju boldani font i boldane brojeve linija, dok drugi imaju neku "tanju" varijantu (gdje su slova sastavljena od jedne točkice). Govorim o natpisima na bočnim displejima među Crosswayima koji voze prigradske linije. Je li ovo namjerno, stvar u displejima ili neka greška?

pehar_11

747

marko745

Danas sam ujutro na 689 vidio bočni display 27 Hreljin-Bakar-Šoići-Rijeka. Prvi put ga vidim, inače je Hreljin-Bakar-Rijeka. Malo besmisleno jer taj polazak ne ide kroz Šoiće nikako.
Ista stvar kao što se bočni display na 10 ispisuje Šoići-Rožmanići-Rijeka, a naselje Rožmanići prođe prije negoli dođe u same Šoiće. Bolje bi bilo da se stavi Šoići-Doričići-Rijeka, ili Šoići-Kostrena-Rijeka, kao što postoji i varijanta na 27 Bakar-Kostrena-Rijeka.

Matija87

Citat: marko745  u Lipanj 02, 2022, 22:33:23
Danas sam ujutro na 689 vidio bočni display 27 Hreljin-Bakar-Šoići-Rijeka. Prvi put ga vidim, inače je Hreljin-Bakar-Rijeka. Malo besmisleno jer taj polazak ne ide kroz Šoiće nikako.
Ista stvar kao što se bočni display na 10 ispisuje Šoići-Rožmanići-Rijeka, a naselje Rožmanići prođe prije negoli dođe u same Šoiće. Bolje bi bilo da se stavi Šoići-Doričići-Rijeka, ili Šoići-Kostrena-Rijeka, kao što postoji i varijanta na 27 Bakar-Kostrena-Rijeka.
Za Rožmaniće se očito misli da su samo na gornjoj cesti naselje iako se prostire i na magistralu

marko745

Pa tamo gdje je stanica Rožmanići-kamp, na magistrali, praktički  i nema kućâ, sve je oko toga sama šuma, tako da ta tvrdnja ne stoji. Zna se gdje je naselje Rožmanići. Sami kamp i ona trgovina Luje još spada u Paveke. Logičnije bi bilo da se stanica zove Kostrena-kamp ili Paveki-kamp, pa bi bilo razumljivo.  Zna se gdje je naselje Rožmanići, ali se Trolej uvijek voli igrati sa toponimima na displayjevima, tako da je jedno vrijeme bilo 5A Drežnička, iako minibus ni u snu nije ulazio u tu ulicu, 20 Mavri, iako nema veze s tim naseljem, tako da eto, ništa tu nije pretjerano novo.

Matija87

Iskreno ne znam baš točne administrativne granice tih naselja po Kostreni tako da slažem se s tobom da bi trebalo izmjenit.
Iako te nazive displeja ne odlučuje autotrolej , već je to po nalogu određene općine , barem je tako bilo prije. Znam da je općina Viškovo odlučila preimenovanje umjesto 20 Mavri u 20 Gornji Sroki.

pehar_11

840 u različitim varijantama, 690

pehar_11

Danas u Matuljima prošao minibus sa displejem "40 Mune" u smjeru Muna, a iza njega 23 (ili 22) u istom smjeru. Greška na displeju ili nešto novo?

Matija87

Citat: pehar_11  u Lipanj 29, 2022, 17:07:52
Danas u Matuljima prošao minibus sa displejem "40 Mune" u smjeru Muna, a iza njega 23 (ili 22) u istom smjeru. Greška na displeju ili nešto novo?

Relikt prijašnjeg vremena , linija 40 Opatija - Matulji - Permani - Mune

pehar_11

828

Nije mi jasno zašto na nekim displejima (na svim linijama koje prolaze Rivom u smjeru Pećina) piše nekada "Riva" ili "riva", a na nekima "centar". O čemu ovisi varijanta?

NP-549

Ovi sa natpisom CENTAR nisu još update-ani.  U smjeru zapada je ostao "centar" što je sinonim za stajlište Slavica tj. Trg RH, dok je u pravcu istoka centar zamijenjen terminom "Riva"

marko745

822 toliko dugo stajao a nije se riješio taj njegov famozni bočni display😀

pehar_11

S obzirom da novi LE Crosswayi i Feniskbusevi imaju nove displeje od Novatronica, ima li razlike u fontu od ovih dosadašnjih?