Klima uređaji u autobusima

Autor sofer29, Svibanj 02, 2022, 18:48:35

sniff

A da napravite tablicu u excelu pa pikate ocjene od 1-5 kako hladi koji g.br.   good_boy

Portos

Autobusi bez klima uređaja trebali bi imati dovoljno krovnih otvora i prozora na otvaranje kojima bi se ostvarilo dovoljno prozračivanje tokom vožnje.
Klimatizirani autobusi bi trebali imati mogućnost ukoliko klima uređaj nije ispravan brojem krovnih prozora i prozora na otvaranje osigurati dovoljno prozračivanje vozila.
Ukoliko je klima uređaj ISPRAVAN krovni prozori i prozori na otvaranje moraju biti zatvoreni i osigurani od otvaranja, klimatizirana vozila trebaju na ulaznim stajalištima otvarati samo vrata za ulaz putnika.
No u ZET-u, niti je ispravnih klima, niti su kod vozila s ispravnim klimama prozori (krovni i bočni) zatvoreni.
Vozila s neispravnom klimom nemaju dovoljno prozora niti ih se pravilno koristi te su to po mom mišljenju neispravna vozila i ne bi smjela biti u prometu.

PRAVILA foruma autobusi.org:
Ukoliko želite citirati tekst s neke druge web stranice, pored navođenja citiranog linka obavezno citirajte i pripadajući tekst.

citaro

Citat: sniff  u Srpanj 01, 2022, 11:55:22
A da napravite tablicu u excelu pa pikate ocjene od 1-5 kako hladi koji g.br.   good_boy

ni ja ne kuzim poantu u svakodnevnom pisanju kojem garaznom broju radi klima a kojem ne...

Paško

Da, bilo bi bolje da postoji kakav sažeti prikaz, možda tijekom jednog tjedna, pa da se mogu donijeti zaključci - klima ne radi u otprilike toliko posto autobusa, u onoliko radi samo polovično i slično.
Pratite stranicu autobusi.org retro na Facebooku!

tramvajac 92

Bolje otvorit onda neku tablicu online. Teško da će jedna osoba sve popikati.

Kocka O405

Za početak možda skupiti dosadašnje podatke iz teme?
Kocka je zakon :)

Tomek

Nema smisla jer nekima kojima je radila više ne radi, a nekima je proradila u međuvremenu ;)

421

ZET Zagreb - aktivni vozni park
445 autobusa + 2 (12 godina već stoje u ARZ-u)
Kao što je ZET-u problem dovesti u ispravno stanje klima uređaje, tako će forumašima biti problem to sve poloviti.
Stanje se mijenja na dnevnoj bazi, po broju i ispravnosti.
Tko voli, nek izvoli.
Glavni razlog stresa je svakodnevni kontakt s idiotima. Albert Einstein
Ako ne mi, tko? Ako ne sada, kada? JFK
Možete varati neke ljude sve vrijeme i sve ljude neko vrijeme, ali ne možete varati sve ljude sve vrijeme. Abe Lincoln

tramvajac 92

429 autobusa ima klimu za vozača, barem. Cabrio + autobusi nabavljeni prije 2003. Tehnički, tu bi trebalo izbaciti i Urbye, koji su izvan prometa.

conecto

Izgleda da su neispravne klime tema jedino u Zagrebu što se već često spominje u medijima. Kako rade klime kod novijih ili starijih autobusa u Splitu, Rijeci, Osijeku, Dubrovniku, Zadru, Puli i drugim gradovima?
A GDJE JE POANTA?
NIJE KOD MENE, MAJKE MI...

ChRiStIaN

Drugi nemaju zagreb.info koji jase po ZETu svakih par dana  kava
@ Autobusi Hrvatska @

ChRiStIaN

Danas sam vozio 700 i 689 i na oba je klima vrhunski hladila, ako zanemarimo klasican problem koji plinasi imaju sa isijavanjem topline u straznjem dijelu.

Na Crnomercu su gotovo svi plinasi bili sa ispravnom klimom i opceniti dojam je da stanje ide na bolje no i dalje je situacija sa biodizelima i meckama uzas.
@ Autobusi Hrvatska @

zag

Klima u autobusima, sezona 2 kava
700-radi  perfeto
683- ne radi
793- radi, ali slabo
311- radi
308- radi
306- radi
304- radi
116- smrzavam se kako je hladno u njemu,
za razliku od 305 u kojem je pakleno vruće

Kocka 146

I ja da ponešto kažem
157 puše nekaj hladno - toplo
179 vozač se brisao non - stop, a u 187 je imao ručnik sa sobom
370 hladi nekaj slabo
302 i 303 su totalni pakao
682 odlično hladi
761 slabo hladi
693 pakao
377 super
317 slabo
Sretan je tko zna voljeti! - Hermann Hesse
Usput posjetite moj YT kanal Lovro Zet 2-HŽ! 🤠

lussin

I šta ćete sad autobus po autobus cijelo ljeto dojavljivati?