AUTOBOKA rashod i prodaja

Autor arsenal, Studeni 12, 2008, 11:11:47

arsenal

Definitivno nije O 303, vec mali sanos, imao je naprijed cak i onu sanosovu oznaku na mjestu gdje bi kod mecke trebala biti trokraka zvijezda. Bus ne napravljen u FAS 11 oktomvri u Skopju (imao je unutra inad vozaca oznaku te fabrike) ako me sjecanje dobro sluzi negdje 1992, a motor mu je isti kao i iz onih FAP-ovih kamiona oznake 1317 koji su u Priboju radjeni po mercedesovoj licenci. Ipak, slazem se sa tobom da je vrlo karakteristican bus, zadnja svjetla koja pominjes su ista kao na meckama O 303, a prozori klizni su radjeni kao na starijim verzijama O 303, tako da gotovo cijelu jednu polovinu prozora mozes otvoriti gurnuvsi je napred, odnosno natrag.

Galeb

Citat: arsenal  u Studeni 12, 2008, 11:33:27
Nema vise ni ovih "setri".
Citat: lav  u Studeni 12, 2008, 11:32:46
Citat: arsenal  u Studeni 12, 2008, 11:24:13
Ovaj kratki sanos koji lici na 0303 je kupljen kao nov 1992, bio je tada jedan od najudobnijih "Autobokinih" buseva ali totalni promasaj sto se brdovite CG tice i njenih puteva sa velikim usponima na kojima nije mogao mrdnuti sa svojim slabasnim "mercedes" motorom od 170 KS.
I on i ova "setra" S-215 HD u pozadini su isjeceni u staro zeljezo.

Jeli ta mečka vozila Herceg Novi-Doboj ???

to e ne e Sanos zadnite stopovi se na Mercedes O303...Sanos S311 inema sredna vrata samo ibila verzija so zadna vrata

arsenal

Dragi prijatelju iz Makedonije, ja sam se u tom busu vozio nebrojeno puta i ZNAM da je napravljen u FAS 11 oktomvri Skopje. E sad, jeli tgo bio unikat ili ne i da li je radjen kao neka licenca mecke ne znam, ali znam da je bus imao sanos oznaku na prednoj stijeni, kao i svugdje po unutrasnjosti!

Galeb

Citat: arsenal  u Kolovoz 13, 2009, 23:09:05
Dragi prijatelju iz Makedonije, ja sam se u tom busu vozio nebrojeno puta i ZNAM da je napravljen u FAS 11 oktomvri Skopje. E sad, jeli tgo bio unikat ili ne i da li je radjen kao neka licenca mecke ne znam, ali znam da je bus imao sanos oznaku na prednoj stijeni, kao i svugdje po unutrasnjosti!

nisto cudno da e unikat  ;D pa posle raspad na jugoslavija bea vo jaka kriza...mozda i ispadnalo nesto takvo - nekoj melez ...bas primetiv nekoi delovi se sanos (vrati,prozorci),samo mi e cudno za stopovi i mestopolozba na srednata vrata...a mozda i e custom made ,nisto cudno ...pozz ;D

arsenal

DAF SMIT Mercurius od koga su izgleda nazalost, digli ruke... >hammer<

miham

Citat: arsenal  u Studeni 12, 2008, 11:15:16
Ovih"sanosa" vise nema, vecina ih je isjecena, samo ovi najmladji  tipa S-515 u prigradskoj varijanti sa "mercedes" motorima od 240 ks iz 1992 godine su prodati  nekom privatniku u Niksicu kao jos uvijek upotrebljivi.

MENI.. :)