ZET razno (4)

Autor Volzhanin, Lipanj 25, 2019, 20:42:19

MAN truck bus

Citat: ChRiStIaN  u Srpanj 15, 2022, 12:59:34
... I nek kontrola radi svoj posao!!!  nnee

Ali i vozači, ako u Dubrovniku usred sezone autobus može stajati na stanici dok svi ne uđu na prva vrata i kupe karte - može i u Zagrebu. Primjer je Autoturist/Samoborček i ostali privatnici, na kolodvoru čeka pun peron, ali svi idu na prva vrata i kupuju karte / pokazuju pokaze. Bez udruženja nema koristi.
"vas 10 ušlo niko nikakve karte, znači prazan bus vozi na liniji bespotrebno"
"kartu imamo?"
"jel može karta? jel problem dat ovdje kartu"

421

@smogovci.bbb2
8-9 sretnika u službi temeljem alineje 3 uz primjenu alineje 2 ..."može ostatak vratiti u gotovom novcu kune ili gotovom novcu kune..."
@tramvajac 92
Citat: tramvajac 92  u Srpanj 15, 2022, 11:42:05
... trebati će i tiskati karte s dvojnom cijenom, pošto će se godinu i pol trebati iskazivati tako cijene..."
(5) Iznimno od stavka 1. ovoga članka, poslovni subjekt nije dužan dvojno iskazivati cijenu i drugi novčani iskaz vrijednosti:
– cijenu otisnutu na karti za uslugu putničkog prijevoza
Glavni razlog stresa je svakodnevni kontakt s idiotima. Albert Einstein
Ako ne mi, tko? Ako ne sada, kada? JFK
Možete varati neke ljude sve vrijeme i sve ljude neko vrijeme, ali ne možete varati sve ljude sve vrijeme. Abe Lincoln

tatratram

Citat: 421  u Srpanj 15, 2022, 09:11:18
@tatratram
Govoriš o drugom svijetu i drugim ljudima.

Ne bih se baš složio da su drugi ljudi. U to se možeš uvjeriti kada vozač iziđe na zadnjoj stanici i javi se na mobitel.  :)

Putnik79

Citat: MAN truck bus  u Srpanj 15, 2022, 15:42:11
Ali i vozači, ako u Dubrovniku usred sezone autobus može stajati na stanici dok svi ne uđu na prva vrata i kupe karte - može i u Zagrebu. Primjer je Autoturist/Samoborček i ostali privatnici, na kolodvoru čeka pun peron, ali svi idu na prva vrata i kupuju karte / pokazuju pokaze. Bez udruženja nema koristi.
Sa ovim se u potpunosti slažem..... thumbs

Citaro G Facelift gbr.185

Citat: MAN truck bus  u Srpanj 15, 2022, 15:42:11
Baš će se netko za******t s putnicima, a kaj dobiju od tog, par lipa od svakoga putnika dodatka na plaću.
Citat: ChRiStIaN  u Srpanj 15, 2022, 12:59:34
Karte treba poskupiti. 1€ minimum i cao. I nek kontrola radi svoj posao!!!  nnee
Lako je vama reć kaj radite u ZETu kad vam je prijevoz besplatan tj. dobijete za prijevoz dodatak ili kako već.

ChRiStIaN

Ja i kad nisam radio u ZETu kupovao sam karte. U koji god drad u Europi i svijetu sam dosao, uredno sam platio prijevoz i znas kaj? Nigdje nije kostao 4kn! Tak da, prosim najte...
@ Autobusi Hrvatska @

MAN truck bus

Citat: Citaro G Facelift gbr.185  u Srpanj 15, 2022, 20:37:39
Baš će se netko za******t s putnicima, a kaj dobiju od tog, par lipa od svakoga putnika dodatka na plaću. ....

Kod privatnika ne dobiju ništa, a svi imaju karte. I što je veći broj prodanih karata veća je i provizija.  kava
"kartu imamo?"

421

@MAN truck bus
ZG je neusporediv s ostatkom države u JGP zbog tramvaja i većeg broja izmjene putnika.
Da, i OS ima tramvaj, ali i ulazak na nj na prva vrata poput  bus123.
Sve ovisi o politici JGP u dotičnom gradu, podršci struktura grada i ostalim čimbenicima koji podržavaju stvaranju prihoda.
@Citaro G Facelift gbr.185
Pročitaj javno dostupan Kolektivni ugovor, članke 89 i 101 pa onda komentiraj.
https://www.zet.hr/preuzimanja/kolektivni-ugovor/7154
Glavni razlog stresa je svakodnevni kontakt s idiotima. Albert Einstein
Ako ne mi, tko? Ako ne sada, kada? JFK
Možete varati neke ljude sve vrijeme i sve ljude neko vrijeme, ali ne možete varati sve ljude sve vrijeme. Abe Lincoln

Putnik79

Zašto se pod br.1 ne uzme prodaja karata Tisku, pa to bi za početak bio dobar potez.Ima Zet dosta svojih prodajnih mjesta,a tu su onda i vozači, pa neka zarade koju kn ili eur više, zašto plačati usluge prodaje Tisku koji ionako ne plača ništa ili kasni sa uplatom po neznam koliko,a vidim da ih sad skoro pa na svaku našu stanicu montiraju(mislim na kioske Tiska).Ovako vozač nosi živu lovu u firmu, dobro svima ali...............

smogovci.bbb2

"Nećete imati ništa i bit ćete sretni"
Kad je nepravda zakon, otpor je obaveza

zag

Citat: smogovci.bbb2  u Srpanj 16, 2022, 19:05:49
Uranili byeg
Imam istu sliku 697 na kojem piše ˝Sretan Uskrs!˝

ChRiStIaN

Dokaz da taj zagreb.info objavi ama bas sve kaj im dode pod njusku. Klosarska zuta stampa.
@ Autobusi Hrvatska @

BestOne

Dosta vozača razgovara na mobitel na slušalice ili spikerfon, a neki baš imaju mobitel na uhu. Pretpostavljam da je imati mobitel na uhu zabranjeno, ali što je sa slušalicama ili spikerfonom? Je li to u redu? Meni se čini da dosta smanjuje koncentraciju i sigurnost vozača, ali vrlo često viđam da vozači razgovaraju na mobitel.

BestOne ~ autobusi.org

pehar_11

Ja sam baš neki dan gledao malo jer su me zanimale kolike bi bile kazne pa sam ovo pronašao:

- vozač motornog vozila za vrijeme vožnje ne smije upotrebljavati mobitel niti druge uređaje na način koji bi umanjili mogućnost reagiranja i sigurnog upravljanja motornim vozilom (članak 196. stavak 3.),
- mobitel se može koristiti za vrijeme vožnje ako se upotrebljava naprava koja omogućava njegovo korištenje bez upotrebe ruke (članak 196. stavak 4.).
    Za ovaj prekršaj propisana je novčana kazna u iznosu od 500 kuna.
    Izuzetak jesu situacije u kojemu vozač motornog vozila radi očuvanja života ili pomoći unesrećenima u prometu mora koristiti mobitel ili neki drugi uređaj radi uzbunjivanja interventnih službi i pružanju
    pomoći unesrećenima

Kako bi vožnja bila sigurnija i kako vozač ne bi počinio prekršaj, obavezno koristite tzv. handsfree sustav

Ukratko, koliko ja znam, slušalica (ako je se koristi) bi treba biti samo u jednom uhu (jedno uho bi ako se ne varam moralo "ostati" za slušanje zapravo svega drugog, od putnika do interventnih službi), ali uvjek možeš staviti telefon sastrane i staviti na zvučnik (vozačima nezgodno jer cijeli autobus sluša razgovor).

MAN truck bus

Slušalice su handsfree uređaji koji nisu Zakonom zabranjeni i smiju se koristiti. Koriste se osim za razgovor i za slušanje muzike jer neki autobusi se toliko raspadaju da je to spas. Dodatno je i spas živaca od kvocanja putnika za stvari na koje vozač nema utjecaj.

Ne smanjuje koncentraciju, više koncentraciju smanjuje kad se netko počne drečati vrata ili stanica ili započinje svađe. Puno opasnije kad vozač vozi pod stresom ili nervozom nego uz muziku koja ima opuštajući efekt.
"kartu imamo?"