Slike autobusa u 2022.

Autor Mercedes bus, Siječanj 01, 2022, 00:08:15

zag

tramvajac 92

Kolega, trudiš se, vozaš se po gradu i okolici i to je super. Samo ti neke fotke uništi kut pod kojim snimiš. Recimo, 17 je ispao super, 435 bi trebalo provući kroz neki software za obradu slika (npr. Photoscape) da bi bolja ispala. 35 si došao korak preblizu, a 36... ne znam kako bi se to moglo spasiti. Probaj imati sunce iza leđa.

Evo, ja sam probao nešto sa 435.

zag

Još mrcina iz VG
1)- 108 na 305
2)- 850 na 335
3)- 70 na 324 za ĆIČKU POLJANU

zag

Malo s Črnomerca
1)- 314 i 315 na 120
2)- 45 na 124

citaro

Citat: tramvajac 92  u Srpanj 30, 2022, 18:13:37

Nije nista bolje... A i badava njemu nesto govoriti, kroz jedno uho unutra, kroz drugo van.

Melisa Kodžoman

Onda neka se loše slike (više) počnu brisati. Kad samo dobre slike ostanu, to je najbolja povratna informacija kakve bi se slike trebale stavljati. Slike lošije kvalitete neka ostanu eventualno ako predstavljaju neku rijetkost (recimo 62 na 129), čisto za dokumentaciju.

Paško

E, sad se stavite u kožu nas koji bismo trebali uređivati fotke. Kako god okreneš, netko neće biti zadovoljan. Neki će se ljutiti jer su im loše fotke obrisane (za njih baš i nemam razumijevanja), a neki jer ih nije obrisano više.

Fotke iz prethodnih par zagovih postova sve imaju jednu temeljnu grešku – fotkane su prema suncu umjesto prema strani koji sunce obasjava. Zato su premračne, a situacija nije popravljena ni tijekom snimanja (npr. fokusiranjem na subjekt, autobus, klikanjem tako da se što više svjetla povuče na njemu) ni bilo kakvim uređivanjem (igranjem s kontrastom i slično). Pojedine su (36 na 120) stvarno negledljive i ne bi trebale biti tu osim ako je na njima nešto što se ne viđa često. Također, bilo bi lijepo da se zag malo zaigra i koji put odmakne od autobusa, proba složiti kadar gdje će se vidjeti više toga (npr. slično kao 314 i 315 na 120), a gdje autobus neće zauzimati toliki dio fotke. Sad sam tek skužio tramvajčev post do kraja, gdje je napisao praktički isto.

Eto, naših par savjeta, a bilo bi lijepo da zag o njima promisli koji dan, a ne odgovori drsko, po običaju.
Pratite stranicu autobusi.org retro na Facebooku!

gorgoroth

Izgleda je on sve vas stavio na ignore

zag

Citat: tramvajac 92  u Srpanj 30, 2022, 18:13:37
Kolega, trudiš se, vozaš se po gradu i okolici i to je super. Samo ti neke fotke uništi kut pod kojim snimiš. Recimo, 17 je ispao super, 435 bi trebalo provući kroz neki software za obradu slika (npr. Photoscape) da bi bolja ispala. 35 si došao korak preblizu, a 36... ne znam kako bi se to moglo spasiti. Probaj imati sunce iza leđa.

Stvar je u tome što su u pitanju 2 različita mobitela.....

zag

Evo malo sam se s kontrastom igrao s fotkama 65 na 120 pa evo ako smeta brišite.
1)- Na Črnomercu, čeka polazak.
2)- Papirić na kojem piše Črnomerac umjesto Črnomerec rofl
3)- Na okretištu Prečko. Slikan nakon vožnje u njem ;D

zag

Evo i fotkica s vožnje u 36 na 137
1), 2)- Poziranje na stajalištu D.Mandića- Balunov put
3)- MUP
4)- Črnomerec

zag

Malo današnjih neoubičajenih
1), 2)- 158 na 136 u Španskom i na Črnomercu
3)- 239 na 135
I nešto uobičajeno
4)- 696 na 120

tramvajac 92

Famozni 238 koji se ne sastaje sa displayem. A ni moj mob s narančastim displayima kad nije oblačno ili noć.

citaro

#418, Mihaljevac

akzg22

ZG 8823-GR (g. b. 48).