Pogon Velika Gorica

Autor MAN19464, Veljača 26, 2014, 19:16:31

sofer29

Citat: MAN truck bus  u Rujan 25, 2022, 17:45:14MANovi iz 2009. koji su davno napravili miliun km sad će ponovno vratiti na prigradske linije terminala Dubec, a Crosswayi LE će otići put VG. Ako je to tebi normalno i uredu, svaka čast, ali meni logika to ne dopušta. Ne znam na koju foru je KTI Crosswaya LE vrlo nizak jer Dubravski po pitanju kilometara ne kaskaju, a njihovu startnost, udobnost i pozitivan feedback od strane vozačica i vozača koji ih svakodnevno voze ne možeš osporiti.
ja sam vozio ove ivece 407-420 te ove kaj imaju bocnu reklamu eu fondova,meni osobno dobri..ok vrata,startan,dobre kocnice,retarder na ruckicu,klima/grijanje radi..meni sasvim ok bus,jedino je plastika malo tvrda..sve u svemu,4/5 ocjena

Tomek

Citat: MAN truck bus  u Rujan 25, 2022, 17:45:14MANovi iz 2009. koji su davno napravili miliun km sad će ponovno vratiti na prigradske linije terminala Dubec, a Crosswayi LE će otići put VG. Ako je to tebi normalno i uredu, svaka čast, ali meni logika to ne dopušta. Ne znam na koju foru je KTI Crosswaya LE vrlo nizak jer Dubravski po pitanju kilometara ne kaskaju, a njihovu startnost, udobnost i pozitivan feedback od strane vozačica i vozača koji ih svakodnevno voze ne možeš osporiti.

Znaci 7 MANova 2009. Iz Velike Gorice ce u Zagrebu zamijeniti 29 Crosswaya LE? Rekao bih da je to u najmanju ruku cudno.
A drugo, gdje ce onda 25 novih Crosswaya LE? U Samobor?
Ti si bar netko tko ima ZET u malom prstu tak da ne ocekujem ovakve postove.
To vise prilici teoreticaru zavjera smogovcu.
Inace smogovcev omiljeni poslodavac Mile Fontana i HDZ su Zagreb i ZET ostetili za milijune ne nabavljajuci autobuse i tramvaje preko EU fondova tj nabavljujuci njihov minimalan broj. Sad je EU lova za to pri kraju i sad ce Grad morat placat nove nabavke.

Tomek

Citat: sofer29  u Rujan 25, 2022, 18:51:49ja sam vozio ove ivece 407-420 te ove kaj imaju bocnu reklamu eu fondova,meni osobno dobri..ok vrata,startan,dobre kocnice,retarder na ruckicu,klima/grijanje radi..meni sasvim ok bus,jedino je plastika malo tvrda..sve u svemu,4/5 ocjena

Solidni autobusi koji su na istoku grada ostvarili svoju punu namjeru. Na zapadu grada su propali slucaj sa disponiranjem na linije gdje bi trebali voziti gradski niskopodnjaci.
U Velikoj Gorici ce biti pun pogodak

MAN truck bus

Očito me nisi shvatio, pa zato krenimo iz 0.

Ako stvarno 1.10. idu Crosswayi LE put APVG, a novi još nisu stigli onda ih do dolaska novih moraju nekakvi autobusi zamjeniti, a to će biti razvaljeni Cityi iz 2009. ili još gori Conecti/Citari. No ako će se čekati dolazak novih autobusa, pa tek onda premještati Crosswaye LE iz 2018. onda to ima smisla jer će ih u suprotnom biti previše.
"vas 10 ušlo niko nikakve karte, znači prazan bus vozi na liniji bespotrebno"
"kartu imamo?"
"jel može karta? jel problem dat ovdje kartu"

Tomek

Citat: MAN truck bus  u Rujan 25, 2022, 19:25:28Očito me nisi shvatio, pa zato krenimo iz 0.

Ako stvarno 1.10. idu Crosswayi LE put APVG, a novi još nisu stigli onda ih do dolaska novih moraju nekakvi autobusi zamjeniti, a to će biti razvaljeni Cityi iz 2009. ili još gori Conecti/Citari. No ako će se čekati dolazak novih autobusa, pa tek onda premještati Crosswaye LE iz 2018. onda to ima smisla jer će ih u suprotnom biti previše.

Da, ocito nisam, onda ok. Da, mogli bi se strpit dva tri tjedna, al prezivjet cemo i ako ne bude tako. Inace neki Crosswayi ala 407 i 49 su vec mjeseci u kvaru kod zastupnika pa i to treba vidjet kaj ce biti s njima.
Mozda 1.10. Ode samo par komada, a vrate se npr 75-87 koji su tamo.

MAN truck bus

Teško da će se preživjet jer to nije mali broj autobusa koji bi odjednom otišao znači morale bi biti dodatne redukcije što baš nije poželjno, a 407 je danas na 208 i sve funkcionira s njim.  ;)
Recimo da odu 402-404 (401 i 5 su izvan prometa), a dođe par komada 341-347 u zamjenu, a iz Podsuseda par Crossway LE, a vrati im se par 75-87 to bi bila dobra varijanta zbog privikavanja vozača na drugačije autobuse (npr. obavezno povlačenje stanične na Urbanwayu i senzori), a onda i postepeno navikavanje putnika na drugačija vozila.
"kartu imamo?"

Tomek

Koliko je opce sigurno da ce Urbanwayi ici?
407 je dugo bio out i dosta zaostaje kilometrazom za ostalima iz serije koji su u Dubravi.

MAN truck bus

Spominjalo se da će čitava serija gb. 401-420 otić u Goricu, a Urbanwayi bi bili za 330 i 335 jer su gradski autobusi. Šta će biti od toga pokazat će vrijeme, ali ako i odu neće biti neko riješenje za VG zbog svoje konfiguracije.
"kartu imamo?"

MAN19464

Citat: smogovci.bbb2  u Rujan 25, 2022, 17:40:52Šališ se. ZET želi voziti samo do Velikog Polja. Drugo je što ZET nitko ne pita što želi. Kad već mora, onda bi vozio samo 268 i 330 ali to ne paše VG jer gdje će naći prijevoz za 4 kune
Pa tko može natjerati Zet da vozi područje drugog grada, Velika Gorica sigurno NE.
To je politička igra koju Gorica maksimalno iskorištava.
Grad Zagreb da neželi Zet u drugom gradu, nebi ni vozio.
U ovom slučaju jedinu krivnju možemo prepisat gradskim ocima grada Zagreba.

Tomek

Krivnju za kaj? Za suradnju s gradovima u zupaniji koji gravitiraju Zagrebu?
ZET je u Velikoj Gorici sad vec vise od 40 godina, zasto bi se trebao maknuti?
U Samoboru, Jastrebarskom i Dugom Selu se to pokazalo kao greska.
A i prihod od Velike Gorice nije zanemariv.

MAN truck bus

Zašto se onda ne pokuša povratak prijevoza na nekadašnje gradove uz suradnju istih (kad je već dobra dobit)? Recimo sudjeovanje u nabavi autobusa u određenom omjeru, a zasigurno bi se našlo ljudi koji bi se prebacili iz tvrtki koje sada voze na tim teritorijima. Jasno mi je za Samobor da je skoro ne moguće maknuti trenutni dvojac jer su se i oni probudili iz zimskog sna, pa krenuli u nabavke novijih vozila kako bi mogli sudjelovati na natječajima, ali primjerice Dugo selo bi možda bilo zainteresirano za povratak. Ne tako davno je bio plan ponovnog uvođenja linije za Dugo selo čak su vozni redovi i službe bile gotove (broj bi bio 264 jer je tad bio slobodan), ali se naglo odustalo zbog visine subvencije.
"kartu imamo?"

Tomek

Planovi postoje da se pokusa, ali ima toliko problema u zapustenom i devastiranom gradu kao i u samom ZETu da prvo treba stabilizirati ovo sto trenutno gori. Ide se s novim nabavkama vozila, otvoreni su ovi natjecaji prosli mjesec za vozace/servisere i ostalo operativno osoblje pa ce se vidjet.
Cjena plina isto leti u nebo i to ce trebat uzet u obzir kod aktualnog voznog parka te ce se forsirati da ti busevi prije idu papa jer postaju apsolutno neisplativi. A opet vozni park je devastiran dosadasnjim upravljanjem i gori na vise mjesta.
Isto tako se zeli izbjeci 2009. I nabavka pola voznog parka jer onda ce za 10 godina biti isto sranje kakvo je i sada.

smogovci.bbb2

Citat: Tomek  u Rujan 25, 2022, 19:18:53Inace smogovcev omiljeni poslodavac Mile Fontana i HDZ su Zagreb i ZET ostetili za milijune ne nabavljajuci autobuse i tramvaje preko EU fondova tj nabavljujuci njihov minimalan broj. Sad je EU lova za to pri kraju i sad ce Grad morat placat nove nabavke.
"Promašio si ceo fudbal". Zagreb je dobio "najmanje" autobusa sukladno svom bogatstvu. Osim toga, tko Vam je kriv kad ne glasate za HDZ u ZG :)evil
 Za tramvaje do sad nisu bila predviđena sredstava EU (oni su ekološki a ČKD-jci i ĐĐ troše manje struje nego Končarevi ;D ), samo obnnova tračnica
"Nećete imati ništa i bit ćete sretni"
Kad je nepravda zakon, otpor je obaveza

Tomek

Pa HDZ je i bio na vlasti u Zagrebu zajedno s Miletom u zadnjem mandatu o cemu pricam.
Cudno kak sad ce tramvaji moci ici preko EU love, a prije nisu mogli. Bas cudno.

MAN19464

Citat: Tomek  u Rujan 25, 2022, 20:03:15Krivnju za kaj? Za suradnju s gradovima u zupaniji koji gravitiraju Zagrebu?
ZET je u Velikoj Gorici sad vec vise od 40 godina, zasto bi se trebao maknuti?
U Samoboru, Jastrebarskom i Dugom Selu se to pokazalo kao greska.
A i prihod od Velike Gorice nije zanemariv.
Krivo si me ahvatio Tomek, upravo o tome govorim, ZET vozi Gorica plaća, to sam namjenio onima koji pišu nek si gorica nađe tko će im voziti ili nek kopiraju Šibenik.
Zašto bi, ovako dobro Gorici imaju osiguran kvalitetan projevoz, dobro ZET-u jel imaju odličan prihod u druhom gradu.