ZET razno (4)

Autor Volzhanin, Lipanj 25, 2019, 20:42:19

MAN truck bus

Čisto sumnjam da će se uskoro nabaviti nove jer je 2020. otkazan natječaj za nove praone i od tad novi nije raspisan već se samo djelomično krpaju postojeće.
"vas 10 ušlo niko nikakve karte, znači prazan bus vozi na liniji bespotrebno"
"kartu imamo?"
"jel može karta? jel problem dat ovdje kartu"

sniff

Na većini MANova [352,358] stražnja registracija se jedva može očitat...

pehar_11

Valjda sam pogodio mjesto gdje da stavim.
https://dnevnik.hr/vijesti/hrvatska/vi-ste-divno-ljudsko-bice-nesebicna-gesta-vozaca-autobusa-odusevila-zagrepcane---749397.html?itm_source=HomeTopRow&itm_medium=Dnevnik&itm_campaign=Naslovnica

Idalje ima dobrih ljudi. Svaka čast gospodinu!

"Vi ste divno ljudsko biće": Nesebična gesta vozača autobusa oduševila Zagrepčane

Vozač autobusa 279 na liniji Dubec - Novi Jelkovec nije puno dvojio što treba učiniti kad je vidio osobu u invalidskim kolicima kod pješačkog prijelaza.

Jedna je djevojka fotografirala trenutak kada vozač autobusa pomaže čovjeku u invalidskim kolicima da prijeđe cestu. Vozač je u Novom Jelkovcu zaustavio autobus na pješačkom prijelazu i izašao van kako bi pomogao muškarcu u kolicima.

"Bus 279. Vozač se zaustavio kod pješačkog prijelaza da propusti gospodina u kolicima. Kad je zaustavio bus, momentalno je izjurio van da mu pomogne da lakše prijeđe cestu i dođe do nogostupa. Na izlasku iz busa sam mu poručila da je divno ljudsko biće, nasmijao se i meni uljepšao jutro osmijehom i svojim postupkom, a vjerujem i gospodinu na slici", napisala je jedna korisnica na stranici Zakaj volim Zagreb.

Putnik79

Tomasevic nastavlja Bandicevim stopama samo tako.Advent u Zg Zet ce opet voziti besplatno, kad svi gradovi europe zaraduju Zagreb ima para..stvarno za pod rubriku vjerovali ili ne.

ChRiStIaN

A kao inače se velika lova zgrče na kartama u večernjim satima  kava
@ Autobusi Hrvatska @

Putnik79

Pa da ima reda zaradivalo bi se itekao, samo nema.Daj kontrolorim ovlasti, vozacim vremena da se bave kartama,makni karte sa tiska i evo ti zarade i u vecernjim satima. hi

ChRiStIaN

Možda ću ispasti šovinista ali nema veze no očekivati da budu 2-3 huligana gospođi iz kontrole od 50 godina platili kaznu je suludo. Zaposli ljude koji fizički mogu obavljati taj posao a pod tim mislim da se mogu obraniti od napada i daj im nekakvu opremu.

U Pragu ide njih 5 u kontrolu vozila. Svi visoki, jaki u opremi. Pendreki, čak i oružje (kaj je u cijevi, ne znam). Imaju iste ovlasti ali su brojke i "oprema" na njihovoj strani. Kod naših je oprema pederuša ili kod žena, ona torbica u kakvima se nose pekinezeri. U startu - zajeb.

Šuška se da karta ide na 1€ i podržavam to. Pojedinačna karta 1€, makni ih od vozača i nek se kupuju van vozila. Uz to, stimulirati kupovinu mjesečnih pokaza tako da isti pojeftini sa npr 360kn kolko je sad na 40€. Ovak kak je sad ispada da je bolje na poso i s posla kupiti 2x4kn kartu nego plaćati pokaz i to tak nemre i nesmij biti. Mjesečni pokaz mora biti jeftinija opcija.
@ Autobusi Hrvatska @

Putnik79

Pa ako treba neka ih i tu ide 5,6 nebitno, uzmi dvije, tri linije posalji ih po 5 i udri.Samo prvo i osnovno trebaju imati ovlasti traziti i dobiti osobnu iskaznicu ili sa njima poslati zastitara koji to ima, ima ih u firmi fala Bogu.Sve se da rjesiti di je volja i zelja,a kartu od 1 eur podrzavam ali neka opcije da se moze kupiti i kod vozaca ako se maknu sa Tiska.

Putnik79

Pa onda ne vidim problem.Nema dalje dok se ne napise kazna i kroz izvjesno vrijeme budu naucili.Sad sam slucajno naletio na jedan clanak koji kaze da je putnik duzan dati vjerodostojne podatke, ne nuzno osobno iskaznicu koji moraju biti istiniti.E sad na sudu bi tu svasta bilo tako da nisam bas siguran kako bi to protumacio....ali dobro sta god bitno da se nekakav red uvede.

C2

Bilo bi dobro da se umjesto kod vozača karta može kupiti kao na primjer u Münchenu, na automatu koji prima gotovinu i kartice.
Izvor: https://de.m.wikipedia.org/wiki/Datei:MVG_Fahrkartenautomat_neu.jpg

MAN19464

Velika akcija kontrola karata putnicima za vg područje.
Kontrola prisiljava da od vozača kupe kartu od 6 kuna koja im nevrijedi u drugoj zoni, koliko ja znam vrijede karte s kioska od 4 kuna ili od 15 kn kod vozača, ova od 6 kod vozača vrijedi samo u prvoj zoni.
Ispravite me ako griješim.
Mislim da kontrolori izmišljaju svoja pravila.

MAN19464

https://gorica.info/2022/11/07/pocinje-tjedan-pojacanih-kontrola-u-autobusima-u-zet-u-se-odlucili-zesce-obracunati-sa-putnicima-bez-karte-na-linijama-za-veliku-goricu/

ZET se ovaj tjedan odlučio žestoko obračunati s putnicima koji se na linijama između Zagreba i Velike Gorice (268, 290 i 330) te na svim lokalnim linijama na širem velikogoričkom području, voze bez karata, odnosno onima koji se švercaju. Službena obavijest o tome navodno je i osvanula na oglasnoj ploči u prostorijama ZET-a u našem gradu.

Konkretnije, tijekom čitavog dana i na svim autobusnim stanicama vozači ZET-a dužni su, navodi se u službenoj obavijesti, puštati putnike u autobus samo na prva vrata, kontrolirati karte i prodavati ih onima koji ih nemaju. Tu kontrolu vozači neće obavljati na onim stajalištima na kojima će to činiti kontrolori karata.

Tjedan ZET-ova obračuna sa švercerima u autobusima na goričkom području trajat će od ponedjeljka, 7. studenoga, do nedjelje, 13. studenoga, stoji u obavijesti.

Naravno da je pravo ZET-a da onemogući švercere da se voze njihovim autobusima i tramvajima na svim linijama u Zagrebu i čitavoj okolici. Nije, doduše, jasno je li ova drastična mjera uvedena samo na velikogoričkom području ili će se primjenjivati i na svim ostalim linijama.

LinkerVIŠE NA WEBU

Zanima vas dodatna mjesečna zarada i povećanje kućnog budžeta? Sve više ljudi koristi...
Zanima vas dodatna mjesečna zarada i povećanje kućnog budžeta? Sve više ljudi koristi...

Što će to, međutim, donijeti putnicima. Prema svakodnevnim iskustvima redovnih korisnika ZET-ovih linija izmađu Zagreba i Velike Gorice tijekom dana postoje svojevrsne crne rupe u kojima nema polazaka koji su navedeni u voznom redu. Na takve primjedbe iz ZET-a imaju čitav niz opravdanja, ali ona su sve manje uvjerljiva poput onog popularnog među duhovitim učenicima, korisnicima zagrebačkog javnog gradskog prijevoza, prije tridesetak-četrdesetak godina:

Zakasnio sam u školu jer je pukla guma na tramvaju...

Šalu na stranu, ali ovaj tjedan obračuna sa švercerima treba biti spreman na dodatna kašnjenja budući će putnici moći ulaziti samo na prva vrata u autobuse. Za sustavne kontrole trebat će dodatno vrijeme, pa treba računati da će putovanje duže trajati.

ZET ne zanimaju lokalne linije na goričkom području
Sve se to događa, ne treba ni na to zaboraviti, u nejasnim odnosima između zagrebačke i velikogoričke gradske uprave oko financiranja javnog autobusnog prijevoza. Iz Zagreba tvrde da neće oni sufinancirati jeftiniji prijevoz Velikogoričanima, dok iz Velike Gorice podsjećaju da cijena prijevoza kojeg im naplaćuje ZET nezaustavljivo raste.

Do prije tri godine Velika Gorica subvencionirala je javni prijevoz ZET-a s 800.000 kuna na mjesec, a danas je taj iznos narastao na vrtoglavih 3,6 milijuna kuna. Nedavno se spominjao i iznos od 3,9 milijuna kuna, ali je to povećanje odgođeno. Velika Gorica i Zagreb ugovor o prijevozu pod ovim uvjetima imaju samo do kraja godine.

ZET želi i dalje držati profitabilne linije između Zagreba i Velike Gorice. No, sve ostale linije ih ne zanimaju. Sve to stavlja pritisak na goričku gradsku upravu koja pod hitno treba pronaći nove prijevoznike ili mogu očekivati novo poskupljenje koje će na njihovu adresu stići iz metropole...

Putnik79

BestOne

Kakvu će psihološkom pritisku vozači biti izloženi? Hoće li ga moći izdržati?

BestOne ~ autobusi.org