Gradska i prigradska stajališta 2

Autor kico101, Studeni 21, 2007, 22:01:20

tramvajac 92

Meni je smislenije da se nazove stanica Volosko groblje, nego Volosko 2 groblje. Ako je to cilj, nije loše.

rzri05

Citat: pehar_11  u Studeni 13, 2022, 16:49:31Usput, ako netko ima savjet/ideju - imam 90% slika stajališta sa linije 34 u oba smjera, kako da ih poredam (tj. da li nešto poput Excela ili direktno ovdje na forum u obliku tablica)? Naravno, planiram isto i za druge linije (ako i koliko stignem), čisto da sva stajališta budu pregledna i na jednom mjestu.
Možda bi se te slike mogle umetnuti u onu kartu u postu 340 u ovoj temi? Ako se dobro sjećam mislim da te "Google My Maps" karte podržavaju i umetanje slika na označena mjesta. Po meni bi to osobno bilo najbolje što se mogu sjetiti :)

Čelični

#347
( nadam se da ni ja nisam promašio temu )
Naime primijetio sam da nazivi gradskih stajališta koji su na (shemi)Mreži lokalnih linija koji su identični njihovim nazivima i na čekaonicama (ukoliko ih navedeno stajalište ima), nisu identični onima na unutrašnjim displejima.
Navesti ću par primjera. Lijevo naziv na shemi (čekaonici), desno na unutrašnjim displejima :
Linija 13 : Balde Fućka > Balda Fućka
Linija 13 : B. Fućka - Pašac > Pašac 1 križ
Linija 7, 7A : Vukovarska > Podmurvice spomenik
Linija 7 : Čepićka > Čepićka Pravni FAX
Linija 2A, 6, 7, 7A : Tehnički fakultet > Tehnički FAX
Linija 5 : Osječka - Drežnička > Rotor Škurinje
Smatram da bi Autotrolej prilikom objave nove (sheme)Mreža lokalnih linija koju najavljuje na njoj mogao prilagoditi nazive stajališta da budu što identičnija, i usput lakše prepoznatljivija. Znam da i na ZET-ovoj mreži tramvajskih linija ima takvih primjera da se nazivi razlikuju.

lussin


pehar_11

#349
Po nekoj logici ima smisla da se nazivi stanica prilagođavaju onome što je putnicima poznato, npr. vidim da se izbjegavaju imena ulica (što meni nije drago), ali u drugu ruku ima smisla. Evo ti primjer na liniji 34 - stanica se zove Rukavac 2 stara škola a nalazi se u Ulici Dušana Mavra, i to je jedina stanica u toj ulici u rasponu od 1 kilometar u uba smjera. Lakše bi bilo nazvati "Ulica Dušana Mavra", nego "Rukavac 2 stara škola", što na displeju ispadne "Rukavac 2 st. šk.." jer eto, ne stane (onda bi se "Rukavac 1 market" mogao nazvati automatski "Rukavac/Rukavac - centar" jer postoji samo jedan Rukavac pa nema potrebe za brojevima). Apsolutno sam protiv označavanja stanica sa slovima A i B - putnici ne znaju koji je smjer, a ako ista stanica postoji u oba smjera, onda za to smisla nema. Svi smo se u prigradu privikli na "stare" nazive, no ovako iskreno gledajući, apsolutno su pogrešni, stari, loše napisani i nepregledni za najavu stanica. Evo primjer u prilogu od čega se meni diže kosa na glavi. A tek ove silne točke.

Druga stvar koja me smeta na unutarnjim displejima je da se netki nazivi "vrte" (od desno prema lijevo) ukoliko ne stanu, dok drugi stoje jer je manji tekst na displeju. Često to zna zbuniti putnike da je to trenutna stanica (iako piše "sljedeća stanica"), pa bi bilo logično da se stanica koja slijedi uvijek vrti bez obrzira na duljinu teksta, a pri dolasku na stajalište "zamrzne", ako shvaćate što želim reći.

Citat: rzri05  u Studeni 13, 2022, 18:22:37Možda bi se te slike mogle umetnuti u onu kartu u postu 340 u ovoj temi? Ako se dobro sjećam mislim da te "Google My Maps" karte podržavaju i umetanje slika na označena mjesta. Po meni bi to osobno bilo najbolje što se mogu sjetiti :)
Stavio sam dvije slike kod Rukavca, pogledajte pa mi javite.
Vrijeme je novac.

NP-549

Obzirom da ja to radim,  molim da mi se pojasni što je to točno KAOS na liniji 26 ?

Boki651

Trebalo bi ovaj "FAX" izbaciti iz naziva stanica, jer em zvuči neprofesionalno em sve veliko, baš bode u oči.

rzri05

Citat: pehar_11  u Studeni 13, 2022, 19:14:24Stavio sam dvije slike kod Rukavca, pogledajte pa mi javite.
Izgleda dobro thumbs

pehar_11

Citat: NP-549  u Studeni 13, 2022, 21:07:31Obzirom da ja to radim,  molim da mi se pojasni što je to točno KAOS na liniji 26 ?
Ma ništa, zaboravi.
Vrijeme je novac.

NP-549

Pa s nekim razlogom je stavljen screen shot pa me zanima

Matija87

Ne razumijem zbog čega ti smeta numeracija i A/B smjer, numeracija je korisna za neka naselja gdje lokalitet nije jasno definiran (tipa kafić, šterna , škola , ambulanta...), A i B smjer ne moram ni objašnjavat puno zbog čega se koristi. Što se tiče slike stajališta, slažem se da treba obnoviti taj dio, iako bilo je dosta toga poslikano od prije al je neke slike pojeo photobucket. Što se tiče slaganja slika, možeš i napravit posebnu temu i slagat kronološki slike od linije br.1 do linije br.37 (tako se prije radilo), ove slike na google-u su premale i fali im opis stajališta (ima li nadstrešnicu, žute oznake, tabelicu itd..)

rzri05

Malo sam se i sam pozabavio sa svojom Google kartom, opis stajališta (ima li nadstrešnicu i sl.) bi se mogao dodati u onu kartu kao opis pod lokaciju. Što se tiče slike, složio bih se da je pomalo mala u onom prikazu ali se može stisnuti na nju da se otvori u punoj veličini.

pehar_11

#357
Pozabaviti ću se time kad dođem doma. Nekako mi ima više smisla da se u mapu ukomponira sve umjesto da se ovdje rade tablice, jedino sam htio i napisati u kojoj se zoni određena stanica nalazi, tj. je li prijelazna ili je fiksna (npr. 3. zona), a s obzirom da je mapa linija i zona starija, ne znam točno što je gdje pa sam za sada od te ideje odustao (a da ne govorim da su table na stanicama stare pa su prijelazi stari/netočni).

Što se slike tiče, krivo je ispalo. Ne želim da ispada da sam ja onaj koji pljuje nečiji rad i stalno kukam da ne valjda. Oprosti.
Vrijeme je novac.

NP-549

Smjer se navodi na nekim stajalištima kada on nije jasan sam po sebi jer se križaju linije različitih tipova (Lin 37 bi bila tangencijalna na riječke linije). Npr. stajalište Kantrida bazeni je uvijek A  u smjeru zapada i B prema gradu, za sve linije. Ali Matulji-centar mora imat oznaku jer je A smjer za liniju 23 ustvari B smjer za liniju 37. U suprotnom smjeru je obrnuto.  Tako je i po Opatiji.  Volosko je A za 32, a B za 34.  Ne možeš onda vadit podatke o validiranjima ili bilo koju drugu statistiku jer ne možeš sortirat po smjeru obzirom da ta stajališta nemaju jasno dodjeljen smjer.

pehar_11

#359
Citat: rzri05  u Studeni 14, 2022, 11:32:01ali se može stisnuti na nju da se otvori u punoj veličini.
Samo me zanima kako ispada slika i cijeli prikaz stanice na telefonu (ja imam iOS pa vjerovatno nije isto kao i na Androidima).
Vrijeme je novac.