Gradska i prigradska stajališta 2

Autor kico101, Studeni 21, 2007, 22:01:20

rzri05

Evo kako na mom Galaxy A52s izgleda, onaj link mi otvori aplikaciju za Google karte na mobitelu. Ako stisnem na sliku onda mi pokaže u punoj veličini. Jedino je pomalo nespretno (za što krivim Google) to što mogu samo maknuti tu kartu pomoću opcija (na engleskom) "View map legend" i onda pritisnuti "Close". Ako to ne napravim onda mi stoje te lokacije kada otvorim aplikaciju svaki idući put glavauzid

Matija87

Ne znam jel moguće napraviti tako da svi forumaši ubacuju slike stajališta u jednu mapu onda, lakše će se pokrit veće područje.

rzri05

Malo sam isprobavao zamisao da probam umetnuti stajališta kao gotove lokacije pomoću datoteka sa Portala otvorenih podataka. Uzeo sam csv datoteku za stanice, umetnuo u Excel da pretvorim u Excel tablicu, dodao još par stupaca za oznaku nadstrešnica i tabli na stajalištu i stavio u jednu kartu da isprobam. Dodao sam i prostor za dodavanje linija u tablici kako bi se i to moglo staviti u prikaz.

Citat: Matija87  u Studeni 15, 2022, 08:43:20Ne znam jel moguće napraviti tako da svi forumaši ubacuju slike stajališta u jednu mapu onda, lakše će se pokrit veće područje.
Ja osobno nisam mogao neku takvu postavku naći, no valjda će netko imati volju da održava tu kartu  :)

pehar_11

Ja se sa Portalom otovrenih podataka igrati neću, jer ne znam. Meni je draže manualno sve raditi, a vi radite kako hoćete (ili ovako kako je rzri05 napisao ili možete slike ako imate slati meni), no glavno je da sve bude na jednome mjestu. Ja ću se pozabaviti time da ovu moju mapu koju imam mogu uređivati svi sa linkom, a s obzirom da je link na forumu, to bi onda trebali svi moći. Jedino što meni nekako nema smisla sa ovom slikom, tj. mapom gore je da su prikazane sve stanice, meni je cilj da svatko može odabrati liniju pa se pojavi pregled stanica samo na toj liniji.
Vrijeme je novac.

NP-549

To je od početka trebalo bit tako. Čak ni nama koji sve pratimo nisu ponekad butne sve linije, a kamo li običnom putniku namjerniku.  Stanicu možeš izabrat, a liniju ne. 

rzri05

#365
Citat: pehar_11  u Studeni 15, 2022, 10:36:49Ja se sa Portalom otovrenih podataka igrati neću, jer ne znam. Meni je draže manualno sve raditi, a vi radite kako hoćete (ili ovako kako je rzri05 napisao ili možete slike ako imate slati meni), no glavno je da sve bude na jednome mjestu. Ja ću se pozabaviti time da ovu moju mapu koju imam mogu uređivati svi sa linkom, a s obzirom da je link na forumu, to bi onda trebali svi moći. Jedino što meni nekako nema smisla sa ovom slikom, tj. mapom gore je da su prikazane sve stanice, meni je cilj da svatko može odabrati liniju pa se pojavi pregled stanica samo na toj liniji.
Osobno razumijem to za portal otvorenih podataka, trebalo mi je dosta vremena da skužim kako to u Excelu otvoriti da mogu spremiti na način koji Google razumije (kad mi se bunilo da ne može prepoznati lokacije i slično). Jedino me zanima kako će se izvesti stanice koje koriste više linija?

pehar_11

#366
Citat: rzri05  u Studeni 15, 2022, 11:08:51Jedino me zanima kako će se izvesti stanice koje koriste više linija?
Ja sam upravo za 34 dodao stanice za Učku, napisao zonu i još neke detalje, a na stanicama na kojima se poklapa više linija, npr. Slatina ili Matulji sam napisao koje još linije tamo prolaze, pa kada napravim mapu i za druge linije sve će biti jasno, tj. pogledati ćeš koja ti se linija preklapa i onda prema potrebi pogledati tu liniju. Meni je ovo više ovako iz zajeban*ije, ne znam što drugo da radim, imam previše slobodnog vremena.
Vrijeme je novac.

rzri05

Malo sam pogledao koje je sve stanice uvezla ona datoteka autobusnih stajališta sa portala otvorenih podataka, te sam vidio da osim pravih stajališta Autotroleja i par stanica koje su na neobičnim mjestima (npr. stanice u Delnicama) su uvedene i željezničke postaje na trasi Šapjane - Fužine. Jesu li te željezničke postaje dodane zbog projekta prigradske željeznice (za koji ako se dobro sjećam se govorilo da će voziti i do Fužina) ili je nešto drugo u pitanju? Pomalo je neobično da je i to uvedeno pod autobusna stajališta.

Matija87

Citat: rzri05  u Studeni 16, 2022, 21:59:31Malo sam pogledao koje je sve stanice uvezla ona datoteka autobusnih stajališta sa portala otvorenih podataka, te sam vidio da osim pravih stajališta Autotroleja i par stanica koje su na neobičnim mjestima (npr. stanice u Delnicama) su uvedene i željezničke postaje na trasi Šapjane - Fužine. Jesu li te željezničke postaje dodane zbog projekta prigradske željeznice (za koji ako se dobro sjećam se govorilo da će voziti i do Fužina) ili je nešto drugo u pitanju? Pomalo je neobično da je i to uvedeno pod autobusna stajališta.
Pretpostavljam da je to zato jer s kupljenom kartom od troleja može se koristiti i željeznička i autobusna prigradska mreža.

NP-549

Da,  u vlaku se možeš validirat ( i trebali bi se svi) te se onda po tim stajalištima gleda broj validacija, odnosno koliko putnika se vozi HŽ-om sa gradskom karticom

pehar_11

#370
Da li je uopće moguće da će RCC kartica raditi u vlaku npr. na destinaciji Rijeka GK - Rukavac (ili obrnuto) ako putnik ima npr. 1 zonu?
Vrijeme je novac.

NP-549

Radit će jer je GK u prvoj zoni i ima još stajalište Krnjevo također u prvoj

Čelični

#372
Prije se kartom za 1.(prvu)tarifnu zonu Autotroleja moglo putovat gradsko/prigradskom vlakom do Matulja. Tako su bar kondukteri u HŽ govorili prilikom validacije karata. Krnjevo je bilo prolazno stajalište. Ne znam kako je sada ?

pehar_11

#373
Da ne odemo previše u  o-0

Što se dionice Rijeka-Šapjane tiče, to je ovako:
1. zona: Rijeka GK, Krnjevo i Opatija-Matulji
2. zona:  Rukavac, Jušići, Jurdani i Permani
3. zona: Šapjane
4. zona: nema

Svaki dan se vozim vlakom i nikada nisam vidio da nekome RCC kartica nije radila, a i da ne radi, poprilično su popustljivi jer su većinom isti kondukteri pa popamte lica, ili samo dopuste vožnju dalje.
Vrijeme je novac.

gorgoroth

Standardno na Marinićima