Autobusi koji više nisu aktivni - slike

Autor nukleusri, Prosinac 01, 2007, 14:54:00

mivano

Gledajući te stare slike tek sam sad shvatio da je nekad na Jelačiću postojao još jedan red perona. Tamo gdje je sad onaj vrt i semafor.

NP-549

To je bilo za linije u pravcu istoka.  Grobnik, Hreljin ....
Poslije je to preuređeno da izgleda ko danas.  Grobničke liniju su premještene u ulicu na Školjiću, a Kostrena/Hreljin/Kraljevica na žutu traku.

Na Badnjak '92. je otvorena Delta pa su te dvije skupine linija prebačene tamo,  a 2008. je i zapad (Matulji,Kastav,Viškovo,Drenova) prebačen na proširenu Deltu.

thomcro

Citat: NP-549  u Studeni 19, 2022, 11:01:00... Grobničke liniju su premještene u ulicu na Školjiću, a Kostrena/Hreljin/Kraljevica na žutu traku. ...
... mislim da je to Zelić fotografirao (morao bi pregledat njegovu kolekciju jer imam jako puno njegovih fotografija, čini mi se da imam oko 500 fotografija, različito tematski snimljenih). Pouzdano znam da ima nešto snimljeno na Školjiću ali i u garaži
Pozdrav by thomcro

NP-549

Da da,  Zelić ima dosta Troleja u svom opusu.

Pregledaj ovu temu pa dodaj ako nam je nešto promaklo.  I Pjer Lovrović je također dosta slikao.  Nestala je slika Tama 483 na Fiumari kod rožica sa ekipom koja popravlja semafor.

thomcro

Citat: NP-549  u Studeni 19, 2022, 11:55:48Pregledaj ovu temu pa dodaj ...
... 80 i nešta stranica? Možda i jesam lud ali ne baš toliko . Budem pregledao unatrag 20 stranica ...

Citat: NP-549  u Studeni 19, 2022, 11:55:48... Pjer Lovrović je također dosta slikao ...
... Lovrićevih nemam uopće, ustvari imam tri ali se one tiču željeznice
Pozdrav by thomcro

thomcro

Citat: thomcro  u Studeni 19, 2022, 14:56:43... Budem pregledao unatrag 20 stranica ...
... to je otprilike četiri godine unatrag i jesam našao nešto ali nešto i nisam (a moguće da mi je nešto i promaklo od ranijih postova - ispod 60. stranice)

fotografije Gorana Zelića vezane za trolejevu garažu i parking na Školjiću (mislio sam da imam nešto sa ex-stajališta za prigrad ali sam nešta pobrkao jer ih nisam našao)

Pozdrav by thomcro

thomcro

... fotografije Gorana Zelića, prvi dio

TAMčina između semafora i stabla

dva u jedan

Pozdrav by thomcro

thomcro

... fotografije Gorana Zelića, drugi dio

Budem još pregledao po hardovima ali mislim da je ovo sve što se tiče Troleja što imam (ostale su vezane za željeznicu)
Pozdrav by thomcro

thomcro

... sinoć sam izbunarao ove dve kartuline na kojima su stare Alfe ...

Ova druga je zanimljiva jer se vidi kako je svuda bio dvosmjerni promet (čak ima i semafor na Žabici)
Pozdrav by thomcro

NP-549

Moram priznat da nisam još vidio ovu drugu

thomcro

Citat: NP-549  u Studeni 24, 2022, 09:11:38Moram priznat da nisam još vidio ovu drugu
... m-da, pravi dragulj i zato ju nisam ni smanjivao nego sam ju dignuo u punoj veličini u kojoj sam ju skinuo (jest da je bila malo iskošena, jer oće to neki stavit na net, ali blaženi Paintšop kojim sam ju popeglao i poravnao)
Pozdrav by thomcro

thomcro

... evo još ...

Alfa na Žabici

jedan bus i stajalište četvorke i petice kod 'Zore'

trolejbusi kod Konta

Opatija, stajalište na Slatini ('Lido' je još živo  yahoo )
Pozdrav by thomcro

NP-549

kico101

Moram priznati da me frustriraju ove Alfe 1000 (201-230 ) sa bojanjem i rasporedom vrata. Ove crvene na zadnjim fotkama imaju raspored 4+0+4. Ima crvenih sa rasporedom 4+2+4, a vidio sam i sive  2+0+2. 202 je sivi, 208 crveni. Znam da je znanstvena fantastika, ali da li postoji mogućnost da je negdje u arhivi Autotroleja kakav popis tih Alfi sa nekim od navedenih karakteristika?
Ima li pilota u avionu? Ako nema, zašto ga ne bi bilo.

thomcro

Citat: kico101  u Studeni 24, 2022, 11:47:47... da li postoji mogućnost da je negdje u arhivi Autotroleja kakav popis tih Alfi ...
... ili ono što meni pada na pamet, možda ima čega u Arhivi Grada Rijeke (mislim da se tako zove 'ono' iza Guvera). Mislim da se tamo može doći uz najavu (bar je prije ohoho godina tako bilo jer sam ja tražio neke podatke za svoju zgradu) ali moglo bi se tamo poslati i mail sa konkretnim upitom da se ne dolazi bez veze pa ako čega ima lako se ishodi dozvola i uvid u dokumente. Naravno, ako čega i ima to se nesmije fotografirati već oni to skeniraju i printaju (i logički, to i naplate  >hammer< )
Pozdrav by thomcro