Slike iz 2022.

Autor gorgoroth, Siječanj 01, 2022, 10:01:05

lussin

Eno ti ih na stranicama 41-43 barem po jedan na svakoj...

gorgoroth

Moje slike su većina iz vožnji, jedna ruka na volanu, druga kroz prozor, pa neka tvoja bude bolja u toj situaciji  rofl , riskiram i kaznu i sudar, i onda se nađu pametnjakovići govoriti o kadriranju  yahoo

Volim autobuse

130.702.729

Čelični

710

citaro

Citat: gorgoroth  u Studeni 20, 2022, 09:50:15Moje slike su većina iz vožnji, jedna ruka na volanu, druga kroz prozor, pa neka tvoja bude bolja u toj situaciji  rofl , riskiram i kaznu i sudar, i onda se nađu pametnjakovići govoriti o kadriranju  yahoo

crazy idea - mozda onda bolje ne fotografirati tako? ili postoji nesto sto ima vjerojatno svaki mobitel - program za uredjivanje slika, na kojima se nakosena slika moze izravnati. i na kraju krajeva se fotografije malo proberu, a ne postavlja se sve ikad uslikano bez obzira na kvalitetu. kod mene ca 1/10 uslikanih fotografija upotrebljiva i postam takve, a ostale idu u kos, osim ako se ne radi o nekom nesvakidasnjem, rijetkom ulovu.

citaro

Citat: Čelični  u Studeni 19, 2022, 22:29:59Ajde nađi mi sa odrezanim busom jednu jedinu. Ja dosad takvu nisam vidio. Ni od koga.

Postovi 606, 608, 614, 616, 629, 642 u ovoj temi.

gorgoroth

Citat: citaro  u Studeni 21, 2022, 15:26:26crazy idea - mozda onda bolje ne fotografirati tako? ili postoji nesto sto ima vjerojatno svaki mobitel - program za uredjivanje slika, na kojima se nakosena slika moze izravnati. i na kraju krajeva se fotografije malo proberu, a ne postavlja se sve ikad uslikano bez obzira na kvalitetu. kod mene ca 1/10 uslikanih fotografija upotrebljiva i postam takve, a ostale idu u kos, osim ako se ne radi o nekom nesvakidasnjem, rijetkom ulovu.
Uređujem i ja slike, režem sto čuda, ali kada dolazi bus u susret ne mogu se obuzdati, jače je od mene  rofl

MateV

Citat: gorgoroth  u Studeni 20, 2022, 09:50:15Moje slike su većina iz vožnji, jedna ruka na volanu, druga kroz prozor, pa neka tvoja bude bolja u toj situaciji  rofl , riskiram i kaznu i sudar, i onda se nađu pametnjakovići govoriti o kadriranju  yahoo

U tom slučaju skidam kapu pivkan , ja nikada nebih mogao toliko riskirati. Mislio sam da imaš dashcam koji stalno snima pa da iz videa izvlačis slike.

pehar_11

Citat: NP-549  u Studeni 19, 2022, 14:39:54Manite se buseva u krupnom planu za cijeli ekran,  odavno ih imamo sve poslikane da bi bilo bitno da se tablica vidi. Širi kut hvatajte da se bus lijepo uklopi u okolinu

Čekaj malo, je li bitnije da je slika lijepo poravnata, izrezana i jasno vidljiva, ili da se vidi neki novi aspekt i kut autobusa, kako što iznad NP kaže?

citaro

Citat: pehar_11  u Studeni 21, 2022, 18:12:59Čekaj malo, je li bitnije da je slika lijepo poravnata, izrezana i jasno vidljiva, ili da se vidi neki novi aspekt i kut autobusa, kako što iznad NP kaže?

Po meni oboje. Najlakse je negdje stat, dignut fotoaparat, okinuti sliku bez imalo razmisljanja i direktno postati na forum. Fakat ne vidim poantu pretrpavanja foruma slikama koje cesto ne zadovoljavaju ni minimum minimuma, a to je da je motiv ostar. Primjer: 1. slika u postu 643. Em kadar nije ravan, em je motiv mutan i jos djelomicno prekriven mutnim autom. Meni isto tako znaju ispasti slike kad vremenski (i prometni) uvjeti nisu idealni. Samo sto ja na foticu selektiram takve fotke i izbrisem i ako mi se motiv svidja, vratim se na istu lokaciju neki drugi put, kad su uvjeti povoljniji.

citaro

Evo primjer (1. fotografija iz posta #389) da se na mobitelu za 2 minute od lose kadrirane i kose fotografije bez kompozicije moze napraviti izvrsna fotka. Malo ravnanja, rezanja i poboljsavanja kontrasta, sjena i boja. Da sam imao original, bila bi ostra.

pehar_11

Sve ja to kužim i apsolutno si u pravu, no koliko god volim vidjeti sliku autobusa iz nekog bližeg kuta, puno mi je draže vidjeti i autobus i Rijeku na slici. Jasno je meni da je cilj da slike budu kvalitetne (a mogu reći da na riječkom forumu 80% njih je) ali je puno ljepše meni, a vjerujem i drugima iz Rijeke u srcu puno draže kada se vide i pješaci, i zgrade, drugi busevi, kazališta, trgovi i stanice u gradu u kojem živimo i provodimo vrijeme svaki dan. Naravno, jasno je da je glavni fokus autobus, ali kada bi svatko stavio sliku busa s udaljenosti od 2 metra, onda je to poprilično dosadno, jer je i većina slika ovdje takva. Po meni, nakon 45 stranica i tisuće slika u ovoj temi, i doslovno svakog busa fotografiranog, mogu i osudim se reći da imamo pravo eksperimentirati i raditi "umjetničke" fotografije, jer smo svaki autobus slikali, a sada je vrijeme za zabavu do kraja godine. Ozbiljan dio je odrađen i to poprilično detaljno i dobro.

Čelični

793

citaro

@pehar_11
Nisam ni rekao da autobus mora biti iz blizeg kuta, dapace. Jedino sto bi se trebalo zadovoljiti je kadriranje, kompozicija i jasnoca motiva. Rijeka je na moru, sigurno ima dosta lokacija s kojih se lijepo moze uhvatiti bus i more u daljini ili neki drugi pejzaz. Nesto na ovu foru:

gorgoroth

Bla bla