Linije - razno 2022.

Autor vrba, Siječanj 07, 2022, 23:56:40

smogovci.bbb2

Vidi Neuobičajeni tipovi autobusa na linijama 2022. post #1345
"Nećete imati ništa i bit ćete sretni"
Kad je nepravda zakon, otpor je obaveza

421

Na službenim stranicama apsolutno ništa.

U Zagrebu se u ponedjeljak, 24. listopada i u utorak, 25. listopada održava Prvi parlamentarni summit Međunarodne krimske platforme te se očekuje dolazak i boravak većeg broja predsjednika/ca Parlamenata i Parlamentarnih skupština te međunarodnih organizacija.

Pročitajte više na: https://www.vecernji.hr/vijesti/uvodi-se-posebna-regulacija-prometa-zbog-samita-krimske-platforme-policija-objavila-rute-1627552 - www.vecernji.hr
Glavni razlog stresa je svakodnevni kontakt s idiotima. Albert Einstein
Ako ne mi, tko? Ako ne sada, kada? JFK
Možete varati neke ljude sve vrijeme i sve ljude neko vrijeme, ali ne možete varati sve ljude sve vrijeme. Abe Lincoln

MAN truck bus

Toliko o tome da ima dovoljno vozača, danas, nedjelja, nema po 1 VR u kasnoj smjeni na 203 i 212.
"vas 10 ušlo niko nikakve karte, znači prazan bus vozi na liniji bespotrebno"
"kartu imamo?"
"jel može karta? jel problem dat ovdje kartu"

tramvajac 92

106 vozi 6 autobusa danas, još 2 su u pričuvi na Kaptolu.
742, 743, 744, 745, 747, 749, 767, 769

marin

Putnik79

Pričalo se i upučen je zahtjev od svih mjesnih odbora kroz koje linija prolazi za cjelodnevnu liniju 107, jel ima šta od toga ili nema?

ChRiStIaN

Koliko sam ja čuo, u obradi je i vjerojatno će biti odobreno sa raspodjelom VR po pogonima 50/50.
@ Autobusi Hrvatska @

STIB

Mislim da sam već jednom pitao:
Zašto se polasci 208 i 213 ne razmaknu za 10 ili 15 minuta umjesto da 2 busa voze jedan za drugim sve od Dubrave do Sunekove 32 (i obratno)?
Ovako po cijeloj Dankovečkoj postoji rupa od bar 20 minuta (jer tako vozi 209).
Pozdrav iz Zagreba
ZDRU

Putnik79

Zet u 2023 uvodi 5 novih autobusnih linija,a nažalost ni metra nove tramvajske pruge bat tako piše Večernji list.Znači pruga do Heinzelove, štanga.

MAN19464

Danas jedan vozni red manje na liniji 330 i linija 313 nije imala bus, pa je 311 navratio u vukomerić.

lovac27

Kojih 5 linija ZET uvodi?

Putnik79

Neznam, samo sam naslov pročitao.Oni bolje upućeni budu znali, pa neka napišu.

MAN truck bus

To su linije koje se provlače kroz plan prometovanja već godinama:
117 Črnomerec - Jarun
152 Kuniščak - Šestinski trg
167 Savski most - Blato
240 Iver - Dumovec
285 Petruševec - Novi Petruševec.

Uz to dugogodišnji plan je i produženje linije 220 do Kamenarke i linije 233 do Markuševečke Trnave. Neki od njih su stvarno realizirani poput 276 do novog okretišta u Dumovcu ili 283 do Dupca.
"kartu imamo?"

tramvajac 92

Citat: MAN truck bus  u Studeni 23, 2022, 10:18:56To su linije koje se provlače kroz plan prometovanja već godinama:
117 Črnomerec - Jarun
O ovom se svako malo priča, i ne djeluje kao loša ideja, s tim da postojeće linije i mogu ostati, ali u manjem obujmu. 8/10
Citat: MAN truck bus  u Studeni 23, 2022, 10:18:56152 Kuniščak - Šestinski trg
Nova linija koja bi išla opet za nigdje. Bolja ideja je produžiti 129 do Šestina. 149 na papiru izgleda kao dobra ideja, ali ne možeš tuda autobusom proći. Nisam čak siguran da bi mogli s minijem tuda proći. Kao posebna linija 1/10, kao produžetak postoće 8/10
Citat: MAN truck bus  u Studeni 23, 2022, 10:18:56167 Savski most - Blato
Ako ide istom trasom kao 112, usklađeno, 7/10. Ako ide Remetinečkom, pa kroz Lanište, pored Arene Zagreb i Arena Centra, 9/10. Time izbacujemo školsku liniju i 2 busa, koji prelaze na novu liniju (tehnički, jednako je autobusa vani, ali su bolje iskorišteni). Vjerujem da će se neki roditelji buniti, no, ovo koristi većem broju putnika.
Citat: MAN truck bus  u Studeni 23, 2022, 10:18:56240 Iver - Dumovec
Hm, ovo mi je upitno koliko ima smisla, pogotovu kad linija iz Sesveta do Ivanje Reke ima jedan polazak u satu. Ali opet, bedasto je da nije povezano. 6/10
Citat: MAN truck bus  u Studeni 23, 2022, 10:18:56285 Petruševec - Novi Petruševec.
Promašaj. Da ide sa Savišća (hint za vlasti: tramvaj), apsolutno da, ako bi i hvatala poslovno-industrijsku zonu na Črnkovečkoj. 2/10 za predloženu ideju.

Citat: MAN truck bus  u Studeni 23, 2022, 10:18:56Uz to dugogodišnji plan je i produženje linije 220 do Kamenarke i linije 233 do Markuševečke Trnave. Neki od njih su stvarno realizirani poput 276 do novog okretišta u Dumovcu ili 283 do Dupca.
Di bi se okretao 220 tamo?  ??? Malo da ga produžimo, pa da ide uz Ranžirni kolodvor, i izlazi Sarajevkom, pa se vrati Kauzlarićevim prilazom u Svetog Mateja, to bi moglo funkcionirat. Iako, to može napraviti i 295, pa dobiti nešto putnika koji bi pješačili u Dugave na bus 109 ili 220.

233 do Markuševečke trnave? Možda ipak bolje do Vidovca, gdje se sigurno može okrenuti. Ne znam jel se može solo okrenuti oko onog rotora. Možda da 239 - shuttle liniju iz Čučerja do Markuševečke Trnave produžimo do Markuševca.

MAN truck bus

240 je utješno riješenje jer stanovnici S. Kraljevca traže da se 276 produži do Ivera, a nisu ni svjesni koliko je ta linija podložna kašnjenju. Osim ako bi se prebacila na zglobne autobuse i vozno vrijeme izmjerilo kako treba, ali opet je tu prelaz preko pruge koji je teško uračunati u vozno vrijeme.
285 možda i nije toliki promašaj jer je cilj Novi Petruševec povezati s linijom 217, a kroz Novi Petruševec ima dosta hodanja do prve stanice linija 217/290.
220 se ne bi nigdje okretala u Kamenarki (koliko sam ja shvatio) već bi i dalje ostala kružna kao što je sad.
233 se može okrenuti oko kružnog, ali ako je Crossway, sa starim Cityem vrlo teško. Ako se produži do Vidovca može bit problem podudaranja polazaka, pa je onda opet problem.
"kartu imamo?"