Displeji na autobusima

Autor tomobrad, Prosinac 02, 2007, 20:38:00

citaro

Ovisi kako gledas, meni obje verzije imaju smisla (na kraju krajeva je i na cestama na znakovima najblize mjesto na dnu a najdalje na vrhu) i tu nemam nikakvih preferencija, vazno je samo da odrediste bude u jednom redu i to redosljedom opcina/grad + naziv okretista ako se radi o prigradskim linijama.
Pocetno stajaliste mi nikako nema smisla i samo zbunjuje, ako idem nekamo, ne zanima me odakle je bus krenuo, vec kuda ide i to moze jako zbuniti one koji ne poznaju grad i misle da je pocetno stajaliste zapravo vaznije prolazno.

tramvajac 92

Citat: citaro  u Studeni 22, 2022, 11:26:30Ovisi kako gledas, meni obje verzije imaju smisla (na kraju krajeva je i na cestama na znakovima najblize mjesto na dnu a najdalje na vrhu)
U npr. Poljskoj je suprotno.  ;D
Citat: citaro  u Studeni 22, 2022, 11:26:30vazno je samo da odrediste bude u jednom redu i to redosljedom opcina/grad + naziv okretista ako se radi o prigradskim linijama.
I da imamo dosljedan sustav, bez izuzetaka. Ili je krajnje okretiše gore ili je dolje.

smogovci.bbb2

Citat: MAN truck bus  u Studeni 20, 2022, 09:21:38Zato što je to na 203 ostalo od starog ispisa linije, a na 226 je takav natpis već godinama.
Evo MTB, pisalo je prije i na 226 kud vozi do Svetica (foto autobusi.org)
"Nećete imati ništa i bit ćete sretni"
Kad je nepravda zakon, otpor je obaveza

MAN truck bus

To dok je linija išla preko B. Jarka, sad kad ide preko Remeta više ne mora pisati na displeju. rofl
"vas 10 ušlo niko nikakve karte, znači prazan bus vozi na liniji bespotrebno"
"kartu imamo?"
"jel može karta? jel problem dat ovdje kartu"

Putnik79

A kud sad ide nego preko Barutanskog Jarka koliko ja znam!?Prvo ulazi u B.Jarak,a onda dalje prema Remetama..

MAN truck bus

Malo šale nije na odmet, kad na VR piše Kaptol - Remete - Svetice, a smogovac traži dlaku u jajetu. ;)
"kartu imamo?"

Putnik79

smogovci.bbb2

Citat: MAN truck bus  u Studeni 28, 2022, 12:00:05...kad na VR piše Kaptol - Remete - Svetice, a smogovac traži dlaku u jajetu. ;)
Samo dosljednost, ništa manje, ništa više hi

smogovci.bbb2

Foto: jakov5
U novi autobus postavili stari ispis linije 115, genijalno thumbs

MAN truck bus

Smogovac, već smo raspravili, novi autobusi su povukli staru bazu podataka u ATRON i zato imaju stare varijante. Kad se ATRON ažurira onda će imati nove ispise.
"kartu imamo?"

smogovci.bbb2

Nisi to pisao za 226 ::|
Stavili su oni pogrešan USB stick, sa starim ispisom

MAN truck bus

Zato što 226 ima samo jednu varijantu ispisa za sve autobuse. umnik2
"kartu imamo?"

ChRiStIaN

I bolje da piše Ljubljanica samo. Koja je svrha da na toj liniji piše Špansko - Ljubljanica. Ako ne piše i na svim ostalima od kud do kud vozi onda ne treba niti na ovoj. Bitnije je odredište od polazišta za onoga koji čeka autobus.

Totalna je zavrzlama sa tim natpisima i neko se mora opasno prihvatiti posla jer su sve zbrda zdola i nikak da se prihvati tipizirano nešto da bude jednako na svim linijama i svim pogonima. Negdje je krajnje odredište gore, negdje dole, negdje je samo krajnje odredište bez kud prolazi, pa imamo na 120 najgluplji ispis 120 Gajnice - PREČKO. Gajnice malo PREČKO velikim slovima, razdvojeno crtom. Totalna neozbiljnost i šlamperaj.
@ Autobusi Hrvatska @

MAN truck bus

Osobno najbolji sistem koji se koristi u RI. Na prednjem displeju piše krajnje odredište, a na bočnom važna prolazna mjesta.

Npr.:
201 KAPTOL
201 Bolnica Srebrnjak
            KAPTOL

ili

271 GLAVNICA DONJA
271 Soblinec - Belovar
       GLAVNICA DONJA

I odma dodatak za kružnu liniju:

228 KBC ZAGREB
228     KBC Rebro -
       KBC Jordanovac
"kartu imamo?"

ChRiStIaN

Ima smisla, podržavam. Iako se može i napre napisati, manjim slovima u donjem redu ako je neki važniji prolaz. Makar definitivno oduzima fokus od odredišta.

@ Autobusi Hrvatska @