Promet

Autor nukleusri, Studeni 29, 2007, 11:36:18

Čelični

https://www.autotrolej.hr/novosti-i-obavijesti/preregulacija-prometa-u-viskovu/
06.10.2022.
U subotu, 8. listopada 2022. godine, od 8.30 do 15 sati za sav promet bit će zatvorena prometnica kroz centar Viškova zbog radova na kružnom toku.

U tom periodu linije 20 i 21 prometuju privremenim trasama:

Linije 20 i 21 – od Turkova redovnom trasom do kružnog toka Gornji Marinići (prije Lidla) gdje se uključuje na zaobilaznicu – kružni tok Brnasi –  Vozišće – Viškovo Škola – Vozišće i dalje redovnom trasom. Isto vrijedi za polazak i povratak.

Linija 11 polasci iz Rijeke 9.30, 11.30 i 14.30 sati prometovati će skraćeno do Mladenića, a na istim polascima prometovat će minibus.
Na privremenoj trasi je uvedeno stajalište Oš ,,Sv. Matej", gdje će biti prisutni prometni redari radi osiguranja prostora za sigurno okretanje autobusa.

rzri05

2A se preusmjerava od petka i prema gradu, izvor: https://www.autotrolej.hr/novosti-i-obavijesti/privremena-trasa-linije-2a-zatvaranje-ulice-rikarda-bencica/

Citat:12.10.2022.
Od petka, 14. listopada 2022. godine, pa do završetk radova, za sav promet zatvara se  Ulica Rikarda Benčića, te će linija 2A prometovati privremenom trasom:   

SMJER: ISTOK – ZAPAD

Prometuje redovitom trasom do stanice Tehnički fakultet u Vukovarskoj ulici odakle nastavlja privremenom trasom: Vukovarska – Franje Čandeka – Vinka Benca – Zvonimirova i dalje redovitom trasom.

SMJER: ZAPAD – ISTOK

Prometuje redovitom trasom do stanice Krnjevo Zvonimirova u Zvonimirovoj ulici odakle nastavlja privremenom trasom: Zvonimirova – Vinka Benca – Franje Čandeka – Vukovarska i dalje redovitom trasom.

Na navedenoj trasi za ukrcaj i iskrcaj putnika koristiti će se stajalište Studentski dom i Čandekova.

Čelični

Interesantno nigdje nije navedeno koliko će na snazi biti takva trasa linije 2A (odnosno zatvorena Ulica Rikarda Benčića). Kratkoročno ili dugoročno ? ???

pehar_11

Ja sam gledao na stranici RCC Infocentra (https://info.rijekacitycard.hr/hr/radovi?id=regulacija-prometa) gdje sam pretpostavio da informacija o tome piše, ali sam se očigledno prevario - jer informacije nema.

Također, tko god posjeti link iznad primjetiti će da postoji i rubrika "regulacija gradskog prijevoza", koja do sada nikada nije radila, a nije mi jasno jesu li podaci na stranici Autotroleja usklađeni (tj. nisu, ali dali će biti) sa onima na stranici RCC-a, i koja se svrha rubrike ako se ona ne ažurira ili uopće koristi?

Čelični

https://www.autotrolej.hr/novosti-i-obavijesti/prijevoz-na-blagdan-svih-svetih-3/
31.10.2022.
U utorak, 1. studenog 2022. godine, na blagdan Svih svetih na lokalnim linijama 2, 3, 4 i 5 prijevoz je besplatan, s tim da će na linijama 4 i 5 prometovati i dodatni polasci. 

Čelični

Da ova obavijest nije samo bila obećanje, osobno sam se uvjerio. Na mojoj liniji 5 autobusi su prometovali i  češće prije pandemije (COVID-19) i nedostatka vozača. Na Jelačićevom trgu nije uopće bilo trenutka da bar jedan autobus monotral nije bio na peronu linije 5, a bilo je trenutaka kada bi se pojavila i dva, tako da bi onaj što je prije stigao odmah krenuo. Još uz to gradski prijevoz je bio besplatan !
Bravo za Autotrolej !  thumbs

Čelični

Izvor: https://www.autotrolej.hr/novosti-i-obavijesti/izmjene-na-jutarnjim-polascima-linija-18-i-18b/
04.11.2022.
Od utorka, 8. studenog 2022. godine, mijenja se vozni red na grupi linij koje prometuju za Kastav. Izmjene se odnose na jutarnje polaske linija 18 i 18b:
 *polazak r.br. 55C,  linija 18B, polazak 6.40 sati Šporova Jama – Rijeka (bez presjedanja u Bačićima)
*polazak r.br. 57, linija 18, polazak u 7 sati Šporova jama pomaknut na 6.50 sati (zbog ranijeg dolaska u Rijeku)
*polazak r.br. 4, linija 18, polazak 6.30 sati, Rijeka pomaknut na 6.20 sati (kako bi stigao na polazak 6.50 sati Šporova Jama)

pehar_11

Obavijest korisnicima linije 12b
11.11.2022.

U subotu, 12. studenog 2022. godine, zbog održavanja sportske manifestacije ,,1. ČAVLE RALLY CHALLENGE 2022." u vremenu od 7.30 do 17 sati za sav promet zatvara se prometnica od Platka do raskrižja s javnom cestom D3.

Linija 12B u navedenom periodu prometovat će do Sobola.

Čelični

https://www.autotrolej.hr/novosti-i-obavijesti/stajaliste-u-mihanovicevoj-privremeno-van-funkcije-smjer-trsat/
Stajalište u Mihanovićevoj privremeno van funkcije (smjer Trsat)
16.11.2022.
Od utorka, 15. studenog 2022. godine, pa do završetka građevinskih radova ukida se autobusno stajalište ,,Pošta" u Mihanovićevoj ulici u pravcu Trsata na trasi linije 2.

Čelični

https://www.autotrolej.hr/novosti-i-obavijesti/izmjene-na-grupi-linija-za-kastav/
Izmjene na grupi linija za Kastav
24.11.2022.
Zbog usklađenja s linijom 2, u subotu, 26. studenog 2022. godine, na snagu stupa novi vozni red grupe linija 18 i 18b. Zbog ostvarivanja veza na liniju 2 došlo je do manjih izmjena na voznom redu linija 18 i 18 b, odnosno korigirani su polasci koji vikendom prometuju iza 19 sati.

thomcro

Kako imam pretplatu na obavijesti Rijeka City Carda unatrag nekoliko dana dolazi obavijest ...

U svrhu izgradnje sustava odvodnje i pročišćavanja otpadnih voda aglomeracije Rijeka, obavještavamo javnost kako će tijekom izvođenja radova na snazi biti privremena regulacija prometa po slijedećim fazama:

u vremenu od 25.11.2022. do 09.12.2022. godine ulice V.C. Emina i Zdenka Petranovića
    u vremenu od 10.12.2022. do 22.12.2022. godine ulice V.C. Emina i Zdenka Petranovića

Radovi se izvode na nogostupu i kolniku ulice V.C. Emina. Zbog radova se uvodi zabrana prometa iz smjera Vukovarska ulica – Ulica Fiorella la Guardia, te će promet vodi obilazno ulicom Nikola Tesle i Krešimirovom ulicom te Manzonievom ulicom. Očekuju se povremeno prometni zastoji, te se vozači upućuju na poštivanje privremene prometne signalizacije.

... ili prevedeno na Hr: vražju mater su povremeni zastoji! Danas popodne sam morao na Škrljevo (bus u 16.15) i računam: 5ica je kod Bille u 15.35, do grada joj treba 10 minuta i leđero stignem na Privrednu banku u Starom gradu dignut kune i prošetati se do Delte. Ali ... jedno je ono šta jebilo u mojoj glavi a drugo je realnost. Je, stigao sam sve obaviti ali na Jelačiću smo bili u 15.58 i na vrijeme sam bio na Delti (čak je i 25 kasnio u dolasku vjerovatno iz istih razloga kao i 5ica) ali sam morao dobro protegnuti korake.

Želim reći, ako se vozite sa Škurinja pripremite se na kolonu koja ne ide puževim korakom nego još sporije (ja sam išao popodne a ujutro je vjerovatno još malo gore). Kad se bus uključio u Zvonimirovu kod željezničkog kolodvora onda je sve brzo dalje išlo
Pozdrav by thomcro

amalok.95

thomcro

Citat: amalok.95  u Prosinac 01, 2022, 18:53:25Baš me interesira šta će napravit sa 4 i 11 ...
... pa piše na dnu kako će se odvijati promet
Pozdrav by thomcro

Čelični

Za smjer prometovanja istok – zapad promet će se preusmjeriti na Laginjinu ulicu, Pomerio, Fiorello la Guardia te Ulicu Prvog Maja.

Za smjer prometovanja zapad – istok promet će se preusmjeriti na ulice Prvog Maja, Fiorello la Guardia, Ciottina, Ivana Pavla, Erazma Barčića, Frana Kurelca, Frana Supila, Žrtava fašizma i Laginjinu ulicu.
Ali kako doći od Prvog Maja kad je Tizinova zatvorena do i od Belvedera?

amalok.95

Citat: thomcro  u Prosinac 01, 2022, 19:12:10... pa piše na dnu kako će se odvijati promet
Pise, al kako ce bus tuda? Kud ce 4 u smjeru Brascina nakon Prvomajske? Jedino preko Mihaceve gore do Brascina direktno, kroz Rastocine ne moze proc radi auta. Samim time ljudi nemaju bus od Prvomajske skroz do okretista.