Rad Autotroleja (3)

Autor gorgoroth, Prosinac 25, 2019, 11:46:31

NP-549

Imali smo jedan test u 808 pred nekih godinu dana, u sadašnji validator je u USB uštekan čitač barcoda i qrcoda. Na kiosku kupiš "cvikalicu" koja izgleda kao i isprintana karta kod vozača ili račun iz Plodina. Uđeš u bus i validiraš taj papir tj barcode ili Qrcode s njega. Šoferu se zazeleni a tebi počne teći vrijeme isto ko na cvikalici. Jedino nije za dve vožnje nego za jednu, ali je i cijena ko pola cvikalice.

rzri05

Kako je prošao taj test? To mi se ipak čini kao najbolja alternativa ovim trenutnim cvikalicama ako postoji neka stvarna namjera da se ukinu.

pehar_11

Citat: shef  u Prosinac 22, 2022, 14:02:55Postoji odlična alternativa za sve cvikalice i kupnju u busu a to je Smartica.
Možda griješim, ali mislim da je Smartica poprilično neuspješan projekt. Za nju gotovo da nitko nezna i ne koristi ju. Na istu temu sam i pričao sa par vozača i kažu da probleme sa validiranjem imaju i oni koji imaju ispravnu putnu kartu na telefonu. Što se uređaja koji prihvaćaju kreditne kartice tiče, daleko je Autotrolej od toga...

rzri05

Pa ja kad sam zadnji put koristio Smarticu pred par godina sam bio iznenađen koliko to slabo radi. Mislim da na svakom trećem autobusu mi ne bi validiralo kartu, a da ne govorim što su jednom promijenili sučelje na takav način da se nije moglo više koristiti na mom bivšem iPhone SE (originalnom sa manjim ekranom) jer su se tipke za poništavanje nalazile izvan ekrana. Radije ću uzeti papirnatu cvikalicu onda ako mi slučajno treba, barem za to mogu biti siguran da će raditi.

pehar_11

Jednom kartom autobusom i vlakom! Nastavljena suradnja na projektu integriranog prijevoza
https://riportal.net.hr/rijeka/jedna-karta-za-autobus-i-vlak-nastavljena-suradnja-na-projektu-integriranog-prijevoza/361986/

Citat:S jednom kartom autobusom i vlakom. U salonu Grada Rijeke potpisan je ugovor o nastavku poslovne suradnje na provedbi uključivanja željeznice u sustav javnog gradskog i prigradskog prijevoza Rijeke i okolice.

"Rekao bi da je cilj potpisivanja, ali i prijevoza putnika u stvari popularizacija korištenja vlaka u prigradskom prijevozu, mislim da je negdje 16 tisuća putnika prevezeno u ovih nekoliko godina koliko sustav funkcionira" – rekao je Marko Filipović, gradonačelnik Rijeke.

"Ovaj projekt omogućava da svi putnici sa kartama Autotroleja jednostvano mogu sjesti u vlak i voziti se od Rijeke od Permana i natrag te dio linija koje voze prema Škrljevu, koristiti taj vlak bez ikakve naknade."– dodao je Željko Ukić, predsjednik Uprave HŽ Putnički prijevoz.

Svi korisnici mjesečnih pokaznih karata Autotroleja te popularnih cvikalica, imaju mogućnost do željenog odredišta doći i vlakom. Cilj projekta je potaknuti povećanje broja putovanja javnim prijevozom, što će dovesti do smanjenja broja osobnih automobila na cestama, povećanja sigurnosti u cestovnom prometu i smanjenja ispušnih plinova, prenosi Kanal Ri.

Mene samo zanima ima li netko konkretne brojke koliko se putnika vozi i koristi RCC kao putnu kartu na relacijama Permani - Rijeka i Škrljevo - Rijeka? Čini mi se da se smanjenje putnika (u malim količinama, naravno) osjeća na linijama u tim smjerovima. 

Čelični

https://www.autotrolej.hr/novosti-i-obavijesti/novi-cjenik-i-nacin-pruzanja-komunalne-usluge/
Novi cjenik i Način pružanja komunalne usluge
29.12.2022.
KD Autotrolej obavještava sve korisnike usluge javnog gradskog prijevoza kako 1. siječnja 2023. godine na snagu stupa novi cjenik, kao i Način pružanja komunalne usluge.
cjenik-112023 (1).pdf 

rzri05

Izgleda da kao i kod ZET-a, ni ovdje neće biti moguće kod vozača kupiti karte prva dva tjedna iduće godine.

Citat:Uvođenje eura i funkcioniranje javnog prijevoza

30.12.2022.

KD Autotrolej odradilo je sve potrebne pripreme kako bi prilagodilo poslovanje i tarifni sustav za uvođenje eura kao sredstva za plaćanje usluge javnog prijevoza, te s tim u vezi obavještavamo sve korisnike kako se u periodu od 1. do 14. siječnja 2023. godine putne karte kod vozača, neće prodavati. U  navedenom razdoblju propisana je kupnja karata u eurima i kunama a povrat razlike isključivo u  eurima.

Ovakva  odluka  donijeta je kako se ne bi utjecalo na dinamiku prijevozne usluge, odnosno kako bi se izbjeglo usporavanje linija radi procesa kupnje karata i povrata novca.  

Za kupnju karata u tom razdoblju korisnicima su na raspolaganju prodajna mjesta KD Autotrolej, te kiosci  (Tisak plus, Inovine) , kao i web trgovina www.rijekacitycard.hr

Sukladno propisima, papirnate karte, bile s prikazom cijene u kunama ili s dvojno prikazanim cijenama, bit će u optjecaju do isteka zaliha.
Izvor: https://www.autotrolej.hr/novosti-i-obavijesti/uvodenje-eura-i-funkcioniranje-javnog-prijevoza/

Čelični

https://www.autotrolej.hr/novosti-i-obavijesti/prodaja-karata-kod-vozaca/
Prodaja karata kod vozača
04.01.2023.
Od četvrtka, 5. siječnja 2023. godine, ponovno je moguće kupiti karte za jedno poništavanje u vozilu kod vozača. Naime, premda je prvotno bilo najavljeno kako prodaja karata kod vozača neće biti moguća do 15. siječnja 2023. godine, KD Autotrolej je uspješno odradilo sve pripremne radnje prije spomenutog datuma vezano za prilagodbu poslovanja za uvođenje eura kao sredstva plaćanja, odnosno kupnju karata u eurima i kunama, a povrat novca isključivo u eurima.

Odluka da se karte kod vozača neće prodavati do 15. siječnja donesena je iz razloga kako se ne bi utjecalo na dinamiku prijevozne usluge, odnosno kako bi se izbjeglo usporavanje linija radi procesa kupnje karata i povrata novca, no, smatramo kako će, ukoliko i dođe do manjeg usporavanja linija, naši korisnici za navedeno imati razumijevanja.

Podsjećamo i kako je kupovina karata moguća na svim našim prodajnim mjestima, te na kioscima Tisak Plus i Inovina, kao i putem web trgovine www.rijekacitycard.hr

Čelični

Evo mog upita na "Reci glasno"(ex. Tužibaba) u biltenu "Moja Rijeka":
Poštovani!

Imam jednu pritužbu na službu za odnose s javnošću Autotroleja. Naime bio sam skeptičan kada sam čuo u javnosti od jednog gospodina da mu nisu odgovorili na prigovor u vezi voznih redova, a zatim i na forumu autobusi.org da Autotrolej ne odgovara na svoj E-mali. Na žalost bio sam u krivu, ni meni nije odgovoreno na upit koji sam poslao na autotrolej@autotrolej.hr

Upit sam poslao još 7. 12. 2022. i nije mi odgovoreno nakon 15 dana kako stoji na web stranici Autotroleja. Nekoliko dana poslije tog roka točnije 2. 1. 2023. sam kontaktirao i njihov "Odjel za informiranje i reklamacije" i tamo mi je agentica na telefonu pitala moj E-mail koji sam joj dao, te obećala da će upit proslijediti i da ću dobiti odgovor koji nikada nije stigao. Ne shvaćam, ako na upit ne odgovaraju, što bi tek bilo da se radi o prigovoru, osim toga u nekim autobusima stoji naljepnica, isto tako i na računima pokaznih karata: Sukladno članku 10. Zakona o zaštiti potrošača NN 41/2014. obavještavamo potrošače da pisani prigovor na kvalitetu naših usluga mogu podnijeti u našim prodajnim prostorima ili putem pošte, telefaksa ili elektroničke pošte.

Odgovor na prigovor dostavit ćemo u pisanom obliku u roku od 15 dana od dana primitka prigovora, na adresu potrošača navedenu u prigovoru.

Smatram da se time krši navedeni zakon. Stoga Vas molim da mi odgovorite na dvije stvari: 1. zašto se nije odgovorilo na moj upit i kome se može na neodgovaranje žaliti? 2.molim odgovor na moj upit jer postoji nova shema, a na web stranici je još od 15. 2. 2021.

Moj upit je vrlo jednostavan: Zanima me kada će biti objavljena nova (shema) "Mreža lokalnih linija" na web stranici Autotroleja? Naime, vidio sam da je ta nova shema već izrađena ispred prodajnog mjesta Autotroleja na Jelačićevom trgu. Vidim pozitivne novine na njoj u odnosu na onu iz 2021. poput: dodana linija 5B, označena granica zona između stajališta "Trampov breg" i "Bezjaki" itd. Volio bih da je što prije objavite na web stranici Autotroleja, naravno u skladu s Vašim mogućnostima.

Lijep pozdrav i unaprijed Veliko Hvala na odgovoru na moja dva pitanja !
Odgovor Gradske uprave :
Poštovani, neposredno nakon što smo ga dobili, Vaš smo upit proslijedili Komunalnom društvu Autotrolej d.o.o. Ovim putem prenosimo Vam ispriku Odjela za odnose s javnošću javnog gradskog prijevoznika u kojemu samo jedna djelatnica odgovara na upite građana, a dnevno ih, u prosjeku, zaprimi više od pedeset. Stoga je moguće da se ponekad neki od tih upita previdi ili pak završi u elektroničkom pretincu ,,neželjene pošte". Uz ispriku zbog neodgovorenog upita iz Autotroleja poručuju kako će shema linija na njihovoj službenoj stranici biti objavljena u najkraćem mogućem roku. Zbog svega navedenog nadamo se Vašem razumijevanju. S poštovanjem, Gradska uprava
Evo nove sheme linija :

kico101

Karta ne odgovara trenutnom stanju jer linije 102 i 103 trenutno ne postoje, a da li će i kada će opet krenuti ovisi o tome kada će kontrolori preuzeti timun ili ako ni to ne da rezultat, tada na željeznički kolodvor u potragu za kandidatima ( onim kod žutih vagona  ;D  ).
Druga stvar, koliko ja znam KBC ne ulazi u krug KBC Sušak.
5A ima čak 6 polazaka za Viškovo, što nije prikazano.
Drugo je ok.
Ima li pilota u avionu? Ako nema, zašto ga ne bi bilo.

Čelični

Citat: kico101  u Siječanj 21, 2023, 22:11:35Karta ne odgovara trenutnom stanju jer linije 102 i 103 trenutno ne postoje, a da li će i kada će opet krenuti ovisi o tome kada će kontrolori preuzeti timun ili ako ni to ne da rezultat, tada na željeznički kolodvor u potragu za kandidatima ( onim kod žutih vagona  ;D  ).
Druga stvar, koliko ja znam KBC ne ulazi u krug KBC Sušak.
5A ima čak 6 polazaka za Viškovo, što nije prikazano.
Drugo je ok.
Što se noćnih linija 102 i 103 tiče tu se u potpunosti slažem s tobom. Nego jedna mala opaska tvom kolegi moderatoru @Shole sam napisao da na popisu noćnih linija na ovom forumu doda da linija 102 radi krug oko Trsata kada ide u smjeru centra (nakon ukinuća noćne linije 101) što on nije učinio pa da malo kritiziramo i forum, a ne samo Autotrolej.
Često koristim liniju KBC i po meni je najveći propust nove karte to što ona zaista ne ulazi u krug KBC Sušak.
Što se tiče linije 5A ona na trasi označenoj na karti bez tih 6 polazaka za Viškovo (ako se ne varam to su školski polasci jer vidim masu učenika na njima) prometuje samo van školske godine i to samo radnim danom (pogledaj vozne redove bez škole) kada ne prometuje školska linija 5B. Zašto tih 6 polazaka za Viškovo nije ucrtano na karti to je već upitno.
Drugo je kao što si i sam napisao OK, ali ima i nekih pozitivnih stvari na novoj karti, poput : dodavanja granice zone na liniji 3A, zatim dodano je novo stajalište "Rujevica - rotor" , preimenovano je stajalište "J.P. Kamova WTC" u točnije "J.P. Kamova Tower", "ZZZ" u "HZZ", korigirana je trasa linija 2A i 3 više ne idu kao na staroj karti sa Delte na Sušački neboder (preko Piramide), već preko ulice Milana Smokvine Tvrdog direktno, 2A na Fiumaru, a 3 na Ivana Grohovca i dalje redovitim trasama, tako da uz navedene propuste ima i pozitivnih strana nove karte.

NP-549

Mislim da je greška na 3A, onaj odvojak ne ide do tržnice, nego do crkve

kico101

A baš sam htio to napisati, ali nisam bio baš 100% siguran, pa da ne ispadnem stronzo. ;D
Ima li pilota u avionu? Ako nema, zašto ga ne bi bilo.

NP-549

I zadnje dvije stanice na liniji 13 su s desne strane Rječine.

Doduše obje greškice idu meni na dušu jer sam dobio zadatak da pregledam kartu. Vjerovatno ima još pokoja griješka ;)

Čelični

I na staroj karti su bile te zadnje dvije stanice na liniji 13 na krivoj strani Rječine.