Nabavke novih autobusa (4)

Autor MAN19464, Listopad 29, 2022, 09:46:20

jakov5

Citat: NP-549  u Veljača 08, 2023, 19:59:595 MAN-ova je trebalo poslat u Podsused
Na 11 voznih redova šalje se solo, a treba zglob.
Na drugi navrat 115 znaju slat feniks/stratos pa se mijenja za bus na Remizi sa L114.
I sad ti to zbroji s tramvajčevih 49 VR
Znači vozi nam ajmo reć 40 zglobova. Od tih 40 je 11 biodizela jer sad svi voze.
Od Mercedesa voze 175-179+181+183+184-189+191+192 (ovo nabrajam za one koje sam vidio 100%, možda još koji).
To ih je 15.
40-11-15 = 14 zglobnih CNG /36 ispravno
Normalno da smo u banani.

Još treba uzet u obzir da smo u reduciranom rasporedu.
Inače su Dugave +3vr, 115 +1vr, 125 +1vr,
Slike u punoj rezoluciji možete vidjeti kombinacijom desni klik miša+otvaranje u novom prozoru

421

10ti/10 Francuza - gbr 510.
Glavni razlog stresa je svakodnevni kontakt s idiotima. Albert Einstein
Ako ne mi, tko? Ako ne sada, kada? JFK
Možete varati neke ljude sve vrijeme i sve ljude neko vrijeme, ali ne možete varati sve ljude sve vrijeme. Abe Lincoln

421

Navodno u APD dolazi još 5 Citara, a 10 MAN G ide u APP.
Možete varati neke ljude sve vrijeme i sve ljude neko vrijeme, ali ne možete varati sve ljude sve vrijeme. Abe Lincoln

NP-549

Putnik79

Citat: 421  u Veljača 13, 2023, 18:21:31Navodno u APD dolazi još 5 Citara, a 10 MAN G ide u APP.
S obzirom da Citari još sigurno mjesec dana neće u promet, a APP kronično fali zglobnih autobusa tako je dogovoreno jer su Manovi u pogonu odmah...ako laže selo, lažem i ja.

jakov5

Citat: 421  u Veljača 13, 2023, 18:21:31Navodno u APD dolazi još 5 Citara, a 10 MAN G ide u APP.

Ja se nadam da je stvarno tako.
Nek se više taj javni prijevoz do kraja raspadne, jer ovo šlepanje je uzaludno.
Slike u punoj rezoluciji možete vidjeti kombinacijom desni klik miša+otvaranje u novom prozoru

MAN truck bus

Kad krenu radosti sa eco modom i sporim vratima, plakat će za rashodovanim Citelisima. ;D
"vas 10 ušlo niko nikakve karte, znači prazan bus vozi na liniji bespotrebno"
"kartu imamo?"
"jel može karta? jel problem dat ovdje kartu"

NP-549

Možda se rukovoditelj pogona uspije izborit da se busevi programiraju u normalan mod. A i podesit vrata nije bog zna kakva nauka

MAN truck bus

Nisu ona spora u procesu otvaranja nego prije i nakon otvaranja. Dok elektronika shvati da bus stoji i da se mogu otvorit, a nakon zatvaranja dok shvati da su zatvorena i da može pustit staničnu. Ako se vozi na NOT AUS onda cijelo vrijeme svijetli crveni trokut uz poruku smetnje vrata i zvučni signal. S obzirom da su im solo MANovi iz 2020. u eco modu sumnjam da će zglobne prebaciti u normalan.

Inače na hrpi zglobnih se očito DPF zaštopao i potrebna je regeneracija jer svijetli lampica motora i DPFa.
"vas 10 ušlo niko nikakve karte, znači prazan bus vozi na liniji bespotrebno"
"kartu imamo?"
"jel može karta? jel problem dat ovdje kartu"

421

Citat: MAN truck bus  u Veljača 13, 2023, 20:12:56Inače na hrpi zglobnih se očito DPF zaštopao i potrebna je regeneracija jer svijetli lampica motora i DPFa.
172 i 176 rođene za propuhivanje i čišćenje DPFa. ;D

zag

Jedva čekam da se pojave na 109 pivkan  rofl

jakov5

Citat: 421  u Veljača 13, 2023, 20:22:47172 i 176 rođene za propuhivanje i čišćenje DPFa. ;D
Apsolutno.
S druge strane Zagreba vjetar (sjeverozapadnjak) je bolji za propuhivanje, gore na Poljanicama kod Škalića idealan (176/5 taman). Tamo dole Gorica sve je više manje izgrađeno, ograđeno zgradama - jednostavno čestice zraka lošije cirkuliraju u tom podneblju, temperatura je veća zbog usijavanja od asfalta i odbijanja sunčevih zraka o zgrade.
Čista klimatologija.

421

Portos

Citat: 421  u Veljača 14, 2023, 14:02:51APP 550-559 ?
APD 560-569
Mislio si 559-568 APP i 569-578 APD?

PRAVILA foruma autobusi.org:
Ukoliko želite citirati tekst s neke druge web stranice, pored navođenja citiranog linka obavezno citirajte i pripadajući tekst.

Putnik79

Po onom što sam načuo danas, mogli bi u promet već drugi tjedan..još se samo nezna na kojim linijama.