Tramvajske supstitucije

Autor dean25, Travanj 03, 2009, 16:19:34

smogovci.bbb2

Kad bi zglobni mogao skretati u Sortinu možda i bi pivkan
"Nećete imati ništa i bit ćete sretni"
Kad je nepravda zakon, otpor je obaveza

Akropola

Citat: smogovci.bbb2  u Siječanj 20, 2023, 17:57:40Kad bi zglobni mogao skretati u Sortinu možda i bi pivkan

Može skrenuti ako nema parkiranih auta i stupića.
Najbolje rješenje je da vozi do rotora preko Savskog mosta i nazad.Ako već neće ulaziti na sam rotor ima opcija da iziđe na Aveniju Dubrovnik kod ispravljače stanice Savski gaj i preko Jadranskog mosta nazad ili da se okrene i ode nazad isti putem .U drugom slučaju krug može biti 10 minuta.

Akropola

Ovo je totalna ludost.
Prvo nema polazaka sa Savskog mosta ujutro nego po ovome bus ide iz garaže do Središća.Ima 30 minuta.U to vrijeme dosta ljudi ide na posao.Bez ikakvih problema može imati polazak s Savskog mosta.
Drugo bus čeka vrijeme na oba dvije strane i ima po 16 minuta.

tramvajac 92

U 4:40 dosta ljudi ide na posao? Dovoljno puta sam koristio tramvaje oko 5 ujutro, putnika ima toliko da na nekim stanicama ni ne staje, a sjedalo skoro možeš birati.

Što se tiče voznog reda, imaš prolaske u 4:34, 4:47 na 109, 4:42 na 607, bolji interval teško da ćeš dobiti u to doba. No, kao i obično, nema toga na voznom redu, iako bi ti autobusi trebali primati putnike (109 od raskrižja Zagrebačke avenije i Selske, a 607 od SD Stjepan Radić). Za takve stvari moraš malo čačkati po google karti.

MAN SU220

Ma glupost. Trebalo je samo 6icu produžit do Arene Zagreb i problem rješen.

421

Citat: smogovci.bbb2  u Siječanj 20, 2023, 17:57:40Kad bi zglobni mogao skretati u Sortinu možda i bi
Ulazak u Sortinu manji je problem nego izlazak na Froudeovu. Čak može stati na  bus123  stajalište Velesajam.

@Akropola
Tko kaže da  bus123 koji ide iz garaže do Središća ne stoji na stajalištu SD Stjepan Radić bez ulaza na Savski most ?
BTW iskustvo na supstitucijama mi govori da su putnici zadovoljniji jer  bus123  bus123 idu točnije/redovitije nego tramvaji kojih nema, pa dođu dva zaredom radeći veće rupe u p(r)olascima neovisno o gužvama kojih ima manje jer su odvojeni od prometa.
bus123  bus123  bi možda moglo biti problema u špicama, zbog faza semafora, uključivanja u promet kod SD, propusnosti rotora, ali vlast se jamačno neće opeći, pa se troše prekapacitirani resursi sve da bi hm, putnici bili zadovoljni (iako nikad nisu!).
Mene više brine drama na žičari:!
https://www.vecernji.hr/zagreb/drama-na-sljemenskoj-zicari-zbog-prevelike-guzve-pustali-i-bez-karte-1651153

https://www.jutarnji.hr/vijesti/zagreb/potpuni-kaos-na-zicari-ljudi-izgubili-zivce-sat-vremena-cekam-i-znate-li-sto-onda-naprave-15297883
DJECA VRIŠTALA
"Potpuni kaos na Žičari, ljudi izgubili živce: 'Sat vremena čekam i znate li što onda naprave?'
Roditelji su se žalili, a djeca su s prolaskom vremena počela vrištati."
Glavni razlog stresa je svakodnevni kontakt s idiotima. Albert Einstein
Ako ne mi, tko? Ako ne sada, kada? JFK
Možete varati neke ljude sve vrijeme i sve ljude neko vrijeme, ali ne možete varati sve ljude sve vrijeme. Abe Lincoln

tramvajac 92

Citat: 421  u Siječanj 22, 2023, 18:19:21Ulazak u Sortinu manji je problem nego izlazak na Froudeovu. Čak može stati na  bus123  stajalište Velesajam.
Iz Sortine na Av. V. Holjevca, iz nje na Av. Dubrovnik.  ;)

Putnik79

Mene više brine drama na žičari:!

Ma kakva drama, novinari naprave dramu zbog nekog poziva nadr.....roditelja koji nemoze pričekati pola sata, zamisli.Pa normalno da nemoze biti bez gužve kad ti najedanput doleti 1000 ljudi koji hoće gore.Samo lagano......gore kuhano vinceko i sve ok....

421

@tramvajac 92
Show some respect, čekaj odgovor i komentar smogovci.bbb2.
BTW
A Froudeova?
Glavni razlog stresa je svakodnevni kontakt s idiotima. Albert Einstein
Ako ne mi, tko? Ako ne sada, kada? JFK
Možete varati neke ljude sve vrijeme i sve ljude neko vrijeme, ali ne možete varati sve ljude sve vrijeme. Abe Lincoln

Akropola

@421
Bus je točniji i poudaniji od tramvaja to je sigurno.

Treba ići na rotor ili eventualno do Savskog gaja preko Savskog mosta i Kajzerice i možeš voziti s jednim busom bez ikakvih problema svakih 15 minuta ili kraće.
Sve drugo je bacanje novaca i resursa s nikakvom uslugom.

Kod zatvaranja Jadranskog mosta za sav promet.
109 i linije sa Savskog mosta mogu prometovati:
preko Savskog mosta- Remetinečka cesta - privremena cesta od rotora od rekonstrukcije do ZET-ove ispravljačke stanice gdje postoji izlaz na Aveniju Dubrovnik desno - rotor - 109 ide u svoj smjer prema Dugavama, a linije sa Savskog mosta u svom smjeru.
Povratak na Savski most ide se na skretanje za Kajzericu - Remetinečka - Savski most.
Sve drugo je bacanje novaca.

jakov5

Citat: Akropola  u Siječanj 22, 2023, 21:22:48Bus je točniji i pouzdaniji od tramvaja to je sigurno.
Jedan thumbs za entuzijazam.
Ma što jedan, dva  thumbs  thumbs
Slike u punoj rezoluciji možete vidjeti kombinacijom desni klik miša+otvaranje u novom prozoru

MAN SU220

Vezano uz sutrašnje promjene, bili mogle 5 i 7 u Dubravu a 12icu preusmjerit negdje drugo?

sniff

Ne, ne bi mogli 12icu premjestit negdje drugdje.

citaro

Citat: MAN SU220  u Veljača 19, 2023, 13:45:57Vezano uz sutrašnje promjene, bili mogle 5 i 7 u Dubravu a 12icu preusmjerit negdje drugo?

I koja logika bi trebala stajati iza toga?

MAN SU220

Citat: citaro  u Veljača 20, 2023, 09:56:39I koja logika bi trebala stajati iza toga?
Nepotrebno 5 linija, a 11ica bi mogla pokrit cijeli smjer Dubec - TBJJ.