Nabavke novih autobusa (4)

Autor MAN19464, Listopad 29, 2022, 09:46:20

421

Glavni razlog stresa je svakodnevni kontakt s idiotima. Albert Einstein
Ako ne mi, tko? Ako ne sada, kada? JFK
Možete varati neke ljude sve vrijeme i sve ljude neko vrijeme, ali ne možete varati sve ljude sve vrijeme. Abe Lincoln

Stilben426

Evo ja sam se vozio s 560 na 220 cijeli krug i evo mojih dojmova.
Prvo, zvuk motora jako podsjeća na NG312, onako prigušeno, kao i izgled vrata iznutra. Startniji je, brzo kreće i lako postiže brzinu.
Što se tiče vrata, ni približno spora kao na MAN-ovima 2017, štoviše, otvaraju se normalno kao na starim Citarima, možda malo nježnije. Zamjerka za zvučni signal, predug je i jako iritira i također zamjerka za štangu na prvim vratima koja omogućuje sporiji ulaz putnika.
Nema zvučnog signala za stop, ne znam kako je kod vozača.
Što se tiče prostora, naprijed je kao u starom Citaru, iza harmonike loš. Ona dva sjedala s lijeva strane odmah iza zgloba potpuno nepotrebna, moglo je biti 6 stajaćih mjesta, a ovako su samo 2.
Sve u svemu, autobus je ok premda je izvana vizualno jako ružan (cijela serija).

smogovci.bbb2

Citat: Kocka O405  u Ožujak 01, 2023, 16:31:13Mozes zivjeti na Trgu bana pa kakve veze ima. Jel mi koji zivimo u Sesvetama i okolici placamo isti prirez kao i svi drugi koji spadaju pod Grad Zagreb? Plaćamo. E onda ne vidim gdje je problem
Problem je što se 6 godina vozite u novim MAN-ovima i sad ste dobili i nove mečke. Malo empatije prema drugima ne bi škodilo
"Nećete imati ništa i bit ćete sretni"
Kad je nepravda zakon, otpor je obaveza

tuimamprofil

Ma treba dici opcu pobunu Senfu u vezi distribucije novih buseva prema selendrama tipa onaj kruljevac. Pa jel cemo da se u novim busevima voze gradjani ili sela? Wtf...

smogovci.bbb2

Piši ti i ostali na, ured.uprave@zet.hr
Meni je pala roleta na oči kad sam ga vidio na 236
"Nećete imati ništa i bit ćete sretni"
Kad je nepravda zakon, otpor je obaveza

421

Nisi se bunio kad su od 95 do danas na 221 i 220 redovno dolazili novi  bus123  bus123 ! Licemjerno.
Zašto ne mogu svih 10  bus123 biti na  Glavnom kolodvoru?
Radi linije 268!
218 zglob i solo
219 zglob
220 zglob x 4
221 zglob x 4
229 solo
234 zglob
241 solo
242 zglob
243 midi
268 zglob x 7
281 zglob x 3
Da su svi novi bus123  bus123  na 220 i 221 (od toga 2 dvokratna) čime bi mijenjao  bus123  u kvaru na 268 kad novi  bus123 5 godina NE SMIJE van grada Zagreba?

Možete varati neke ljude sve vrijeme i sve ljude neko vrijeme, ali ne možete varati sve ljude sve vrijeme. Abe Lincoln

Kocka O405

Jedan jedini je bio jučer i danas i to na dvokratnom VR. I to danas samo prvi navrat. Nisu na svih 7 VR. Ne pretjerujte. Nemoj ti meni o empatiji jako dobro znamo da iza svih vas stoji politika i vec mi idete na jetra s tim pricama. Tu bi se trebalo raspravljati o autobusima, a ne o politici. Naravno politika je (na zalost) kod nas neizostavni dio pa se tako i ne treba praviti kao da ne postoji,ali neki si tu previse dopustaju da tu bacaju neku svoju politiku i truju forum. Nekad je ovaj forum bio bolji i kvalitetniji, a pojedini članovi su ga uništili mnogi kvalitetni su otišli i to je razlog zašto rijetko sudjelujem u raspravama, a također i zbog "poticaja" jednog forumaša, ali neću javno o tomu. Samo da se unaprijed zna nisam zagovornik MB365 naprotiv, protiv njega sam, ali nisam niti zagovornik Možemo. Samo mi ide na živce jer želite predstaviti kao da su cijele Sesvete (geto) Jelkovec, a to nisu. Nismo svi tu BM365 i gena kamenih. Bez uvrede za ikog. Ali i u NZG i u cijelom ZG vam ima tih istih BM365. Što se mene tiče ne moraju voziti novi na 269 ja to ne zagovaram. Treba ih podjednako raspodijeliti. Poanta mog posta je da od*ebete s politikom jer ste opako počeli zagađivati ovaj forum. Fala na razumijevanju i svako dobro! Živjeli!
Kocka je zakon :)

Stilben426

Citat: tuimamprofil  u Ožujak 01, 2023, 19:29:41Ma treba dici opcu pobunu Senfu u vezi distribucije novih buseva prema selendrama tipa onaj kruljevac. Pa jel cemo da se u novim busevima voze gradjani ili sela? Wtf...
A čemu tolika diskriminacija prema Sesvetskom Kraljevcu? Selendre su Laktec, Horvati, Kupljenski Hruševac, a ne SK. Između ostalog, linija 269 je brojem putnika ekvivalentna linijama 220 i 221 cijeli dan.

Putnik79

Nitko sretniji da se politika makne ali budi realan.Sve u vezi ZET-a je politika koja sve diktira i poligon je za koje kakve stvari.

Kocka O405

Citat: Stilben426  u Ožujak 01, 2023, 19:51:11A čemu tolika diskriminacija prema Sesvetskom Kraljevcu? Selendre su Laktec, Horvati, Kupljenski Hruševac, a ne SK. Između ostalog, linija 269 je brojem putnika ekvivalentna linijama 220 i 221 cijeli dan.
Tako je, a i stanovnici tih kako ih zovete "selendri" osim Lakteca od ovih sesvetskih linija spadaju pod ZG i nisu nista manje vrijedni od drugih,a i isti im je prirez. Naravno da nece imati VR kao jace linije, ali za svoje kapacitete u špicama su popunjene. A 269 vs 220/221 da u špicama je krcata,a ovdje ju neki zele poistovjetiti s linijom 280 očito.
Citat: Putnik79  u Ožujak 01, 2023, 19:53:56Nitko sretniji da se politika makne ali budi realan.Sve u vezi ZET-a je politika koja sve diktira i poligon je za koje kakve stvari.
Tako je, u potpunosti se slažem samo što neki ovdje koriste forum kako bi propagirali svoje neke politicke preferencije za što smatram da nije mjesto na ovom forumu.
Kocka je zakon :)

jakov5

Citat: smogovci.bbb2  u Ožujak 01, 2023, 19:21:29Problem je što se 6 godina vozite u novim MAN-ovima i sad ste dobili i nove mečke. Malo empatije prema drugima ne bi škodilo
E nisam u toku. Jel od citara II 2009. godište otpada kosa na glavi? Baš ste siročad vi iz NZG.
Ja mislim da si ti bio povlašteniji što ti je vozio citaro na 2009. nego da si imao novog MANa.
Pusti ti te fore nov bus je nov bus, mene boli briga za to kad s novim Cityem nema 118tice 20 minuta, a ovaj tjedan kad su se CNG tu vratili svi dođu više-manje u 3 minute točnosti.

Kvaliteta usluge bi ti ipak trebala biti na prvom mjestu, a primarna usluga je prijevoz od točke A do točke B.
Slike u punoj rezoluciji možete vidjeti kombinacijom desni klik miša+otvaranje u novom prozoru

garfield

Najbolje da još uskrsnu O305G pa bi valjda onda bio mir...

421

Citat: smogovci.bbb2  u Ožujak 01, 2023, 19:33:43Meni je pala roleta na oči kad sam ga vidio na 236
Bio si u Pevexu ili Badel outletu? Za vrijeme radnog vremena sa službenim vozilom i mobitelom?
I meni je pala roleta: budući akademski građani ne moraju imati dostojan prijevoz do faksa/eva?
Veća roleta mi je sljedeće:

hrvoje21

Citat: Stilben426  u Ožujak 01, 2023, 19:51:11A čemu tolika diskriminacija prema Sesvetskom Kraljevcu? Selendre su Laktec, Horvati, Kupljenski Hruševac, a ne SK. Između ostalog, linija 269 je brojem putnika ekvivalentna linijama 220 i 221 cijeli dan.
S tim da su Horvati po Gradom Zagrebom
Dok je Laktec Sv. Ivan Zelina, a Hruševec Kupljenski Zaprešić

sergjack

Jel postoji negdje neka lista gdje se mogu vidjeti linije sa najviše putnika? Po meni jedino ima smisla slati najnovije i najbolje buseve na najopterećenije linije. Ja trenutno imam dojam (možda sam i u krivu) da se novi busevi šalju na linije koje nemaju baš puno putnika. Tu kao primjere navodim 218 na kojoj voze novi zglobni MAN i Urbanway, a u njih na GK ulazi jednoznamenkast broj ljudi, i linije oko terminala Dubrava i Dubec, na koje su disponirani novi MANovi a oni također napuštaju terminale prazni. Po meni nema smisla slati nove fancy buseve na neku žnj 2xx Dubec - XXX gdje budu vozili prazni cijeli dan. Dapače ja neznam jesam li ikad vidio nekog novog MANa da je pun.