Kvarovi autobusa (2)

Autor MB FAN, Veljača 06, 2018, 22:17:24

Akropola

Nastati će veći problemi s tehničkim zbog led farova koji su skupi, a već na nekima su crkli mada su pod garancijom.
Ako će se ZET ponašati kao neke kamionske kompanije to nije dobro i puno toga se riskira.

tonkovicmk1

Jučer Citelis gbr 769, zadnja vrata se nisu dala zatvoriti. Vozač više puta stiskao da se vrata zadnja zatvore ali neuspješno. Signal za vrata se samo glasa bez prestanka. Nakon toga stavili su papir "Vrata u kvaru" ili tako nešto i otišao na liniju 121.

Akropola

Dizalica šlepa s Črnomerca gbr.189 sa 125.
Umjesto njega vozi s Karažnika bus solo citeles

bus na istoku

citaro (nisam u prolazu stigao vidjet koji je g.br. jer sam išao u suprotnom smjeru) na 215 odmah nakon što je krenuo sa Savudrijske stao sa sva 4 žmigavca i svi ljudi su izašli. Ako netko zna koji je g.br. i je li stvarno u kvaru otišao u apd neka javi :)

sofer29

Na  bus123 361 izgleda da je presel relej,stalno tuli i svjetli crveni trokut..i dalje tak vozi

NP-549

Tomek

Citaro G gbr 556 večeras sa sva 4 ugašenih svjetla unutra i na displayu autobus u kvaru stoji u Velikoj Mlaci u smjeru VG.

ChRiStIaN

Jučer sam vozio 777 nakon 2 mjeseca. Zadnje sam ga vozio na 109 di sam ga mijenjao zbog kvara na klima sustavu koji uopće ne reagira, ne radi. Vani je bilo -5 i nije bilo grijanja i od svih kolega jedino je mene smetalo kaj se ljudi smrzavaju tak da je tek zamijenjen u kasnoj službi.

Jučer, potpuno ista situacija. Dva mjeseca nakon i dalje grijanje ne radi, ventilacija ne radi, 0 bodova. Stvarno dno dna od održavanja autobusa. Svaki dan se piše u knjigu jedno te isto i ne možeš mi cijelu zimu vozit autobus bez grijanja putničkog prostora. NE MOŽE! NE SMIJE!  th-down
@ Autobusi Hrvatska @

sofer29

Na radnickoj u auto hrvatska na servisu viden zglobni man i dva kratka,od tog jedan iz zadnje ture

Akropola

Citat: ChRiStIaN  u Ožujak 10, 2023, 13:17:38Jučer sam vozio 777 nakon 2 mjeseca. Zadnje sam ga vozio na 109 di sam ga mijenjao zbog kvara na klima sustavu koji uopće ne reagira, ne radi. Vani je bilo -5 i nije bilo grijanja i od svih kolega jedino je mene smetalo kaj se ljudi smrzavaju tak da je tek zamijenjen u kasnoj službi.

Jučer, potpuno ista situacija. Dva mjeseca nakon i dalje grijanje ne radi, ventilacija ne radi, 0 bodova. Stvarno dno dna od održavanja autobusa. Svaki dan se piše u knjigu jedno te isto i ne možeš mi cijelu zimu vozit autobus bez grijanja putničkog prostora. NE MOŽE! NE SMIJE!  th-down

Slažem se jer sam doživio na noćnoj da zbog toga nastane problem jer se zaledi staklo pošto grijanje ne radi, a i nema zimsku tekućinu za staklo 100% zimsku ili je pomiješana s ljetnom.

Zašto na novom busu nitko iz ZET nije provjerio jer npr. u knjizi piše da su popravili svjetlo.
Svjetlo nisu promjenili, a napisano da jesu.
Tu je kriva ZET-ova kontrola i vozač koji ga je preuzeo.
Zbog neprijavljivanja kvarova kao i kontrole kada se bus preuzima iz ovlaštenog servisa trebali bi odgovorni odgovarati.

ChRiStIaN

Puno put se desilo da autobus dode iz Resnika sa istim kvarom s kakvim je i otisao. Poprave nekaj "vecega" i takav autobus se preuzme i vrati u promet pod ispravan.
@ Autobusi Hrvatska @

Tomek

Novi Crossway LE gbr 824 (danas na 124) ne radi stražnje desno svjetlo.

kocka151

Citat: Tomek  u Ožujak 22, 2023, 19:24:17Novi Crossway LE gbr 824 (danas na 124) ne radi stražnje desno svjetlo.
Ne radi već par dana

luka1234

744 i 747 danas u kvaru (stajali nasred Črnomerca) ali je kvar na 744 magično nestao pa je došao na 134  rofl  rofl

Kocka 146

163 u 15:30 otišel u garažu sa natpisom: AUTOBUS U KVARU.
Dok ovo pišem naišao je i 41 s tim natpisom.
Sretan je tko zna voljeti! - Hermann Hesse
Usput posjetite moj YT kanal Lovro Zet 2-HŽ! 🤠