Stanje na tahografu ZET-ovih autobusa

Autor tramvajac 92, Listopad 01, 2011, 12:42:46

smogovci.bbb2

Nisu uvijek jedni te isti morali biti na 132 nego svi. Onda bi svi podjednako nastradali. Ako je moja logika pogrešna, eto, pogrešna je hi
"Nećete imati ništa i bit ćete sretni"
Kad je nepravda zakon, otpor je obaveza

jakov5

Citat: smogovci.bbb2  u Srpanj 18, 2023, 10:09:59Nisu uvijek jedni te isti morali biti na 132 nego svi. Onda bi svi podjednako nastradali. Ako je moja logika pogrešna, eto, pogrešna je hi
Jedan čovjek piše izlaz vozila u garaži.
Po tebi bi on za svih 240 autobusa trebao gledat kad je na kojoj liniji bio, pa prema tome složit rang listu gdje će buseve idućih dana rasporedit.
Osim kaj se to ne može sve popamtit tu još dolaze redovni i izvanredni servisi vozila koji uvjetuju di bus mora ići (npr. kad se na forumu digla kuka i motika kad je EU bus 238 završio na Bistri - jbg došao je zadnji sa servisa, zadnji vozni red koji ide van je Bistra u 15 sati, ako nema drugog busa ide koji ima, pa se za krug ili dva zamjene).
Onda još imaš dogovore s EU o disponiranju novih vozila na linije s čijim se odabirom ne slažem.

Previše je tu faktora koji onemogućavaju jednaku kilometražu.

Npr APP Crosswayi 816-825
818 i 820 prva dva mjeseca bili po servisima - vidi se na kilometraži. Mislim da su bili problemi sa primanjem gasa i/ili ubrizgavanjem - neka me Majstor ispravi ako sam fulao (ili neko drugi ako zna).
Slike u punoj rezoluciji možete vidjeti kombinacijom desni klik miša+otvaranje u novom prozoru

tramvajac 92

Ni najveći ljubitelj autobusa ne bi mogao to sve realizirati sam. Doduše, ono što se sigurno može nabaviti na tržištu je software koji bi pokazao stanje kilometara svakog busa, pa da se osvježava jednom dnevno. Također da veli, kad klikneš npr. 132/1 da taj vozni red prelazi 459,3 km u danu, a da 111/1 prelazi 452,8 km (bezvezni su brojevi). Taj software bi trebao pokazat da je npr. 238 u prometu do 19:30, 747 u kvaru, a 825 je slobodan.

NP-549

I onda tu još dodaj BM365 ekipu koja neće određeni tip busa da vozi, čisto da jednadžba bude kompleksnija

Akropola

npr. vani moraju paziti i na još dvije stvari, a to je da na određenim voznim redovima moraju biti raspoređena vozila prilagođena osoba s invaliditetom.
Oni imaju buseve podiljene u grupe i znaju kakav je status busa i koliko mu je potrebno za pregled, čišćenje, uljevanje goriva ako je sve u redu kao i kakav tip busa mora biti za određenu liniju.
U svakom trenutku zna se status busa.

NP-549

Obzirom da u ZET-u nema duženja autobusa onda bi se i dalo možda nešto malo bolje posložit, ali nikad to neće bit da su svi u par hiljada. Nije dobro imat razlike od nekoliko stotina tisuća, ali nema potrebe ni štelat da imaju jednako km. Samo si kompliciraš posao, a od rezultata nemaš koristi

tramvajac 92

Svi autobusi u redovnom prometu su tome prilagođeni. Jedino nisu školski, ali to nisu autobusi koji u pravilu voze redovne linije.

Akropola

Imaš podiljeno na grupe: zglobni, solo,mini, solo prigradski

MAN truck bus

S obzirom da im je danas 6. obljetnica u prometu:

401 - 396 000km
402 - 432 000km
403 - 456 000km
404 - 498 000km
405 - 397 000km
"vas 10 ušlo niko nikakve karte, znači prazan bus vozi na liniji bespotrebno"
"kartu imamo?"
"jel može karta? jel problem dat ovdje kartu"

NP-549

I mi imamo 6 Urbanwaya iz 2017. Jedina razlika šta su plinski i 2 su kraća.
Kilometri 400-450 tisuća

MAN truck bus

401 i 405 imaju manje km jer su u par navrata stajali duže u Resniku. Jedina dobra stvar im je klima koja dan danas radi perfektno.
"kartu imamo?"

NP-549

Da, odlične klime imaju. I to je otprilike to šta valja na njima.

421

Uz automatsko zatvaranje vrata koje rijetki či/ice koriste.
Glavni razlog stresa je svakodnevni kontakt s idiotima. Albert Einstein
Ako ne mi, tko? Ako ne sada, kada? JFK
Možete varati neke ljude sve vrijeme i sve ljude neko vrijeme, ali ne možete varati sve ljude sve vrijeme. Abe Lincoln

NP-549

Misliš sva vrata odjednom ?
Imamo to i na A21 i A23

MAN truck bus

Misli na konfiguraciju kao na zagrebačkim tramvajima; vozač da privolu - putnici sami otvaraju vrata (izvana/iznutra), a zatvara ih senzor.
"kartu imamo?"