Autobusi - razno (4)

Autor Tomek, Rujan 01, 2022, 23:44:32

tonkovicmk1

Čini se kako je jedan Cacciamali dobio nove tablice? Gbr 96 (ZG-6062-IZ)

luka1234

Citat: Kocka 146  u Kolovoz 21, 2023, 09:55:48185 natrag u prometu. Jučer viđen u garaži. 747 isto.
747 danas na 134 pivkan

zagrebackapekara

Dal APD ili APP ima vise vozaca?

sofer29

Ne znam kam ovo stavit,al tice se autobusa u Zetu

Ovo je status jednog od glavnih sindikata

Sad koliko tu ima istine,to ne zna ni dragi Bog

Tekst glasi :

TIHA PRIVATIZACIJA
Kada je SVPRZZ upozoravao i objavljivao mogućnost privatizacije dijela ZET-a, bilo je puno skeptika koji nisu razumjeli poruku a  koraci koje čini Grad Zagreb su dokaz vjerodostojnosti takvih najava. Ne ulaganje u održavanje i servis, ne nabavljanje dovoljnog i potrebnog broja autobusa, rezervnih dijelova i  ne davanje informacija od strane grada o strateškim i dugoročnim ciljevima za ZET, samo potvrđuje ono na što je SVPRZZ prije više godina ukazivao. Da je privatizacija u autobusnom podsustavu već krenula dokazuje objavljeni i i završen  postupak javne nabave "za organizirani prijevoz učenika osnovnih škola" u kojem su privatnici dobili oko 40% prijevoza učenika. Iznos koji je lagano "predan" privatnicima je je preko 600 000, 00 eura. Zar Grad Zagreb nije mogao osigurati ZET-u desetak autobusa za prijevoz učenika i ti novci da ostanu ZET-u a  SLAVONIJA BUS, BRONI Pula ili HERC TOURS to mogu, gdje će imati siguran posao i dobro zaraditi. No, što je još poraznije je sazananje da je u pripremi osnivanje i kontakt sa agencijama kako bi se istima ustupio i dio prijevoza putnika u Gradu Zagrebu.  Čini nam se da nestaje onaj ZET kojeg smo do sada imali i koji nam je davao sigurnu budućnost i da će isti biti sveden na tramvajski dio, što bi bilo pogubno za najveći broj radnika ZET-a. Još ako se ostvari najava o mogućem besplatnom prijevozu od početka iduće godine, postoji realna opasnost od viška više od 400 radnika. Pesimizam ili realna procjena znat ćemo uskoro, no svima je jasno da je ovo početak nečega što ne liči na dobro. Na nama je da se ujedinimo i zaštitimo interese radnika onoliko koliko je to u našoj moći a ne da "pametujemo"okolo i svojim potezima olakšavamo i dajemo opravdanost ovakvim i sličnim potezima. Pojedine promjene su jednostavno neizbježne ali nije nam i nesmije biti svejedno da li će to biti uskoro ili ćemo uspjeti bar odgađati na neko vrijeme i što dulje zadržati naš ZET u sadašnjim okvirima. Ne zaboravimo da je sve izgledniji ovakav scenariji i da već sutra može biti kasno.

smogovci.bbb2

"Nećete imati ništa i bit ćete sretni"
Kad je nepravda zakon, otpor je obaveza

tramvajac 92

Puno puta smo već pisali. Školski prijevoz je kamen oko vrata ZETu. Troši ljude kojih nema dosta ni za redovne linije.

Besplatan prijevoz za sve? Pa dalo bi se izračunati koliko bi to koštalo, i to bi isto rasteretilo vozače posla prodaje karata, pa im ne bi to odvlačilo pažnju sa vožnje. Zapravo, troškovi bi i pali, jer ne moraš nabavljati i skladištiti karte, ne moraš održavati validatore, ne moraš održavati opremu za izradu kartica i kontrolorske uređaje. Nema nabave papira za printanje računa.

O privatizaciji... ako ZET ne može sam održavati vozni red kakav je potreban, onda trebaju tu i drugi ući u igru, pod točno određenim uvjetima, koje netko treba propisati i kontrolirat.

jakov5

Citat: tramvajac 92  u Kolovoz 31, 2023, 20:20:01O privatizaciji... ako ZET ne može sam održavati vozni red kakav je potreban, onda trebaju tu i drugi ući u igru, pod točno određenim uvjetima, koje netko treba propisati i kontrolirat.
Ne, ne, ne.
Ako Grad Zagreb ne želi da ZET održava vozni red kakav je potreban, onda bi trebali drugi ući u igru.
Samo to je skuplja varijanta za nas (cijena & pouzdanost/kvaliteta servisa), to već i sad vidimo po cijenama održavanja buseva, npr. plinaša kojima pri dolasku iz Resnika otpadaju kotači (#753).
Slike u punoj rezoluciji možete vidjeti kombinacijom desni klik miša+otvaranje u novom prozoru

sofer29

tramvajac 92

Postoji li neko pravilo u APD gdje su 580, 584, 588? Ili su svugdje gdje bi inače bili.

421

Obzirom je prošlo 5 godina od financiranja putem kohezijskih fondova EU, vožnje isključivo na dogovorenim i određenim linijama unutar prometnog područja grada Zagreba, ne bi smjelo biti zapreke da budu disponirani na bilo koju liniju ZET-a.
Jedva čekam vidjeti ih 7/7 na liniji 268 !!!
Glavni razlog stresa je svakodnevni kontakt s idiotima. Albert Einstein
Ako ne mi, tko? Ako ne sada, kada? JFK
Možete varati neke ljude sve vrijeme i sve ljude neko vrijeme, ali ne možete varati sve ljude sve vrijeme. Abe Lincoln

Kocka 146

Sumnjam da bu ju bili na 268  rofl.
Sretan je tko zna voljeti! - Hermann Hesse
Usput posjetite moj YT kanal Lovro Zet 2-HŽ! 🤠

421

Dobro onda na 109, 172,176!?
Glavni razlog stresa je svakodnevni kontakt s idiotima. Albert Einstein
Ako ne mi, tko? Ako ne sada, kada? JFK
Možete varati neke ljude sve vrijeme i sve ljude neko vrijeme, ali ne možete varati sve ljude sve vrijeme. Abe Lincoln

tonkovicmk1

Kocka 146

Sretan je tko zna voljeti! - Hermann Hesse
Usput posjetite moj YT kanal Lovro Zet 2-HŽ! 🤠

zag