Prevoz Putnika, Zavidovići

Autor tamlover, Siječanj 14, 2008, 20:38:08

ahmoo

pa vidio si plata 400 KM, a mogo bi im najmanje 700 KM solidno da daje...ovako sta ce oni sa 400 KM valja prezivjet, valja djecu i zenu nahranit
:D :) :D ;)

mb0404

Citat: ahmoo  u Veljača 24, 2009, 11:32:42
pa vidio si plata 400 KM, a mogo bi im najmanje 700 KM solidno da daje...ovako sta ce oni sa 400 KM valja prezivjet, valja djecu i zenu nahranit
Kapitalizam braco moj,dere radnika ko god stigne.Jbg al to se rjesi kroz privatizaciju 60/40% pa kad radnici imaju 60% onda ioni korigiuju licni dohodak...Al neka je dobro je ako je ikako i ima i da nije na ruke ;D

ahmoo

Da vidis kakva oni odjela zaduze...Heh covjek bi reko sve je med i mlijeko u PPZ, to koznjaci, kravate...A slomi ih, treba da rade 2:2 a rade 3:1

ist

Citat: mb0404  u Veljača 24, 2009, 18:41:53
Citat: ahmoo  u Veljača 24, 2009, 11:32:42
Kapitalizam braco moj,dere radnika ko god stigne.Jbg al to se rjesi kroz privatizaciju 60/40% pa kad radnici imaju 60% onda ioni korigiuju licni dohodak...Al neka je dobro je ako je ikako i ima i da nije na ruke ;D

Kapitalizam?! Hm, pa nećeš mi valjda reći da šoferi Touringa, na primjer, primaju vrijednost od 400 maraka mjesečno

busfan

Ist dobro si rekao, najvise mrzim kad neko kaze kapitalizam. Pa komunizam je i doveo do ove situacije, to su isti ljudi iz komunizma samo sto su sad okrenuli pricu :-\

mb0404

Citat: busfan  u Veljača 26, 2009, 12:22:00
Ist dobro si rekao, najvise mrzim kad neko kaze kapitalizam. Pa komunizam je i doveo do ove situacije, to su isti ljudi iz komunizma samo sto su sad okrenuli pricu :-\
Necu ovde da polemisem o politici,ali ti ljudi su se samo krili iza tog rezima.Jer ne moze mi niko rec da onda nije bilo OK,jer moj komsija je vozio prvi bus u Doboju...umro je prije par godina i do pred smrt je vozio auto i normalno radio.A danas sofer kad dodje sa posla koda je doso iz rudnika ne moze da se sastavi.Uostalom nek svako sebi skonta koje su mu mogucnosti jer niko nije konj,sofer ne odgovara samo za sebe nego i za jos ljudi a kad bude nesreca nece niko rec nije sofer krvi kriv je onaj sto ga goni da radi ko konj.Ljudi moji treba bit objektivan!!!!

ist

Ma ja ne mislim ni da je komunizam za sve kriv, eno današnji Livnobus je u drugoj polovici osamdesetih funkcionirao kao švicarska firma, a danas je u rasulu.
Problem je u snazi države da provede vlastite propise. U BiH je ta snaga mala, u Hrvatskoj nešto veća, ali ne dovoljna - eto, Hrvatska odustaje od vlastitog Pravilnika o prijevozu učenika, jer nema autobusa koji ga mogu ispoštovati.
Problem je, dakle, u divljem kapitalizmu, a ne u kapitalizmu kao takvom

mb0404

Divlji ne divlji ne valja.U BiH je problem u privatiaciji jer malo je firmi u kojoj su radnici vlasnici,dok je u Sloveniji sasavim drugacije.Al nije samo problem u BiH tako je u cjelom svjetu,recimo u Austriji one najgore poslove rade nasi medju kojima je i voznja buseva,pogotovo gradski ili prigradski,pa skini stavi lance vako nako nedo Bog nikom.Kriza je,od ljudi se trazi nemoguce

ist

Ne moraju radnici biti vlasnici da bi tvrtka dobro funkcionirala. Bitno je da država sankcionira zloupotrebe i da za sve važe ista pravila. A u Austriji je sigurno bolje nego u BiH :)
Konačno, mislim da ljudi ne bi trebali previše plakati zbog kapitalizma, jer su ga sami izglasali na izborima  ;)

elvis

ja se necu petljat u politiku,to me ne interesuje,nedavno je bilo price o Setri 315 UL koja je u ovoj firmi,i o tome da li je podobna za obavljanje linije Zavidovici-Zenica-Sarajevo-Mostar....jutros sam dosao tom Setrom iz Sarajeva u Konjic,i mogu reci da je bus odlican,motor 381 KS,unutra su ubacena sjedista od nekog Neoplana starijeg,ali su presvucena

i jos jedna anegdota,vozac je pricao kondukteru kako ju je prije par dana vozio neki njihov kolega,a vozac pisao karte,i uglavnom dosli su na neku stanicu i ovaj ga nije mogao ubaciti u rikverc,pa su podigli sve poklopce u hodniku busa,pokusavali silom ubaciti,digli uzbunu i na kraju kad je vozac vec odustao pogledao je rucicu i sjetio se da se u rikverc ubacuje tako sto se poluga gura lijevo pa naprijed,a ne nazad kako je to kolega radio

aaaaa

Citat: elvis  u Veljača 26, 2009, 16:17:54
ja se necu petljat u politiku,to me ne interesuje,nedavno je bilo price o Setri 315 UL koja je u ovoj firmi,i o tome da li je podobna za obavljanje linije Zavidovici-Zenica-Sarajevo-Mostar....jutros sam dosao tom Setrom iz Sarajeva u Konjic,i mogu reci da je bus odlican,motor 381 KS,unutra su ubacena sjedista od nekog Neoplana starijeg,ali su presvucena

i jos jedna anegdota,vozac je pricao kondukteru kako ju je prije par dana vozio neki njihov kolega,a vozac pisao karte,i uglavnom dosli su na neku stanicu i ovaj ga nije mogao ubaciti u rikverc,pa su podigli sve poklopce u hodniku busa,pokusavali silom ubaciti,digli uzbunu i na kraju kad je vozac vec odustao pogledao je rucicu i sjetio se da se u rikverc ubacuje tako sto se poluga gura lijevo pa naprijed,a ne nazad kako je to kolega radio

Pa ko je sjeo za volan??? Čoban???

ahmoo

sto se vi meni svasta napisaste ;)
kazem ja vama...iskusni napustaju....nazalost, a ostaju nam takvi cobani...da sam ja bio na mjestu tog sofera koji je pisao karte odmah bi ga istjero...i nek se  nekako prebacuje do Zavidovica

mb0404

Ako je tako budu nastavili vozit cistom sumnjam da ce se za godinu dana moc reci da je bus dobar.Nije to samo slucaj u Zavidovicu,iz licnog iskustva kazem pola njih danas sto vozi ja nebi dao frezu a ne autobus.Putovo sam sa likovima koji ne znaju ni da bus ima motornu kocnicu,pa u Zepcu zakoci hoce putnici poispadat sa sjedista,onda naderu bus na pravcu kolko god mogu i odjednom ukljuci motornu kocnicu bez ikakvog razloga i pusti je onako na malo da tandrka.Onda drze otvorena vrata dok ide po magistrali,jedu u voznji,piju sokove,onda krenu ranije putnik izajde pisat oni vec krenuli,zaborave zavtorit bunker samo onako vrata spuste pa u neko doba sve stvari izlete napolje.Al neka nema veze valjda ce se i ovo jednom uredovat pa ce se znat ko kosi ko vodu nosi,jer nije sve u novcu,novac mogu nekako stec al vratit povjerenje tesko.

Meni je jaran prico kad je prije mjesec dana vracao iz Bihaca.Kaze razgovaraju dva vozaca jedan novi i jedan stari,pita ga ovaj novi otkud ovolike upaljene lampice na instrument tabli(vjerovatno je nesto pokvareno),ovaj mu stari reko ko ga j... nek gore dokle god bus moze vozit.

elvis

a dobro to i nije toliko ozbiljno,svakom se moze desiti,puno vise buseva ima rikverc lijevo pa nazad:0303,Setre STARIJE,steyri,Neoplani,MAN-ovi...i poslije 10 godina voznje svega i svacega....meni je jedan sofer pricao da je u svom putnickom vozilu trazio prekidac za polovljenje brzina nako sto je nekoliko dana proveo u kamionu

mb0404

Moze al kod nasih se isuvise cesto desavaju neke banalnosti,ima pise kako sta ide ako ne moze zapamtit nek napise ko moj tetak sto je u tamicu napiso na A4 format dje je koja brzina i nema zabune. ;D
Jbg dizat citav bus zbog gluposti nije mala stvar.