ZET-ova Crna kronika (3)

Autor ChRiStIaN, Lipanj 05, 2022, 19:26:37

zag

Danas opet isto.
Bio je napad na kolegu na GLK. Ne znam detalje.

tramvajac 92

Dvije su tragedije tu.
1) Napad na čovjeka
2) Policija. Policije je pun kolodvor, a eto, tu se nađe neki baja. Na Črnomercu je policija 200 metara dalje.

garfield

223 večeras imao sudar s autom ispred pošte u Sesvetskom Kraljevcu.

421

Ovo je drugi sudar na 269 poslije 22 sata, a oko 16 sati bio je prvi, u stražnji kraj novog(?)
Glavni razlog stresa je svakodnevni kontakt s idiotima. Albert Einstein
Ako ne mi, tko? Ako ne sada, kada? JFK
Možete varati neke ljude sve vrijeme i sve ljude neko vrijeme, ali ne možete varati sve ljude sve vrijeme. Abe Lincoln

tramvajac 92

Zanimljvo, nema broja linije na boku.

421

Opet.?
Novi napad na ZET-ovca: Muškarac iz auta došao i vozača udario šakom u glavu?
Neslužbeno smo mogli čuti kako se sve odvilo ispred linije ZET-ovog autobusa 115 Ljubljanica-Špansko-Jankomir, a na mjesto događaja su došli i Hitna pomoć te policija

Novi napad na vozača ZET-a zabilježen je navodno ovog četvrtka u prijepodnevnim satima, i to na zagrebačkoj Remizi. Ova informacija prvo je objavljena na društvenim mrežama, a zasad se još čeka priopćenje policije.

- Danas na zagrebačkoj Remizi je napadnut naš vozač autobusa. Kolegu je sačekao neki vozač sa BMW-om i udario ga šakom u glavu. Epilog je da su napadač i žrtva dobili prekršajne naloge za remećenje javnog reda i mira. Žalosno ali istinito - objavljeno je na Facebooku, no ove informacije policija još nije potvrdila.
Ipak, neslužbeno smo mogli čuti kako se sve odvilo ispred linije ZET-ovog autobusa 115 Ljubljanica-Špansko-Jankomir, a na mjesto događaja su došli i Hitna pomoć te policija. Također se iz neslužbenih izvora moglo čuti da je došlo do udarca šakom u glavu, i to nakon što su se muškarac i vozač ZET-a sukobili u prometu.

Podsjetimo, tek tri tjedna ranije vozači i kontrolori ZET-a prosvjedovali su prekidom prometa na 15 minuta kako bi pokazali svoje nezadovoljstvo prema tretmanu kojeg doživaljaju među putnicima i ostalim sudionicima u prometu. Kako su objasnili, fizički napad ove godine je zabilježen šest puta, dok je vrijeđanje i psovanje vozača i kontrolora postalo dijelom svakodnevice.
Možete varati neke ljude sve vrijeme i sve ljude neko vrijeme, ali ne možete varati sve ljude sve vrijeme. Abe Lincoln

jakov5

Citat: 421  u Prosinac 28, 2023, 21:39:52Opet.?
Novi napad na ZET-ovca: Muškarac iz auta došao i vozača udario šakom u glavu?
Neko siroče bez svih stanica u BMW sedmici doletilo.
Tema je bila prednost u prometu. A zna se da BMW ima prednost. kava
Slike u punoj rezoluciji možete vidjeti kombinacijom desni klik miša+otvaranje u novom prozoru

conecto

Nakon duljeg vremena relativnog primirja opet sve vodi prema stanju od prije 20-ak godina kad se godišnje bilježilo 20-30 napada na ZET-ove vozače. Zbog toga su novi autobusi iz 2003. (kao i svi kasnije nabavljeni) dobili kabine vozačkog prostora.
A GDJE JE POANTA?
NIJE KOD MENE, MAJKE MI...

Kocka 146

773 na 146 je imao mali okršaj na stanici Nikole Gučetića, vozač busa je malo okrznuo auto dok je izlazio iz stanice. To se dogodilo danas oko 13:00 i stajao je do 14:15, te se je natrag vratio na liniju.
Sretan je tko zna voljeti! - Hermann Hesse
Usput posjetite moj YT kanal Lovro Zet 2-HŽ! 🤠

421

Opet!  Sad je u pitanju kolegica!
Novi sramotan događaj u zagrebačkom autobusu: 'Spali smo na to da smo postali zadnji šljam'
Novi incident i napad na djelatnicu ZET-a. Sindikat autobusnog, tramvajskog prometa Hrvatska-Zagreb izvijestio je na svojoj Facebook stranici. O svemu se oglasio Darko Begić, predsjednik sindikata.
"Napale su ju dvije balavice"
Istaknuo je kako je informaciju da je napadnuta njihova kolegica, vozačica autobusa, dobio u nedjelju oko 21 sat. U ponedjeljak ujutro nazvao je napadnutu vozačicu te dobio od nje više informacija.
"Napale su je dvije balavice od 15 godina, srušile su je na pod i cipelarile. Kolegica im nije htjela pružiti otpor i uzvratiti jer se radi o maloljetnicama. Nakon što su je pošteno iscipelarile došla je policija, hitna, unutarnja kontrola.
Kroz razgovor sa kolegicom sam shvatio da je ne bole udarci koje je primila, već je boli činjenica koja pokazuje na što smo spali mi, djelatnici ZET-a. Spali smo na to da smo postali zadnji šljam i izopćenici iz društva koje može tući, šamarati, cipelariti, izbijati zube kako se kome svidi", napisao je.
"Velika sramota i tuga"
Kao veliki problem ističu sami odnos prema djelatnicima ZET-a.
"Ako imaš problema slobodno se iskali na djelatnicima ZET-a, nije problem, ne odgovara nitko i nema nikakvih posljedica. Sve ovo je jedna velika sramota i tuga. U ovoj cijeloj situaciji, jedina greška od kolegice je ta što ne želi konzumirati prava koja ima nakon ovakvog nemilog događaja", istaknuo je Begić.
Drugi napad u manje od mjesec dana
Napadi su, kaže, sve učestaliji.

"Ono što mene smeta i boli kao vozača, predsjednika sindikata i čovjeka jest da je ovo drugi napad i premlaćivanje u manje od mjesec dana. Točnije, zadnji napad je bio prije 18 dana. Boli me što sam nemoćan, zbog nedovoljnog broja članova pokazati Vam kako treba stati iza djelatnika ZET-a nakon ovakvih događaja", zaključio je predsjednik sindikata.

https://www.zagreb.info/vijesti/zg/novi-sramotan-dogadaj-u-zagrebackom-autobusu-spali-smo-na-to-da-smo-postali-zadnji-sljam/591832/

Renault25

Mislim da napadu na ZET-ovce pridonose i komentari ispod članaka (prvenstvenona Indeksu), gdje se vozače naziva Bosancima, Bandićevcima, neradnicima, hljebima i širi mržnja. Što potiće i ohrabruje ljude da napadnu ZET-ovce. Trebalo bi oporaditi i na tome da se smanji govor mržnje prema ZET-ovcima. Da li se netko sječa da li je bilo napada na vozače i u YU ? 

421

Citat: conecto  u Prosinac 29, 2023, 14:14:23Nakon duljeg vremena relativnog primirja opet sve vodi prema stanju od prije 20-ak godina kad se godišnje bilježilo 20-30 napada na ZET-ove vozače. Zbog toga su novi autobusi iz 2003. (kao i svi kasnije nabavljeni) dobili kabine vozačkog prostora.

Putnik79

Nažalost ali zaštita u svim novim autobusima je nikakva, to staklo do pola ne može nikoga spriječiti u napadu.Samo Citari stari imaju adekvatnu zaštitu koja ti daje šansu pozvati pomoć i usporiti napad.

MAN truck bus

Conecti su imali najbolje kabine za ZG putnike.
"vas 10 ušlo niko nikakve karte, znači prazan bus vozi na liniji bespotrebno"
"kartu imamo?"
"jel može karta? jel problem dat ovdje kartu"

t4

Nisu vozili tramvaji od smjera Dubrave do kvatrića već autobus. Dok je bus došao do kvatrića taman provozali i tramvaji. Bus otišao u šubićevu, a iza 5ica. I taman se sudarili na križanju šubićeve i martićeve jer je bus skretao lijevo i zadnjim dijelom ulovio končarevu peticu za prednji bočni dio. Netko je išao na crveno jer ima semafor za skretanje lijevo koji kratko drži zeleno, a vozili su oboje istovremeno, no bus je skrećući sjekao prugu dok je tram išao naprijed. Ne znam kako je to uspjelo. Petica je oguljena ostala sa strganim bočnim žmigavcem, kako je prošao zglobni citaro, to ne znam jer je stao tek u Martićevoj niže.