Čazmatrans – novosti i rasprava

Autor Tomek, Studeni 21, 2007, 00:50:47

sniff

BJ-526-JL ex. VT-249-EK

sniff

#841
Tri 415ice su prinove,

UL  BJ-910-JS
UL-GT  KC-0003-PE
GT  KA-111-IT ex Dobra prijevoz, Korčula promet, AP Slunj

Doki21

Stigle još 2 katne Setre, navodno jedna S431DT i jedna S531DT :)

sniff

BJ-823-JS

Frik85

Citat: Doki21  u Veljača 19, 2024, 17:20:20Stigle još 2 katne Setre, navodno jedna S431DT i jedna S531DT :)
Gde so nestale?

415UL


steyr1985

Čazmatrans Nova je postala suvlasnik Pleso Prijevoza umjesto Croatia Busa.

Frik85

I dalje ima Čazma svoj dio u Autotransportu Karlovac

415UL

Ocito ima, Knezevic ima vecinski dio i predsjednik je NO

lussin

Prinova u Čazmatransu je ova Setra S 415 UL, VT-697-EP, danas na Rijeka-Lupoglav. Oštro oko će primjetiti kuriozitet - Autotransovu tabelu  ;D

sniff

Obje S415HDH ex Atlas, ex Čazmatrans Dalmacija završile u Bedžu/IV-Ku u Križevcima!

A novost u Križevcima je i S415UL s ravnom šajbom, VT-760-EO (ex Bolzano)

sniff


Paško

https://bjelovar.live/cazmatrans-mora-zeni-isplatiti-6000-eura-verica-je-pri-izlasku-iz-autobusa-slomila-glezanj/

Citat:Čazmatrans mora ženi isplatiti 6000 eura: Verica je pri izlasku iz autobusa slomila gležanj
3. LIPNJA 2024.

Piše: Ivan Karačony

Čazmatrans Nova, jedna od najvećih domaćih tvrtki po pitanju putničkog prijevoza, morat će Verici Kovačević iz Ilovskog Klokočevca isplatiti nešto više od 6000 tisuća eura na ime odštete, odlučio je tako ovih dana Općinski sud u Bjelovaru.

Naime, Verica je uspješno dobila privatnu tužbu u kojoj je okrivila Čazmatrans za događaj u kojem je slomila gležanj i završila na teškoj operaciji.

Kako je navela u tužbi, sve se zbilo 14. rujna 2021. godine kada je autobusom u ranim jutarnjim satima putovala na posao u 13 kilometara udaljeni Hrastovac.

"Udarila sam leđima u stepenice i ispala iz autobusa"

– Oko 6 sati dolaskom na autobusnu stanicu u Hrastovcu ustala sam i krenula prema zadnjim vratima kako bi izašla iz autobusa. Prilikom stupanja nogom na zadnju stepenicu autobusa stala sam na plastičnu bocu od 0,5 litre koju nisam vidjela. Boca je bila začepljena i prazna, na nju sam se poskliznula i pala, udarivši leđima o stepenice autobusa, nakon čega sam kroz otvorena vrata ispala van – ispričala je Verica na sudu.

Uslijed pada slomila je desnu nogu, odnosno pretrpjela je prijelom lisne kosti u predjelu gležnja.

– U autobusu nisu radila sva unutarnja svjetla, koja su doprinijela lošoj rasvjeti unutar busa, a koju su djelatnici tuženika popravili odmah idućeg dana – dodala je.

Čazmatrans se u cijelosti protivio tužbi

Tvrtka Čazmatrans Nova se u cijelosti protivila tužbi. Osporavali su navod tužiteljice da je do štetnog događaja došlo padom u njihovom autobusu uslijed loše rasvjete i smeća tj. plastične boce koja se nalazila na stepenicama autobusa.

– Kritične zgode autobusom je upravljao radnik V.R. koji je na autobusnom stajalištu Hrastovac iskrcao putnike i nastavio vožnju. O štetnom događaju informiran je od strane putnika idućeg dana tim da kritične zgode nije primijetio niti mu je itko od putnika rekao da je netko pao prilikom izlaska iz autobusa, a kamoli da se ozlijedio – tvrdili su iz spomenute tvrtke.

Svjedokinja: "Čula sam pucketanje plastike i vidjela tužiteljicu koja je pala pred mene"

Za sud su ključni bili iskazi putnika, konkretno dviju putnica od kojih je jedna sjedila u autobusu pored Verice i osobno svjedočilo njenom padu.

– Izašla sam iz autobusa prije tužiteljice na prva vrata i krenula je prema stražnjim vratima. U momentu dok sam izašla čula sam pucketanje plastike i vidjela tužiteljicu koja je pala pred mene kroz stražnja vrata. Vidjela sam plastičnu bočicu od pola litre. S kolegicom sam podigla Vericu. odvele smo  ju pred firmu do stepenica gdje je sjela, a noga joj je počela oticati i onda je otišla na hitnu. U autobusu na stepenicama nije bilo svjetla. Po autobusu zna biti smeća, jer ga nitko ne očisti. Istina je da smo tek u 14 sati rekle vozaču za pad jer ga prije nisu ni vidjele. To je bila druga polovica rujna pa je bilo mračno ujutro – iskazala je na sudu svjedokinja iz autobusa.

Sud: Vozač je iskazivao posve suprotno od svjedokinja

– Sud je prihvatio u cijelosti iskaze saslušanih svjedoka koje su vrlo okolnosno iskazale kako se tužiteljica ozlijedila pa ovaj sud smatra utvrđenim da se tužiteljica ozlijedila na način da je pri izlasku iz autobusa stala na praznu plastičnu bocu, pala, uslijed čega je zadobila opisane ozljede. Sud smatra da autobus nije bio osvijetljen, jer su tako iskazivali svjedoci kojima je sud poklonio vjeru, dok nije poklonio vjeru svjedoku vozaču autobusa koji je iskazivao posve suprotno od svjedokinja. Poklonjena je vjera i tužiteljici koja je okolnosno i iskreno iskazivala o cijelom slučaju, a njezin iskaz u suglasju je sa materijalnom dokumentacijom koja prileži spisu i nalazu i mišljenju vještaka te iskazima svjedoka – stoji u obrazloženju presude koja je nepravomoćna pa tvrtka Čazmatrans Nova na nju ima pravo žalbe.
Pratite stranicu autobusi.org retro na Facebooku!