Autobusi - razno (4)

Autor Tomek, Rujan 01, 2022, 23:44:32

Mercedes bus

Evo valjda se čekalo da se bus treba šlepati, 532 na stanici Buzin u smjeru VG-a, u kvaru, sramota!

Kocka 146

163 se vratio u promet, nakon duže stanke, polakiran je. Danas je na 172/9.
Sretan je tko zna voljeti! - Hermann Hesse
Usput posjetite moj YT kanal Lovro Zet 2-HŽ! 🤠

421

Citat: Mercedes bus  u Lipanj 11, 2024, 20:14:58Evo valjda se čekalo da se bus treba šlepati, 532 na stanici Buzin u smjeru VG-a, u kvaru, sramota!
Što je sramota?
Glavni razlog stresa je svakodnevni kontakt s idiotima. Albert Einstein
Ako ne mi, tko? Ako ne sada, kada? JFK
Možete varati neke ljude sve vrijeme i sve ljude neko vrijeme, ali ne možete varati sve ljude sve vrijeme. Abe Lincoln

Mercedes bus

To što se autobus koji se skoro zapalio dan prije ponovno pušta u promet, prije bi maknuo taj VR, nego stavio takvo nešto u promet.

tramvajac 92

Citat: tramvajac 92  u Lipanj 04, 2024, 20:21:51Pratimo i "reklame" na solo APD:
NL 363:
353 - stara
355, 356, 358 - nova

Crossway LE:
391, 395 - nova
392 - stara (04/24)

Urbanway dizel
402 - nova
Citat: sniff  u Lipanj 07, 2024, 19:45:40392 nema nikakvu
354 nova
U međuvremenu su 393 i 394 dobili novu.

luka1234

304 ima nove displeje (na 159 trenutno).

Perokani

Citat: luka1234  u Lipanj 18, 2024, 13:52:22304 ima nove displeje (na 159 trenutno).
Od 29.5. ih ima,sam kaj od tad ga bas nije u gradu bio neg je bio na 102 i 140 di se ustalio.

tonkovicmk1

277 drugi dan na 114 i displeji mu još uvijek ne rade. 

tramvajac 92

Nema ni validator, pa je besplatna vožnja...  ;D

421

DHMZ za sutra najavljuje povišene temperature zraka i toplinski val.
Stoga sam pripremio par komentara kako bi spremniji dočekali ljeto u javnom prijevozu.
Prilikom čekanja/vožnje  bus123  zamijetit ćete da pojedina vozila ispuštaju kondenzat iz ispusnih cijevi blizu kotača, što je pouzdani znak da klima u vozilu radi, pa će vožnja do cilja biti ugodnija.
NI U KOM SLUČAJU NE OTVARAJTE BOČNE PROZORE, JER KLIMATIZIRANI ZRAK JE USMJEREN PREMA PROZORU DA NE PUŠE DIREKTNO U PUTNIKA.
Otrpite koju minutu da se tijelo prilagodi razlici temperature koja može biti od vanjskih 36°C do unutarnjih 20°C iako bi razlika temperature trebala biti 5°C kako bi termički šok pri ulasku/izlasku bio što podnošljiviji.
Ako nema kondenzata, bočni prozori vidljivo otvoreni, šiberi i krovni ventilatori također nažalost klimatizacijski uređaj ne radi pa je prirodni način kolanja zraka u primjeni. Stoga su i vozači/ce razdražljiviji, pa budite malo tolerantniji u komunikaciji jer vi se vozite max 40tak minuta (ukoliko nije vršno opterećenje), a ona/on/ono, svoje radno vrijeme u kojem ga je zapala vožnja  bus123  bez klime, ali mi smo tu radi vas, ne vi radi nas.
HVALA vam na empatiji i razumijevanju prema vozačicama/vozačima!
Negativnu energiju usmjerite na nekog drugog: call centar 072 500 400.

Možete varati neke ljude sve vrijeme i sve ljude neko vrijeme, ali ne možete varati sve ljude sve vrijeme. Abe Lincoln

421

U prilogu su minimalne temperature po tipovima vozila.

421

U prilogu su maksimalne temperature po tipovima vozila.

421

MB Citaro C2 G je po pitanju analitike najnapredniji pa je moguće iščitati ono što osjećamo.
U prilogu je osjet temperature i raspoloženja kad klima ne radi i idealno okružje kad radi.
Ako je (ne)ugodno putniku, kako je osobi za volanom u istom slučaju??

tramvajac 92

Kako znaš kolika je temperatura na tipovima koji nemaju displayić? Imaš prikaz na tabli?

421

Hvala na podsjetniku >>> u rasponu od 20-28°C, ali mehaničkim putem koji nije bitan za forumaše.