Fotografije iz 2024.

Autor jakov5, Siječanj 02, 2024, 10:26:21

tramvajac 92

Lion's City 2006 - 83 je od petka, kad je zadnji dan vozila 323.

Kocka 146

1. 303 na 146 - 8.5.2024.
2. 234 na 116 - 9.5.2024.
3. 532 na 281 - 9.5.2024.
4. 200 na 221 - 9.5.2024.
5. 378 na 136 - 14.5.2024.
6. 587 na 220 - 16.5.2024.
Sretan je tko zna voljeti! - Hermann Hesse
Usput posjetite moj YT kanal Lovro Zet 2-HŽ! 🤠

Citaro218ZG

Pozdravljeni budite svi,
evo jedno pitanje koje me jako zanima u svezi samog fotografiranja autobusa.
Da li ste imali neugodnih iskustva prilikom fotografiranja, da li ste ikada doživjeli zabranu slikanja od strane vozača ili neke druge osobe?
Te da li znate protumačiti zakon koji dozvoljava odnosno brani fotografiranje vozila javnog gradskog prijevoza?
Ja prilikom fotografije pazim da vozač nije u blizini kao ni putnici, baš iz tog razloga jer nikad ne znate kada će nekome zasmetati, a s obzirom kako divlja vrijeme tako divljaju i hormoni ponašanja u ljudskoj psihi.
Nisam jedan od onih koji vole previše slikati, više volim raspravljavati, no eto ovo pitanje me je zanimalo od početka mog sudjelovanja na forumu no nikako da stignem sve napisati pa eto, sad sam našao vremena i volio bih čuti što mislite o ovome.

Lijep pozdrav!
"People don't get what they deserve. They just get what they get. There's nothing any of us can do about it."

Two possibilities exist: Either we are alone in the Universe or we are not. Both are equally terrifying.

421

Glavni razlog stresa je svakodnevni kontakt s idiotima. Albert Einstein
Ako ne mi, tko? Ako ne sada, kada? JFK
Možete varati neke ljude sve vrijeme i sve ljude neko vrijeme, ali ne možete varati sve ljude sve vrijeme. Abe Lincoln

Perokani

Citat: Citaro218ZG  u Srpanj 03, 2024, 19:35:23Pozdravljeni budite svi,
evo jedno pitanje koje me jako zanima u svezi samog fotografiranja autobusa.
Da li ste imali neugodnih iskustva prilikom fotografiranja, da li ste ikada doživjeli zabranu slikanja od strane vozača ili neke druge osobe?
Te da li znate protumačiti zakon koji dozvoljava odnosno brani fotografiranje vozila javnog gradskog prijevoza?
Ja prilikom fotografije pazim da vozač nije u blizini kao ni putnici, baš iz tog razloga jer nikad ne znate kada će nekome zasmetati, a s obzirom kako divlja vrijeme tako divljaju i hormoni ponašanja u ljudskoj psihi.
Nisam jedan od onih koji vole previše slikati, više volim raspravljavati, no eto ovo pitanje me je zanimalo od početka mog sudjelovanja na forumu no nikako da stignem sve napisati pa eto, sad sam našao vremena i volio bih čuti što mislite o ovome.

Lijep pozdrav!
Evo jučer,na savi sam isao slikat 81 koji je bio na 159,ali je vozaču smetalo i pokazao prstom da to ne radim i kasnije je rekao da izbrišem.Vozač se jedva i vidio na slici. To je bilo i prvi put da se tak meni nesto desilo.Ostali vozaci bi samo mahnuli ili nebi nikakvu reakciju imali.

tonkovicmk1

Samo plin.

1. 698 na 134

2. 770 na 121

3. 745 na 172

sniff

Zadnja fotka je jedna od boljih s Črnomerca

Paško

Citat: Perokani  u Srpanj 04, 2024, 09:50:26Evo jučer,na savi sam isao slikat 81 koji je bio na 159,ali je vozaču smetalo i pokazao prstom da to ne radim i kasnije je rekao da izbrišem.Vozač se jedva i vidio na slici. To je bilo i prvi put da se tak meni nesto desilo.Ostali vozaci bi samo mahnuli ili nebi nikakvu reakciju imali.

Dobro je vrijeme da se prisjetimo ovih savjeta i napomena: https://autobusi.org/forum/index.php?topic=24039
Pratite stranicu autobusi.org retro na Facebooku!

Citaro218ZG

Citat: Perokani  u Srpanj 04, 2024, 09:50:26Evo jučer,na savi sam isao slikat 81 koji je bio na 159,ali je vozaču smetalo i pokazao prstom da to ne radim i kasnije je rekao da izbrišem.Vozač se jedva i vidio na slici. To je bilo i prvi put da se tak meni nesto desilo.Ostali vozaci bi samo mahnuli ili nebi nikakvu reakciju imali.

Pozdravljen budi!
Eto, upravo zato i pitam jer mi nebi baš ugodno bilo da tako nešto doživim.
Nije svako baš za to da se fotografira očito, ili možda se boji ako je već imao nekih problema od prije zbog toga, ili ako je sam prouzrokovao neke probleme, pa je možda pod žutim kartonom što nije neuobičajeno, pa je na oprezu.
Ili jednostavno ne dopušta da se slika, pa bolje poštivat naredbu nego ući u konflikt i sam sebi upropastit dan .
Zahvaljujem na opisu događaja.

Lijep pozdrav!
"People don't get what they deserve. They just get what they get. There's nothing any of us can do about it."

Two possibilities exist: Either we are alone in the Universe or we are not. Both are equally terrifying.

kocka151

tramvajac 92

Mini ekipa.

akzg22

ZG 5056-EM (g. b.) i ZG 3925-DZ (g. b. 745).

Stilben426

75 očito ne može bez mene, a 77 me vječito izbjegava  :(

tonkovicmk1

Opet naši najdraži plinski kontejneri  hi

1. 693 na 130 -> Gospodska 11

2. 749 na 172 -> Črnomerec

3. 774 (IVEK) -> Prečko-terminal

tramvajac 92

Malo za rashlađivanje, jedna iz špajze.