Nabavke novih autobusa (4)

Autor MAN19464, Listopad 29, 2022, 09:46:20

Tomek

Zadnjih mjesec dana 5 solo i 13 zglobnih, al generalno je još živo 8 solo i 15 zglobnih. Veliki pad jer bilo ih je 21 solo i 41 zglobni.

sofer29

Kad bi trebali doc "novi" rabljeni  bus123 ??

Jer ovo sve polako odlazi u pm  russian_roulette

Stilben426

Polako odlazi? Nemoj bit smiješan, čim solo voze na 172 onda je sve već davno otišlo u 100 pm...

415UL

Umjesto da TT i ekipa se trgnu oni sustavno to unistsvaju, na jadno je Zet spao

Kocka 146

Citat: Stilben426  u Srpanj 18, 2024, 07:37:20Polako odlazi? Nemoj bit smiješan, čim solo voze na 172 onda je sve već davno otišlo u 100 pm...
Voze zato jer plinaši koji su na dvokratnim voznim redovima nemaju plina, pa zamijene sa kratkim koji je najbliži jer bi se poslije ljudi žalili zašto nema busa.
Sretan je tko zna voljeti! - Hermann Hesse
Usput posjetite moj YT kanal Lovro Zet 2-HŽ! 🤠

MAN truck bus

Otkad to Citelisi nemaju plina nakon dvokratne?  umnik2 Inače su uvijek izdržali dvokratnu + kasnu ili ranu, srednju i dio kasne ovisno o liniji.
"vas 10 ušlo niko nikakve karte, znači prazan bus vozi na liniji bespotrebno"
"kartu imamo?"
"jel može karta? jel problem dat ovdje kartu"

Kocka 146

Tako sam vidio. Ili nemaju plina ili ne žele voziti.
Sretan je tko zna voljeti! - Hermann Hesse
Usput posjetite moj YT kanal Lovro Zet 2-HŽ! 🤠

zag

Prema saznanju s drugog foruma(zeljeznice.net) 7 rabljenih je stiglo u Dubravu yahoo

EUROBUSZG

I di su sad slike tih buseva??

tonkovicmk1

Strpljenje, ako si tolko zapeo za slike odi ih ti slikaj..   kava thumbs

Majstor

U Dubravi jedan plavi Man ništa drugo
Samo mi sudite pošteno !

Mercedes bus

Novi MAN koji je stigao je identičan onome iz Arrive koja je kupila Velikoj Gorici.

Stilben426

A koji, jer više ih je. Onaj koji prednja vrata otvara prema unutra ili prema van?

Mercedes bus

tramvajac 92

Citat: Stilben426  u Srpanj 26, 2024, 12:51:32A koji, jer više ih je. Onaj koji prednja vrata otvara prema unutra ili prema van?
Onaj prema unutra je normalni gradski (A21), onaj prema van je nešto prigradski (A20). Oba su niskopodni, ali je A20 ima podignute platforme na kojima se sjedi.

A20 - niskopodni prigradski
A21 - niskopodni gradski
A22 - niskopodni gradski ili prigradski, MAN prodaje šasiju, drugi rade karoseriju (obično su to verzije za Australiju npr., tamo ih naprave za vožnju po lijevoj strani)
A23 - niskopodni zglobni
A24 - niskopodni zglobni, šasija.

Ovako izgleda A20 iznutra, izvor na slici.