Klima-uređaji u autobusima

Autor sofer29, Svibanj 02, 2022, 18:48:35

Kocka 146

Samo ću reći - sramota!
To bi rekao i vozač 362, kad vidi u kojoj firmi vozi.  glavauzid
Sretan je tko zna voljeti! - Hermann Hesse
Usput posjetite moj YT kanal Lovro Zet 2-HŽ! 🤠

421

Zanima me da li su promijenili retoriku u IV toplinskom valu u odnosu na ostala III.
Budi konkretan!
Glavni razlog stresa je svakodnevni kontakt s idiotima. Albert Einstein
Ako ne mi, tko? Ako ne sada, kada? JFK
Možete varati neke ljude sve vrijeme i sve ljude neko vrijeme, ali ne možete varati sve ljude sve vrijeme. Abe Lincoln

Kocka 146

Mene zanima jesu li zamijenili bus ili su se pravili grbavi i dalje!
Toplinski val, a bus grije kao u vječnom kraju za zločeste ili ko da smo pri Boreku i grijemo se u doček Božiću.

Citaro G Facelift gbr.185

Trebali bi se otvoriti svi prozori na autobusima na kojima nema klime počevši od ranog izlaza ujutro jer nema zraka u busu, a ne da su prozori neki zaključani + na nekima zna biti potrgao ono gdje se prima s rukom za otvaranje pa se ne može otvoriti.

Kad su svi prozori otvoreni, itekako se osjeti razlika. A vozač ima svoj prozor s lijeve strane pa si može otvoriti i problem riješen...

421

Citat: Citaro G Facelift gbr.185  u Kolovoz 13, 2024, 08:12:32Trebali bi se otvoriti svi prozori na autobusima na kojima nema klime počevši od ranog izlaza ujutro jer nema zraka u busu, a ne da su prozori neki zaključani + na nekima zna biti potrgao ono gdje se prima s rukom za otvaranje pa se ne može otvoriti.
A vozač ima svoj prozor s lijeve strane pa si može otvoriti i problem riješen...
Opet pokušavaš prodati ovu teoriju zavjere.
Tko bi trebao, tko je potrgao, zašto je potrgao zaključanu ručku umjesto da je upozorio vozača o tomu?
Rabljeni /novi solo  bus123  bus123 iz Beča nemaju bočnih prozora na kipanje, što je rješenje?

Vozač može uključiti krovnu ventilaciju (usisavanje vanjskog zraka/ispuhivanje unutarnjeg zraka) i otvoriti krovne prozore u tri položaja u slučaju kad klima ne radi, bočne prozore rješavaju putnici po svom nahođenju.
Problem vozača koji "ima svoj prozor s lijeve strane" nije rješenje kako si ga ti zamislio. Za razliku od putnika koji se voze max 45 minuta, on odrađuje svoju šihtu od 6-9 sati, sa ili bez pauze i nemoj govoriti u ime  vozača o nečemu što ne znaš misleći da je to OK jer nije.
Propuh na vlažno tijelo u okružju temperature do 50tak°C može uzrokovati uklještenja živaca što je čest slučaj odlaska na bolovanje u vozača.
Možete varati neke ljude sve vrijeme i sve ljude neko vrijeme, ali ne možete varati sve ljude sve vrijeme. Abe Lincoln

Citaro G Facelift gbr.185

A klima uređaj ne stvara propuh znači??

Ja si doma u kući svaki dan (kad sam doma naravno) otvorim prozor i pustim vrata otvorena pa sam još živ!

sniff

421

Citat: Kocka 146  u Kolovoz 12, 2024, 19:10:17Tomu pridodajem očajan 362 kojem klima ne radi, već grije, viri šaraf iz vrata, štekaju prva i druga vrata, stoji se po par minuta i vrata od vozača štekaju, ne daju se otvoriti, sve u svemu užasan autobus.
https://www.autohrvatska.hr/klima-sustav-u-autobusima.aspx

Kocka 146

Valjda to u ZETu nisu u mogućnosti napraviti ili nisu naučeni ko ovi u Njemačkoj?  buljo

MAN truck bus

U ZETu umjesto stučnjaka za klimu imaju nadri žviždače, pa umjesto klimatiziranog vozila putnicima se satisfakcija pruža preko društvenih mreža.
Most people get all angry about going to work the grind, just living for the weekend and all that, not me! Nope, I enjoy what I do!  Contributing the only way I know how. No place I'd rather be, nothing else I'd rather be doing. This is what life's all about only and I only really feel like myself.

citaro

Citat: EUROBUSZG  u Kolovoz 12, 2024, 19:39:42Kako je moguće tako nov autobus a ko da je star pola stoljeća?? Kakvo je to održavanje?

Kod tako novog busa nije problem neodrzavanje, nego losa kvaliteta... MAN je svakom novom izbacenom serijom sve losiji, ovdje u svicarskoj efficient hybrdima starim koju godinu motor toliko vibrira da se cijeli bus trese, zavrsna obrada katastrofalna, sve klapara, a klima zna toliko tuliti da ti bubnjici puknu...

Tomek

U Zagrebu je problem odrzavanje buduci da zbog neimanja dovoljno vozila za promet ni busevi pod garancijom nejdu redovito u servis.
Prekjucer Citaro G C2 570 cijeli dan vozio na 136 sa pokvarenim vratima i papiricem da ona ne rade.

421

Gabriel Gvozdenović

Gabriel Gvozdenović

GR. BR. 205 na 268 klima ne radi a neki prozori su zaključani